Презентація Сєрік О.В. "Липа серцелиста як цінний вид в озелененні міста Чугуєва та виготовленні екопродуктів"

Про матеріал

Для Міністерства екології та природних ресурсів України так і для міста Чугуєва екологічним завданням є озеленення. Декоративним та цінним видом є Липа серцелиста (Tilia cordata Mill.). Даний вид культивуються в садах і парках, на вулицях, уздовж алей та на територіях шкільних подвір'їв. Таким чином екологічному проекті на прикладах продемонструвано, як покращився стан навколишнього середовища міста Чугуєва, коли його територію озеленили видом Липи серцелистої (Tilia cordata Mill.) та виготовленими екопродуктами з метою збереження здоров'я людини.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛИПА СЕРЦЕЛИСТА (TILIA CORDATA MILL.) ЯК ЦІННИЙ ВИД В ОЗЕЛЕНЕННІ МІСТА ЧУГУЄВА ТА ВИГОТОВЛЕННІ ЕКОПРОДУКТІВ Роботу виконала: Ведмідь Дар’я Юріївна, учениця 11 класу Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Чугуївської міської ради Харківської області   Науковий керівник: Сєрік Ольга Вадимівна, вчитель біології та екології Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Чугуївської міської ради Харківської області, спеціаліст І категорії Харків - 2017 Чугуївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 Чугуївської міської ради Харківської області

Номер слайду 2

Актуальність теми Для Міністерства екології та природних ресурсів України так і для міста Чугуєва екологічним завданням є озеленення. Декоративним та цінним видом є Липа серцелиста (Tilia cordata Mill.). Даний вид культивуються в садах і парках, на вулицях, уздовж алей та на територіях шкільних подвір’їв. Таким чином екологічному проекті на прикладах продемонструвано, як покращився стан навколишнього середовища міста Чугуєва, коли його територію озеленили видом Липи серцелистої (Tilia cordata Mill.) та виготовленими екопродуктами з метою збереження здоров'я людини.

Номер слайду 3

Мета: дослідити сучасний стан озеленення міста Чугуєва Липою серцелистою (Tilia cordata Mill.) та виготовити екопродукти. Завдання: . 1. Проаналізувати літературні джерела з даного питання. 2. Проаналізувати еколого-біологічну характеристику Липи серцелистої (Tilia cordata Mill.). 3. Вивчити властивості Липи серцелистої (Tilia cordata Mill.) на сучасному етапі. 4. Організувати висадження в місті Чугуєві Липи серцелистої (Tilia cordata Mill.). 5. Виготовити екопродукти з висушених суцвіть Липи серцелистої (Tilia cordata Mill.). 6. Провести анкетування з метою визначення пріоритету населення в озелененні міста та у виборі екопродуктів. 7. Провести просвітницьку роботу «Липа серцелиста (Tilia cordata Mill.) як цінний вид в озелененні міста Чугуєва та виготовленні екопродуктів» серед учнів Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2. 8. Розробити та розповсюдити пам’ятку та буклет «Липа серцелиста (Tilia cordata Mill.) як цінний вид в озелененні міста Чугуєва та виготовлення екопродуктів».

Номер слайду 4

Об'єкт дослідження: Липа серцелиста (Tilia cordata Mill.). Предмет дослідження: використання Липи серцелистої (Tilia cordata Mill.) в озелененні та виготовленні екопродуктів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Властивості Липи серцелистої (Tilia cordata Mill.) Деревин на Декора тивна Ефіро олійна Харчова Лікар ська Медонсна

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Озеленення міста Чугуєва

Номер слайду 10

Екопродукти виготовлені з Липи серцелистої (Tilia cordata Mill.) Косметич ний тонізуючий засіб Фарба для волосся Шампунь Липове варення Ополіс кувач для волосся Липовий чай

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Матеріали роботи апробовано під час просвітницької роботи «Липа серцелиста (Tilia cordata Mill.) як цінний вид в озелененні міста Чугуєва та виготовлення екопродуктів» серед учнів Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2. Взяли участь у конкурсі екологічних проектів, що проводила кафедра Хімічної техніки і промислової екології НТУ «ХПІ». Опубліковано статті в соціальній мережі у міській групі «Типовий Харків» та «А-Типовий Чугуїв» та на блозі вчителя біології Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

ppt
До підручника
Екологія (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
24 серпня 2018
Переглядів
3125
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку