Презентація "Що таке SQL"

Про матеріал
Презентація "Що таке SQL" Презентація містить інформацію, про історію SQL, особливості мови. Може бути використана як вступ до відповідного розділу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке SQL?

Номер слайду 2

SQL (Structured Query Language) - Структурована Мова Запитів - стандартна мова запитів по роботі з реляційними БД. Мова SQL з'явився після реляційної алгебри, і його прототип був розроблений в кінці 70-х років в компанії IBM Research . Він був реалізований в першому прототипі реляційної СУБД фірми IBM System R. Надалі ця мова застосовувався в багатьох комерційних СУБД і в силу свого широкого поширення поступово став стандартом "де-факто" для мов маніпулювання даними в реляційних СУБД.

Номер слайду 3

Реляційна база даних (БД) - це набір даних з зумовленими зв'язками між ними. Ці дані організовані у вигляді набору таблиць, що складаються із стовпців і рядків. У таблицях зберігається інформація про об'єкти, представлених в базі даних. У кожному стовпчику таблиці зберігається певний тип даних, в кожному осередку - значення атрибута. Кожний рядок таблиці являє собою набір пов'язаних значень, що відносяться до одного об'єкту або сутності.

Номер слайду 4

SEQUEL (Structured English Query Language)Спочатку мова називалася SEQUEL (Structured English Query Language), але потім слово «English» пропало з цього словосполучення. З одного боку, SQL був орієнтований на зручну і зрозумілу користувачам формулювання запитів до реляційних БД. З іншого боку, практично з самого початку він був так званою «повною мовою БД».

Номер слайду 5

SQL включав: Організацію даних. SQL надає користувачу можливість змінювати структуру представлення даних, а також встановлювати співвідношення між елементами бази даних. Читання даних. SQL надає користувачу або програмі можливість читати із бази даних містиму в ній інформацію. Обробіток даних. SQL надає користувачу або програмі можливість змінювати дані, тобто добавляти нові дані, а також поновлювати та видаляти дані, які в вже знаходяться в базі даних. Управління доступом. За допомогою SQL можна обмежити можливості користувача для читання та зміни даних та захистити їх від несанкціонованого доступу. Одночасне використання даних. SQL координує одночасне використання даних користувачами, які працюють паралельно, щоб не заважати один одному. Цілісність даних. SQL дозволяє забезпечити цілісність бази даних, захищаючи її від руйнування через невідповідність змін або відмову системи.

Номер слайду 6

Навіщо потрібен SQL?За допомогою мови SQL розробник додатків працює з базою даних. Записує або виводить дані з бази даних. Робить різні маніпуляції з нею. Таким чином, мова SQL є тією сполучною ланкою, яка забезпечує взаємодію додатків з базою даних і збереженою в ній інформацією.

Номер слайду 7

Історія створення. SQL придумали в IBM на початку 1970-их, відразу після введення Едгаром Коддом поняття реляційних баз даних.в 1980-их компанія Oracle випустила першу в світі загальнодоступну комерційну SQL-систему. Oracle-SQL став неймовірно популярним та породив навколо SQL цілу індустрію. Sybase, Informix, Microsoft та ряд інших компаній вийшли на ринок з власними розробками реляційних систем управління базами даних (РСУБД), які ґрунтуються на SQL.

Номер слайду 8

Історія створення. Перший міжнародний стандарт мови SQL був прийнятий в 1989 р . Іноді стандарт SQL1 також називають стандартом ANSI / ISO, і переважна більшість доступних на ринку СУБД підтримують цей стандарт повністю.

Номер слайду 9

Історія створення. В кінці 1992 р . був прийнятий новий міжнародний стандарт мови SQL, який називається SQL / 92 або SQL2 . І він не позбавлений недоліків, але в той же час є істотно більш точним і повним, ніж SQL / 89. 

Номер слайду 10

Історія створення. У 1999 році з'явився новий стандарт, названий SQL3 . Якщо відмінності між стандартами SQL1 і SQL2 багато в чому були кількісними, то стандарт SQL3 відповідає якісним серйозних перетворень. 

Номер слайду 11

Історія створення. В кінці 2003 року було прийнято і опубліковано новий варіант міжнародного стандарту SQL: 2003. В SQL: 2003 специфікований ряд нових і важливих властивостей, з невеликими модифікаціями, внесеними пізніше в 2008 році.

Номер слайду 12

висновки. SQL не можна в повній мірі віднести до традиційних мов програмування, він не містить традиційні оператори, що керують ходом виконання програми, оператори опису типів і багато іншого, він містить тільки набір стандартних операторів доступу до даних, що зберігаються в базі даних. Оператори SQL вбудовуються в базову мову програмування, якою може бути будь-яка стандартна мова типу C ++, PL, COBOL і т. і. Крім того, оператори SQL можуть виконуватися безпосередньо в інтерактивному режимі.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сиротенко Валентина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 червня 2020
Переглядів
2285
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку