Презентація сценарій родинного свята

Про матеріал

презентація сценарій родинного свята, свята великої дружньої родини до 110 річниці Кам'янської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №3

Використано:

Публікації газет « Розкажіть онуку » та « Початкове навчання і виховання».

Матеріали сайту « З любов'ю до дітей» , інших освітніх сайтів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Родинне свято. Браславська Надія Григорівна

Номер слайду 2

Вчитель. Доброго вам вечора, шкільна родино!Розпочинаємо наше родинне свято, свято великої дружної шкільної родини. Ведучий. На світі білому єдине,Як і Дніпрова течія,Домашнє вогнище родинне,Оселя наша і сім’я. Ведуча. В щасливі і тяжкі хвилини –Куди б нам не стелився шлях –Не згасне вогнище родинне,В людських запалене очах.

Номер слайду 3

Ведучий. Родина, дорога родина!Що може бути краще в світі цім?Чим більше дорожить людина. За батьківський і материнський дім? Ведуча. Що може бути краще за вечерю в доміЗа батьківським, міцним столом,Де в шумнім гомоні і в кожнім словіВсе сповнене любов’ю і добром.

Номер слайду 4

Ведучий. Де можна більше зачерпнуть любовіДе взяти більше доброти?Як в материнськім ніжнім слові,Як з батька щедрої руки. Ведуча. Отож зібралися ми ниніНа святі нашім гомінкім,Щоб поклонитись рідній школіІ побажати щастя їй.

Номер слайду 5

Вчитель Школо моя, радість моя, невпізнанною зробили тебе роки … Та все ж ти така рідна, світла, дорога. Бо ти – колиска, ти – гавань, ти – рідний дім великої дружної сім’ї, великої родини.

Номер слайду 6

Бібліотекар Сьогодні у цій залі свято,ми дуже раді всіх вітати!І сподіваємось, що кожендля себе щось взяти зможе. Хтось настрій добрий запозичить,бо посмішка усім нам личить. Хтось – слову доброму зрадіє,бо про добро усі ми мрієм. Та починати вже нам час,сюди запросили ми вас,Аби всі разом у дружнім колі,В домівці нашій – рідній школі –Сердечно й щиро привітати.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Вчитель. Нашій школі виповнилося вже 110 років. Це немало, але не так вже і багато.Ішли роки, десятиліття… А ти, школо, така ж рідна і близька, така ж бажана, бо ти – альма-мати, ти – дороговказ, ти – маяк!.. Сьогодні твої коридори ніби ширші, а класи – світліші , а ще -дружний, працьовитий і творчо мислячий колектив учителів, батьків і учнів. Це – сім’я, у якої і радощі, і невдачі – навпіл. Це колектив-шукач, який прагне до всього нового, прогресивного. Це уроки й свята, це олімпіади й конкурси, це вечори й екскурсії, це мандрівки, це зустрічі з ветеранами війни і праці… Перший дзвінок і останній – ось велика радість, що об’єднує учнів, учителів, батьків. Отож, рідно школо, нехай тече голубим безмежжям щастя твоїх вихованців, хай врожайною буде твоя педагогічна нива, хай високо в небі, обнявшись із сонцем, пливе веселкою доля твоєї великої, дружної сім’ї.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Бібліотекар. Шановні гості та господарі свята! . Із хвилини на хвилину у цьому залі розпочнеться урочистість, присвячена славетному ювілею нашої рідної школи. Їй виповнюється 110 років. Тож спочатку декілька слів про іменинницю.

Номер слайду 11

 Кам’янська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 3

Номер слайду 12

Дата народження – 1903 рік

Номер слайду 13

Місто Кам*янка вулиця Декабристів , 68 Місто Кам’янка вулиця Декабристів , 68

Номер слайду 14

Ведуча. Батьки – адміністрація школи, хрещені батьки –районний відділ освіти,райдержадміністрація. Ведучий. Сімейний стан – мати-героїня. Діти – усі хлопчики та дівчатка, які навчалися, навчаються і будуть навчатися в ній. Ведуча. Близькі родичі – обласний відділ освіти, обласна держадміністрація, рада районних депутатів, інститут удосконалення учителів, Черкаський обласний комітет профспілки. Дальні родичі – Міністерство освіти і науки України, Академія Наук України та усі заклади вищої освіти. Ведучий. Девіз нашої ювілярки:

Номер слайду 15

Разом :

Номер слайду 16

Вчитель. Ось і познайомились з іменинницею. А тепер – перші привітання на її честь. Вед учий. Вітаєм Вас у нашій рідній школі,У цім краю немов на рушнику. По всіх роках нещастя і неволіЗнов рідна мова квітне у вінку. Ведуча. Вітаєм Вас під барвінковим небом,Де рідна пісня душу наповня,Бо нам так віри, віри в Бога треба. Святих джерел для доброго життя.

Номер слайду 17

Ведучий. Нехай сія цей звичай наш народний,Гостям бажати віку і добра. Дзвенить у душах наших дух соборнийІ кличе сіяти святі слова. Ведуча. У нас сьогодні не буденний вечір,Це свято школи, це урочистий зліт. Прийміть же, друзі, теплий і сердечний. Палкий і щирий , від душі привіт.

Номер слайду 18

Ведучий. Нехай в цьому залі, в оцей час,Вогні засвітяться світліше. Бо нашій рідній школі – 110 Тож усміхніться, друзі, веселіше. Ведуча. Шкільні роки не забудуться ніколи,Вони, як сонце, як малиновий дзвін. Всім випускникам нашої рідної школи. Разом: Сердечний і доземний наш уклін!

Номер слайду 19

Ведучий. У нашої школи ювілейна дата,Весела пісня нехай лине,Прийшло на зустріч вас так багато. З усіх куточків України., Пісня « Як у нас на Україні » - ( 5 клас )Учитель. Сьогодні нашу ювілярку вітають гості. Вітають всіх учителів, випускників, всіх працівників школи, громаду. Ми вдячні всім, хто прийшов на наш ювілей. Вдячні за підтримку, за вашу щиру вдачу та безмежну любов.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Ведуча: І гостей багато в залі серед вас,Відданих, завзятих, з гумором в серцях.Їм дамо ми слово: треба вже сказать. З ювілеєм школу нашу привітать. Ведучий. Сьогодні свято в нашій рідній школіСюди прийшли її випускники,Яких, як мати рідна до порогу. Вона випроводжала всі роки.

Номер слайду 22

Ведуча. Дарувала ласку, ніжність і турботу. Всі 110 минулих в праці літ,І от усі зібралися сьогодні,Щоб принести їй свій палкий привіт. Ведучий. Сказати щире, від душі спасибіІ поклонитись низько до землі. Хвилюючись, промовивши, про себе,О, як було тут хороше мені.

Номер слайду 23

Ведуча. В усіх святкові, урочисті лицяІ радісно стурбовані серця. Сьогодні свято – 110-річчя,Матуся – школа наша, відміча. ВедучийІ ми вітаєм щиро всіх присутніх. Учителів, випускників, гостей.І хай залишиться у пам’яті майбутніх

Номер слайду 24

Разом. Наш 110-річний ювілей!

Номер слайду 25

Ведуча І ми запрошуємо господаря цього свята: директора школи Гончарика Олександра Григоровича.

Номер слайду 26

Пісня « Наша шкільна країна »

Номер слайду 27

Вчитель Шкільний дзвінок. Жоден день в школі неможливо уявити без нього. Дзвінком починається і закінчується урок, шкільний день, навчальний рік. Як символ школи передається він із рук в руки, з покоління в покоління. 110 років тому шкільний дзвінок сповістив про початок роботи школи і про початок першого навчального року. Голос шкільного дзвоника повертає всіх нас у наше шкільне дитинство, у наші шкільні роки, до шкільного порогу. Бібліотекар Йшли роки, плив дзвіночок наш по руках і через 110 років опинився у чарівної прекрасної малечі. Радості і хвилюванню не було меж. Пролунав, 110-й ювілейний дзвінок.

Номер слайду 28

Вчитель Школа святкує свій день народження. Звичайно ж, це не просто свято вдома. Школа — цілий величезний світ, і є два центри цього Всесвіту — Учитель і Учень. І саме учні й учителі перетворюють звичайну будівлю на особливий — вируючий, шумний, але добрий будинок, де з кожним роком одні стають розумнішими, інші — мудрішими і всі разом — ближчими й ріднішими один одному. Бібліотекар В школі багато випускників, і в них різні професії. Сьогодні вони прийшли на поріг рідної школи, ті, яких вона виряджала щороку в дорогу життя, і які знайшли себе на цій нелегкій і тернистій дорозі. Вчитель Багатьма своїми учнями школа може пишатися. Нехай хтось не зривав зірок з неба, але запам'ятався дитячою безпосередністю, дотепністю, добрим відношенням до оточуючих.

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Бібліотекар. Одним з відомих випускників нашої школи є Захаренко Олександр Антонович – відомий педагог, Академік педагогічних наук. Вчитель. Право покласти квіти до меморіальної дошки О. А. Захаренка надається учням_школи_Шкворець Тетяні та Хоменку Костянтину.

Номер слайду 31

Я дякую, колего, за «Поради»,За те, що в душі сіяли добро,В скрутну годину і в часи відради. З думкою живильне било джерело. Я дякую за те, що ви творили,Що надихнули інших до звитяг,І не штовхали в спину, не хитрили,А гордо несли вчительський наш стяг!Такий, як ви, не б’ють себе у груди,Такі, як ви, згорають, як свіча. Була найбільша цінність для вас – люди,Усміхнені хлоп’ятко і дівча. Таких, як ви, ніколи не здолати,Хоч не один старався бюрократ. Не вірив він, що не чекали плати,Не намагались увірвати шмат. Я дякую, колего, за «Поради»,Черпаю з них премудрості буття. Немає Вас… Та їду на наради. Пізнати досвід Вашого життя.

Номер слайду 32

Ведучий. У народі кажуть: який господар, такий і дім. Нам, учням та вчителям, пощастило. Школою завжди керували, керують і нині мудрі, далекоглядні наставники на життєвій ниві, невтомні, самовіддані — аж до самопожертви — трудівники, терплячі, лагідні, високосвідомі громадяни своєї Вітчизни, перейняті найгуманнішими ідеалами людства. Бібліотекар. Запрошуємо до слова голову райдержадміністрації Архип’юка Віталія Васильовича та голову райради Тарана Юрія Миколайовича. Вчитель. Впродовж 110 років вірним помічником і наставником школи був районний відділ освіти. Слово надаємо начальнику відділу освіти Шамраю Олександру Григоровичу та голові районної ради профспілок освіти Цвіркуну Олексію Івановичу.

Номер слайду 33

З ювілеєм!

Номер слайду 34

Вчитель. Впродовж 110 років вірним помічником і наставником школи був районний відділ освіти. Слово надаємо начальнику відділу освіти Шамраю Олександру Григоровичу та голові районної ради профспілок освіти Цвіркуну Олексію Івановичу.

Номер слайду 35

Бібліотекар. Сьогодні ми не можемо не згадати і не надати слово людині, що очолює міську громаду. Це Табурець Володимир Іванович. Запрошуємо Вас до слова.

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Пісня « Сім шляхів » - 5 клас

Номер слайду 38

Ведучий: Сьогодні ми складаємо молитву. За тебе, рідна школо!За наш український народ!Ведуча. Слово для благословення надається отцю Давиду та отцю Петру, духовним наставникам нашого мікрорайону. Пісня « Хай добро вам сіється »Ведучий. Сьогодні нашій школі — 110 років,Але вона ще молода,Живе в ній і працюєЛиш завзята дітвора.

Номер слайду 39

Ведуча 110 літ від роду школа має,Та все молодіє, та все процвітає, Бо спонсори гарні і друзі надійніДають допомогу, ремонти постійні. Ведучий Дуже приємно, коли відчуваєш, що про тебе хтось дбає, хтось допомагає. Що інтереси школи не байдужі. І сьогодні в залі знаходяться люди, яким ми вдячні за їхнє добре серце, за допомогу, за те, що вони не байдужі до нашого шкільного життя. Ми хочемо висловити подяку тим людям, завдяки яким наша школа і надалі зростає. З кожним роком вона стає все кращою та багатшою.

Номер слайду 40

Ведуча. Слово надаємо нашим спонсорам Тірону Володимиру Івановичу, Захаренку Петру Григоровичу. Пісня « Дитинства світ »

Номер слайду 41

Вчитель Від імені всього колективу нашої школи, учнів та батьків велике вам спасибі. Усе, що стосується школи і її учнів, пов’язане з батьками дітей. Вони – це частина нашого шкільного колективу. Отож, сьогодні висловлюємо щиру подяку усім батькам, бабусям та дідусям, які приймають активну участь у житті школи. Слово надаємо випускниці нашої школи, представнику батьківської громади Степаненко Галині Олександрівні.

Номер слайду 42

Пісня « Родина »

Номер слайду 43

Бібліотекар. Найпочесніші гості нашого свята – наші ветерани педагогічної праці. Вони молоді душею. Девізом їхнього життя стали слова: «Нам ніколи не буде 60, лише 4 рази по 15». Запрошуємо до слова вчительку математики Погорілу Нілу Гнатівну. Вчитель. Дорогі наші наставники! Ви пішли зі школи на заслужений відпочинок, але назавжди залишилися некоронованими королями та королевами, підкорившими розум та серця своїх учнів.

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Ведучий. Ми дуже хочемо, щоб на ваших обличчях, не зважаючи ні на які труднощі, завжди сяяла усмішка. Пісня « Вчителі » - Таня Шкворець. Бібліотекар . З далекого краю, з далеких світів. Журавлик на крилах додому летів. Лишав океани, ліси і моря,Вдивлявсь крізь тумани:-Чия це земля?Чиї це долини? Чиї це луги?Чию це калину гойдають вітри?Впізнав Батьківщину:-Моя це земля!Моє тут гніздечко і мова моя.

Номер слайду 46

Вчитель. Рідний край, Україна, Батьківщина…Які це прості і разом з тим прекрасні слова! Велика, священна і прекрасна любов до батьківщини жила, живе і буде жити в усіх чесних і щирих серцях. Бібліотекар. Людина має завжди пам*ятати, звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу, його мову, культуру. Вірш « Хто ми? » - вчителька Карась Тетяна Федорівна. Бібліотекар. Любов до України починається з любові до рідної домівки, калинової гілки, квітучого пахучого саду, рідної школи.

Номер слайду 47

Ведуча Нас розлучили надовго роки,Та ви повернулись на рідний поріг. Тебе не забути ніколи,Рідна школо,— початок доріг. Ведучий. Шкільні роки не забутні ніколи,Вони, як сонце, осявають світ. Всім випускникам нашої школи. Разом. Шлемо палкий привіт!

Номер слайду 48

Вчитель На нашому святі присутній випускник нашої школи , а нині директор Тимошівської загальноосвітньої школи 1 –ІІ ступенів Погорілий Юрій Андрійович. Надамо йому слово.

Номер слайду 49

Ведучий Прекрасний був парад учителів, випускників,Але нас пам'ять знову повертаєДо спогадів про тих, хто вже пішов. Нам погляду їх так не вистачає. Ведуча Шкода, що рідіють наші ряди…І багатьох ми не дорахувались. Покликали їх у вирій журавлі,А ми назавжди з ними попрощались.

Номер слайду 50

Ведучий. Але смутку у серці немає. Вони з нами, хоч землю покинули. До небес ми привіт надсилаємо. З мовчазним і скорботним укліном. Ведуча. Чудове свято в нашій школіТа навіть в свято смуток огортає,З минулого вернути хочемо людей. Усмішки й погляду їх так не вистачає. Вчитель. Доля вносить свої зміни в людське життя, і сьогодні не змогли прийти на свято ті вчителі, які відійшли у вічність:

Номер слайду 51

Сугак Андрій Оникійович

Номер слайду 52

Олійник Василь Тимофійович

Номер слайду 53

Петренко Клавдія Іларіонівна

Номер слайду 54

Нестерова Олена Кіндратівна

Номер слайду 55

Дрига Лариса Іванівна

Номер слайду 56

Дрига Віра Микитівна

Номер слайду 57

Кривенко Марія Омелянівна

Номер слайду 58

Головченко Євдокія. Кирилівна

Номер слайду 59

Рябошапка Ангеліна ВасилівнаІщенко Іван Григорович. Шевченко Оксана Кіндратівна

Номер слайду 60

Бібліотекар. Вшануймо пам'ять про цих дорогих нам людей хвилиною мовчання.(Хвилина мовчання під звуки метронома)

Номер слайду 61

Ведучий На жаль рідіють наші ряди. Вже багатьох не дорахувати. Але в серці забуття нема. Тих, хто пішли від нас ми пам’ятаєм. В небеса посилаєм привіт. З мовчазним і скорбним теплом. Ведуча. Ми здоров’я бажаємо живим. Не поспішайте у клин журавлиний. На землі ви живіть, дорогі,Енергійні, сповнені сили.

Номер слайду 62

Номер слайду 63

Номер слайду 64

Ведучий. Усмішка нам душу зігріває,Вона ламає перший лід,Вона людей завжди єднає,Красою огортає світ! Так посміхайтеся, друзі!Ведуча. Вчитель… Таке дзвінке, ніжне, світле слово. Водночас це слово закликає до праці, до дії, творчого пошуку, самовизначення. Саме такі вчителі працюють в нашій школі на даний час. Ведучий. Вклоніться люди, вчителю своєму,Володареві слова і пера,Крізь біль і радість, роздуми і втому. Любов його безсмертна проросла

Номер слайду 65

Ведуча. Любов учителя не зна кінця і краю,Не рветься ні на мить гаряча нить,Любов учителя ніколи не вмирає, -Вона у серці учня пломенить. Ведучий І сьогодні в день урочистий, святковий,Дозвольте вашу працю вшанувати!І квіти ці принесені сьогодні,Від всього серця вам подарувати.

Номер слайду 66

Номер слайду 67

Ведуча. Повертайтесь до рідної школи,Повертайтеся в будь- який час. Вона вас не забуде ніколи. Двері завжди відкриє для вас. ВедучийІ обійме, як мати дитину. До своїх, пригорнувши грудей,Адже мати однаково любитьІ малих, і дорослих дітей.

Номер слайду 68

Ведуча Повертайтесь до рідної школи,Щоб в дитинство своє зазирнуть,Щоб, хоч в пам’яті роки минуліНа хвилинку назад повернуть. Бібліотекар. Шановні присутні!Немов на крилах сплинув час. Ми віримо, що рідна школа. Залишиться в серцях у вас.

Номер слайду 69

Номер слайду 70

УчительІ буде ще 120-й. Не за горами ювілей.І школа знов його відмітить,Зустріне всіх своїх дітей. Бібліотекар О, школо люба!В серці ти навіки!Домівка рідна, милий серцю край. Тебе ми не забудемо ніколи. Нас, рідна школо, завжди зустрічай!

Номер слайду 71

Учитель. Живи ще довго-довго, наша рідна школо! Разом. З днем народження!!!Пісня « Хай вам сіється, родиться»

Номер слайду 72

Музичний супровід. А) Пісня « Родина »Б) Пісня « Як у нас на Україні »В) Ой гиля – гиля. Г) Пісня « Наша шкільна країна »Д) Танець « Гусарська балада »Е) Пісня « Сім шляхів »Є) Пісня « Хай добро вам сіється »Ж) Пісня « Дитинства світ »З) Пісня « Родина »И) Пісня « Вчителі »І) Мелодія – реквіємЇ) Звуки метронома. Й) Пісня « Україна – вишиванка »К) Пісня « Хай вам сіється, родиться »

pptx
Додано
25 листопада 2018
Переглядів
1232
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку