Нові та зникаючі професії

Про матеріал
Вибір професії – важливий етап в житті кожної людини. Це питання, до якого потрібно підійти максимально відповідально, адже важливо знайти не тільки цікаву і добре оплачувану професію, а й затребувану на ринку праці. Сьогодні ринок праці переживає період глобальних змін. Ті професії та спеціальності, що були затребувані кілька років тому, можуть повністю зникнути в майбутньому.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нові та зникаючі професіїПрезентацію виконав учень 9-А класу Тімченко Максим

Номер слайду 2

Номер слайду 3

1. Байєр і шопер. Обидва фахівці, байєр і шопер, купують товари на замовлення для певних людей. У чому ж їх відмінності? Шопер володіє навичками стиліста і психолога, підбирає одяг та аксесуари індивідуально для кожного клієнта. Він знає про кращих магазинах, акції та знижки, відразу може відрізнити оригінальну річ від підробки. За бажанням клієнта шопер може супроводжувати його в походах по магазинах, а може скласти і придбати для вас цілий гардероб, розташовуючи тільки параметрами вашої фігури. Баєри працюють для магазинів і бутиків, вони стежать за новими колекціями сезону, відстежують тенденції, шукають новинки і складають асортимент магазину. Вони аналізують і вибирають кращі ідеї дизайнерів і визначають те, в чому кожен з нас буде ходити вже завтра.

Номер слайду 4

2. Блогер. Здавалося б, як можна заробити, якщо просто вести свій інтернет-щоденник? Виявляється, якщо ваш щоденник стає популярним, його постійно читає багато людей, то ви можете заробляти на розміщення статей на замовлення. При цьому написані вами замовлені статті не будуть сприйматися як явна реклама вашими читачами. Багато блогерів створюють власні сайти, пишуть дійсно цікавий матеріал в тій сфері, яка їм цікава, і продають рекламні місця на сайтах. Наприклад, якщо ви ведете блог про подорожі, ваш сайт щодня відвідують багато людей з певним рівнем інтересів і доходів, ви можете продати місце під рекламу сайту готелю.

Номер слайду 5

3. Копірайтер. Копірайтер — це майстер з написання текстів. На відміну від блогера він завжди пише на замовлення, більше того, копірайтер пише свої тексти за певними правилами. Чому ж ця професія так затребувана зараз?Копірайтер, в основному, пише тексти для інтернет ресурсів. Всі статті, які ви бачите на сторінках сайтів абсолютно по будь-якій тематиці, і електронні листи, які приходять вам в якості розсилки, всі ці тексти створені копирайтерами. Копірайтер вміє написати такий текст, щоб ви, прочитавши всього пару слів, захотіли далі залишатися на сайті і придбати його послугу.

Номер слайду 6

4. Хед-хантер. Завдання хед-хантера — переманити співробітника високого класу з однієї компанії в іншу. Вони отримують замовлення від фірми, яка бажає найняти певного спеціаліста, успішного і відомого у своїй галузі, а хед-хантер намагається вплинути на кандидата і підвести його до переходу до своєму замовнику. Рекрутери також є фахівцями з персоналу, але вони підбирають оптимального співробітника з декількох кандидатів на одну відкриту вакансію. Робота рекрутера полягає в тому, щоб на першому етапі відібрати кандидатів на посаду за тими параметрами, які встановлює роботодавець. Потім рекрутери направляють відібраних кандидатів на пряме співбесіду в фірму, якій потрібен новий співробітник.

Номер слайду 7

Зникаючі професії

Номер слайду 8

1. Бібліотекар. Такі професії як бібліотекар, документознавець і архіваріус скоро зникнуть, тому що завдяки Інтернету можна цілодобово отримувати інформацію з будь-якої частини світу.

Номер слайду 9

2. Оператор кол-центру. Заміщення операторів кол-центрів відбувається вже зараз. Майже всі компанії пропонують своїм клієнтам поспілкуватися спочатку з автовідповідачем та вирішити ряд питань без участі співробітника інформаційного центру, наприклад, заблокувати кредитну картку. В недалекому майбутньому телефонні оператори будуть замінені програмами-комунікаторами.

Номер слайду 10

3.листоноша. Вже не перший рік листування набуває віртуального характеру. З допомогою Інтернету можна за лічені секунди відправити лист, коротке повідомлення і копії документів, причому абсолютно безкоштовно.

Номер слайду 11

4. Щуролови. Напевно багато і не чули такі назви професій. Але насправді це була дуже важлива і небезпечна посада, цих людей можна було порівняти з супергероями. Вони рятували цілі міста від нашестя гризунів, які були справжніми рознощиками бруду і хвороб. Саме щури принесли чуму, яка в 16 столітті винищила половину Європи. Сьогодні в багатьох країнах строго стежать за порядком, не допускаючи поширення нечистот і сміття. При необхідності регулярно чистять громадські зони, використовуючи сильні отрути та інші засоби боротьби зі шкідниками. У минулому ж десятки тисяч щурів знищувалося вручну.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Вибір професії – важливий етап в житті кожної людини. Це питання, до якого потрібно підійти максимально відповідально, адже важливо знайти не тільки цікаву і добре оплачувану професію, а й затребувану на ринку праці. Сьогодні ринок праці переживає період глобальних змін. Ті професії та спеціальності, що були затребувані кілька років тому, можуть повністю зникнути в майбутньому. Сучасний ринок праці має тенденцію до заміни фізичної роботи людини машинами і роботами. Такі масштабні зміни безпосередньо пов’язані з технологічним проривом нашого століття. Комп’ютерні технології, штучний інтелект, нанотехнології, розвиток віртуальної реальності та генної інженерії диктують нам нові затребувані професії. Багато спеціальностей витісняються сучасними технологіями, праця людини максимально автоматизує. Саме тому, тема затребуваних професій не перестає бути актуальною і хвилюючою.

Номер слайду 14

pptx
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
395
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку