Презентація "Що допомагає створити презентацію?"

Про матеріал
Урок розроблений у вигляді презентації, яка допомагає краще пояснити учням тему з інформатики у 3 класі: "Створення презентацій". На прикладі презентації учителя, учні матимуть змогу вчитися самим створювати презентації, дотримуючись вимог її оформлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що допомагає створити презентацію?Підготувала урок Людмила Мисліцька

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Емоційне налаштування. Успіх презентації напряму залежить від зробленого плану перед початком роботи. Потрібно розуміти, ХТО буде глядачем та ЯК буде відбуватися демонстрація презентації, самостійно чи групою. Коли за справу людина береться із гарним настроєм, у неї все вийде, все складеться як найкраще!

Номер слайду 4

Мотивація уроку. Щоб дізнатися тему уроку, прочитайте ключове слово, записане навпаки.

Номер слайду 5

План уроку. Сьогодні ви:1. З’ясуєте, що таке презентація. 2. Дізнаєтеся про алгоритм створення презентації.3. Ознайомитеся з вимогами до структури комп’ютерної презентації.4. Познайомитеся з редактором створення презентацій.5. Засвоїте об’єкти, які використовують при створенні презентації. Дотримуйтеся правил: Роботи з комп’ютером.

Номер слайду 6

З’ясовуємо, що таке презентація. Презентаціями називають виступи, під час яких подаються результати роботи, певні відомості, ідеї. Їх застосовують у навчанні, під час публічних виступів, у рекламі.

Номер слайду 7

З’ясовуємо, що таке презентація. Під час проведення презентацій часто використовують демонстраційні матеріали: плакати, малюнки, фотографії, відео, звук тощо.

Номер слайду 8

З’ясовуємо, що таке презентація. У наш час матеріали презентацій зазвичай створюють і демонструють за допомогою комп’ютера. Для створення комп’ютерних презентацій використовують: комп’ютер, проектор, інтерактивну дошку, колонки.

Номер слайду 9

Алгоритм створення презентації1. Перед створенням презентації визнач її мету та зміст.2. Склади план презентації.3. Підготуй текст, добери ілюстрації.4. Розмісти текстові та графічні об’єкти на слайдах.5. Підбери цікаве оформлення до слайдів.6. Переглянь готову презентацію, виправ недоліки, якщо вони є.7. Збережи презентацію.

Номер слайду 10

Вимоги до структури комп’ютерної презентації1. Комп’ютерна презентація повинна містити титульний слайд.2. Презентація повинна бути естетично оформлена.3. Усна доповідь має доповнювати інформацію на слайдах.4. Матеріали розміщують в хронологічній або логічній послідовності.5. Кожен слайд повинен містити заголовок, що описує основну ідею вмісту цього слайду.6. Важливо продумати останній слайд презентації, додай до нього маленький сюрприз чи подяку за увагу.

Номер слайду 11

Знайомимося з редактором презентацій. Комп’ютерні презентацій зазвичай складаються з окремих кадрів – слайдів. Під час демонстрацій слайд затримується певний час на екрані. Такі презентацій називають слайдовими.

Номер слайду 12

Знайомимося з редактором презентацій. Для створення комп’ютерних презентацій існують спеціальні програми – редактори презентацій. Microsoft Power Point,який входить до складу комерційного пакета Microsoft Office для Windows

Номер слайду 13

Знайомимося з редактором презентацій. Способи запуску Power Point:

Номер слайду 14

Знайомимося з редактором презентацій. Після запуску програми на екрані з’являється вікно, у якому можна:вибрати потрібний шаблон з Інтернету;створити нову презентацію;відкрити один з останніх збережених файлів презентації.

Номер слайду 15

Знайомимося з редактором презентацій

Номер слайду 16

Знайомимося з редактором презентацій. Можна запустити перегляд слайдів на весь екран – у режимі показу презентації за допомогою вибору відповідних інструментів: Показ слайдів. Комбінації клавіш F5 для показу презентації спочатку, Shift+F5 – для показу з поточного слайда.

Номер слайду 17

Знайомимося з редактором презентацій

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Об’єкти, які використовують при створенні презентації

Номер слайду 20

Об’єкти, які використовують при створенні презентації

Номер слайду 21

Об’єкти, які використовують при створенні презентації

Номер слайду 22

Об’єкти, які використовують при створенні презентації

Номер слайду 23

Об’єкти, які використовують при створенні презентації

Номер слайду 24

Об’єкти, які використовують при створенні презентації

Номер слайду 25

Скарбничка цікавого. Чи знаєш ти, що зазвичай людина запам’ятовує лише 1/5 від почутого і 3/5 від побаченого? Ось чому, сприймаючи доповідь, супроводжувану комп’ютерною презентацією, людина отримує більше інформації, ніж від звичайної доповіді.

Номер слайду 26

Запитання і завдання. Наскільки цікавими та корисними можуть бути комп’ютерні презентації?Які об’єкти можна додати до презентації? Як додати новий слайд?Завантажте редактор презентацій Power. Point. Створіть нову презентацію на три слайди з різною розміткою.

Номер слайду 27

Номер слайду 28

руханка

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Коваль Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
28 листопада 2023
Переглядів
766
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку