Презентація Сєрік О.В. "Вплив побутового сміття на навколишнє середовищеі міста Чугуєва"

Про матеріал

В екологічному проекті ми продемонстрували на прикладах, як покращити умови навколишнього середовища міста Чугуєва від нищівного забруднення побутовим сміттям з метою збереження здоров'я людини. Тому обрана тема є актуальною.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Головне управління освіти і науки Харківської обласної адміністрації КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» Секція: екологія ВПЛИВ ПОБУТОВОГО СМІТТЯ НА УМОВИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА МІСТА ЧУГУЄВА Виконала: Чоломбитько Аліна Віталіївна учениця 11 класу Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Керівник: Сєрік Ольга Вадимівна, вчитель біології та екології спеціаліст І категорії Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Чугуїв - 2015

Номер слайду 2

Актуальність теми В екологічному проекті ми продемонстрували на прикладах, як покращити умови навколишнього середовища міста Чугуєва від нищівного забруднення побутовим сміттям з метою збереження здоров'я людини. Тому обрана тема є актуальною.

Номер слайду 3

Мета: продемонструвати на прикладах, як покращити умови навколишнього середовища міста Чугуєва від побутового сміття. Завдання 1. Проаналізувати літературні джерела з даного питання. 2. Виявити вплив побутового сміття на здоров'я людини. 3. Проаналізувати класифікацію відходів. 4. Провести відкритий захід «Збережімо рідне місто від побутового сміття» для учнів 8 - 9 класів Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2. 5. Провести акцію «Подаруй речам друге життя!», в якій були залучені учні 5 – 7 класів. 6. Розробити емблему «Побутове сміття не прикраса міста!!!». 7. Прикрасити клумби міста поліетиленовими виробами.

Номер слайду 4

Об'єкт: побутове сміття. Предмет: вплив побутового сміття на навколишнє середовище міста Чугуєва.

Номер слайду 5

Матеріал проекту: побутове сміття міста Чугуєва. Методи: - польові: дослідження здійснювались маршрутно-екскурсійним методом протягом 2015 року за допомогою сучасної апаратури (Olympus FE 200).

Номер слайду 6

Новизна екологічного проекту полягає в тому, що нами був проведений аналіз побутового сміття на рівні міста Чугуєва та вплив на навколишнє середовище.

Номер слайду 7

Результати проведених досліджень: Морфологічний складу твердих побутових відходів Тверді побутові відходи Зустрічаємість Газетний, пакувальний або споживчий папір 5 Картон 4 Пластмаси 4 Поліетиленові відходи 4 Скла 3 Харчові відходи 3 Зламані або застарілі побутові прилади 2 Текстиль 2 Метал 1 Вироби з дерева 1

Номер слайду 8

Склад міських твердих відходів

Номер слайду 9

Тверді відходи Термін асиміляції Помаранчева та бананова шкірки 6 місяців Папір та бавовна 2 – 10 років Пакет від молока до 5 років Недопалки від цигарок до 12 років Синтетична тканина та шкіряне взуття до 40 років Жерстяна консервна бляшанка 90 років Алюмінієва 500 років Поліетиленова плівка 200 років Скло 1000 років Асиміляція твердих відходів

Номер слайду 10

Відкритий захід «Збережімо рідне місто від побутового сміття» для учнів 8 - 9 класів Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2

Номер слайду 11

Провели акцію «Подаруй речам друге життя!», в якій були залучені учні 5 – 7 класів

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Розробили емблему Побутове сміття не прикраса міста!!!

Номер слайду 14

Прикрасили клумби міста поліетиленовими виробами

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Висновки: В екологічному проекті продемонстровано на прикладах, як покращити умови навколишнього середовища міста Чугуєва від побутового сміття. 1. Проаналізували літературні джерела з даного питання. 2. Виявили вплив побутового сміття на здоров'я людини. 3. Проаналізували класифікацію відходів. 4. Провели відкритий захід «Збережімо рідне місто від побутового сміття» для учнів 8 - 9 класів Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2. 5. Провели акцію «Подаруй речам друге життя!», в якій були залучені учні 5 – 7 класів. 6. Розробили емблему «Побутове сміття не прикраса міста!!!». 7. Прикрасили клумби міста поліетиленовими виробами.

Номер слайду 17

Рекомендації: 1. Вести чіткий облік побутового сміття міста. 2. Всім жителям відходи викидати в спеціальні контейнери. 3. Контейнери класифікувати за видами побутового сміття.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

ppt
До підручника
Екологія (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
24 серпня 2018
Переглядів
929
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку