Презентація "Самопізнання і формування особистості. Формування самооцінки"

Про матеріал
Презентація "Самопізнання і формування особистості. Формування самооцінки" використовується на уроці Основ здоров`я у 9- му класі за темою: "Самореалізація особистості. Самореалізація у підлітковому та юнацькому віці. Складові самореалізації. Самопізнання і формування особистості" відповідно до Навчальної програми для закладів загальної середньої освіти ОСНОВИ ЗДОРОВ`Я 6 - 9 класи (наказ Міністерства освіти і науки від 03 серпня 2022 року № 698).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Самопізнання і формування особистості. Формування самооцінки. Вчитель основ здоров’я Бойко В. Л.

Номер слайду 2

«Я не один рік міркував: у чому результат виховання виявляється найяскравіше? Життя довело: перший і найпомітніший результат виховання виявляється в тому, що людина починає думати про себе. Задумується над питанням: що в мені є доброго і що є поганого?». В. О. Сухомлинський

Номер слайду 3

Формування особистості

Номер слайду 4

Самопізнання —це засіб набуття власного досвіду, початковий етап самовиховання особистості, вивчення своїх властивостей, системи цінностей, життєвих намірів, характеру. Воно дозволяє повною мірою використовувати свої можливості в навчанні, праці, у спілкуванні з іншими людьми, у занятті якою-небудь справою.

Номер слайду 5

Самооцінка —це оцінка людиною власних можливостей, якостей, переваг і недоліків. Поступово на підґрунті набутого досвіду в людини формується образ власного «я». Цей образ є результатом спілкування з іншими людьми. Самооцінка є важливою рисою особистості й регулятором поведінки.

Номер слайду 6

Формування самооцінки

Номер слайду 7

Ситуаційні завдання

Номер слайду 8

Самоідентифікація —це стійке ототожнення себе з будь-якою соціальною групою, прийняття її цілей, інтересів, цінностей і норм спілкування, усвідомлення себе її частиною. Група прямо чи опосередковано змушує нас дотримуватися певних правил життя.

Номер слайду 9

Кроки до підвищення самооцінки1. Припиніть порівнювати себе з іншими людьми2. Припиніть лаяти і гудити себе.3. Приймайте всі компліменти і поздоровлення, відповідаючи “дякую”. 4. Намагайтеся спілкуватися з позитивними і впевненими в собі людьми, готовими вас підтримати5. Почніть більше давати іншим. 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
20 лютого 2023
Переглядів
3925
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку