Презентація "Самовдосконалення особистості. Саморозвиток. Складання програми самовиховання."

Про матеріал
Самовиховання – це цілеспрямована свідома, систематична діяльність особистості з метою вироблення в собі бажаних духовних, інтелектуальних, моральних, естетичних, фізичних та інших позитивних рис й усунення негативних. Основне правило самопізнання – це пошук смислу життя, свого істинного «Я». “Постав над собою і сто вчителів – вони виявляться безсилими, якщо ти не зможеш сам примусити себе і сам вимагати від себе... А якщо ти не навчився примушувати себе робити так, як треба, ти не зможеш стати дисциплінованим громадянином, вольовою людиною”.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Самовдосконалення особистості. Саморозвиток. Складання програми самовиховання. Ольга Дула

Номер слайду 2

Самовиховання – це цілеспрямована свідома, систематична діяльність особистості з метою вироблення в собі бажаних духовних, інтелектуальних, моральних, естетичних, фізичних та інших позитивних рис й усунення негативних.

Номер слайду 3

Основне правило самопізнання – це пошук смислу життя, свого істинного «Я». Заведи блокнот –планер, який допоможе швидше йти до цілі!На сторінках можна писати завдання на кожен день…Також написати ті справи та бажання, які хочеш та можеш виконати саме зараз…. Кожен малюнок та кожну справу можнауявно зображувати символами…Примушуй себе дотримуватися певних п’яти правил…Те що найголовніше зумій виконати впродовж 72 годин…

Номер слайду 4

Самоактуалізація – це постійне прагнення людини до повного вияву і розвитку особистісних потенційних можливостей та їх реалізації. Самореалізація – свідома, цілеспрямована матеріально-практична, соціальна й духовна діяльність особи, спрямована на реалізацію власних сил, здібностей, можливостей, життєвих настанов. Мотивами самовиховання є життєві устремління вихованця, потреба діяти згідно з нормами загальнолюдської моралі та професійними вимогами, розуміння необхідності переборення труднощів особистісного і професійного становлення тощо.

Номер слайду 5

шляхиперший шлях – уважний аналіз не стільки замислів власних учинків, скільки самих учинків у співвідношенні із замислами. Тобто,це з'ясування смислу власного життя та його співставлення із суспільними й особистісними цінностями, аналіз власних дій і конкретних учинків з точки зору загальнолюдської, національної та особистісної моралі, професійного й особистісного становлення і діяльності; другий шлях – звернення до можливостей науки та розпізнавання з її допомогою власних індивідуально-психічних властивостей, життєвих настанов тощо. Цією наукою є психологія особистості.

Номер слайду 6

Моральні правила склав для себе К. Д. Ушинський:1. Спокій цілковитий, у крайньому разі — зовнішній. 2. Щирість у словах і вчинках.3. Обдуманість дій.4. Рішучість.5. Не говорити про себе без потреби жодного слова.6. Не гаяти часу необдумано: робити те, що треба, а не те, що трапиться.7. Витрачати тільки на необхідне або приємне, а не за пристрастями.8. Кожен вечір добросовісно давати собі звіт у вчинках.9. Ніколи не хвалитися тим, що було, ні тим, що є, ні тим, що буде".

Номер слайду 7

“Постав над собою і сто вчителів – вони виявляться безсилими, якщо ти не зможеш сам примусити себе і сам вимагати від себе... А якщо ти не навчився примушувати себе робити так, як треба, ти не зможеш стати дисциплінованим громадянином, вольовою людиною”.

Номер слайду 8

Практичне1. Візьми аркуш паперу…2. Уяви , що ти стоїш посередині дороги, на своєму шляу до СЕБЕ…3. На початку аркуша намалюй, що за спиною у тебе…4. Попереду- намалюй дорогу …5. Намалюй, що перед тобою…6. Намалюй дерево і тваринку, яка біля нього (яка вона)7. Щоб ви зробили з цією тваринкою, чи взяли б із собою?

Номер слайду 9

До зустрічі!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
15 березня 2023
Переглядів
1429
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку