Презентація "Східні солодощі"

Про матеріал
Презентація "Східні солодощі" до уроку по темі "Кондитерські вироби" з навчальної дисципліни "Товарознавство"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Східні солодощі

Номер слайду 2

Східні солодощі складають велику групу кондитерських виробів, різноманітних за складом і способами приготування. Цей вид кондитерських виробів називається «східними» солодощами, оскільки вони поширені в кухнях країн Близького і Середнього Сходу. В залежності від використовуваної сировини і консистенції ці вироби поділяють на три групи: типу карамелі, типу м'яких цукерок, східні борошняні вироби.

Номер слайду 3

Східні солодощі типу карамелі Східні солодощі типу карамелі готують уварюванням цукру і патоки з горіхами, кунжутом і іншою сировиною. До цієї групи виробів відносяться: козинаки, грильяж, мак з горіхами, смажений арахіс у цукрі й ін.

Номер слайду 4

Козинаки Козинаки – очищені від лушпиння насіння (найчастіше всього соняшника, кунжута) або горіхи в меді або цукрі, пресовані в брикети.

Номер слайду 5

Грильяж Грилья́ж – це цукерки, виготовлені з розплавленого та частково карамелізованого цукру змішаного з підсмаженими подрібненими горіхами. Можуть заливатись шоколадом.

Номер слайду 6

Східні солодощі типу м'яких цукерок Виготовляють частіше з вершкової помади чи збитого з яєчними білками цукрово-патокового сиропу з додаванням дроблених горіхів, ізюму, цукатів. Уварюють їх менше, ніж вироби типу карамелі, тому вони мають більш м'яку консистенцію. До виробів цієї групи відносять шербет молочний, нугу, рахат-лукум, вершкові ковбаски, ойлу та ін.

Номер слайду 7

Шербет Шербет – це густа маса з горіхами, яку готують шляхом уварювання цукру і патоки, іноді додаючи в неї вершки або молоко.  Одним з різновидів шербету є сорбет – смачний заморожений або охолоджений десерт, який готують з фруктового пюре і цукрового сиропу, іноді в нього додають алкоголь. Сорбет Шербет з арахісом Шербет з фундуком

Номер слайду 8

Нуга Нуга — кондитерський виріб на основі збитої цукеркової маси з додаванням меду, горіхів, цукатів, фруктів.

Номер слайду 9

Рахат-лукум Луку́м (локу́м; тур. rahat-lokum — це східний кондитерський виріб з цукру, борошна, крохмалю, можливо з додаванням горіхів або без горіхів. Назва цих солодощів походить від арабського rahat-al-luqum‎ — що в перекладі означає — зручні шматочки.

Номер слайду 10

Вершкова ковбаска Вершкова ковбаска - це східні солодощі, історія яких налічує кілька століть. Вважається, що вперше ці ласощі було виготовлено в Туреччині на початку XVIII століття.

Номер слайду 11

Ойла Ойла – це східні солодощі, які складаються з 2-3 шарів різноманітного кольору. Як правило, два білих і один жовтий. Ласощі представляють собою цукрову масу, в основі якої – яєчні білки.

Номер слайду 12

Східні борошняні вироби Східні борошняні вироби готують із дріжджового чи прісного тіста з великою кількістю цукру, жирів, горіхів, меду, прянощів. До цієї групи відносять кураб’є бакінське, пахлаву, чак-чак і ін.

Номер слайду 13

Курабьє бакінське Вперше з'явилося на кухні перського султана, де, за легендою, кухар султана був змушений виготовити десерт з борошна, яєць, цукру, вершкового масла і шафрану, бо всі інші продукти були вкрадені якимись недоброзичливцями - чи то самого султана, чи то кухаря, бажаючи нашкодити його положенню в палаці. «Курабье» від слова «хураб» - насолода.

Номер слайду 14

Пахлава Пахлава (від араб. баклава — «горіхи») — популярний кондитерський виріб з листкового тіста з горіхами в сиропі широко поширений в кухнях народів колишньої імперії Османа: в азербайджанській, албанській, арабській, вірменській, болгарській, грецькій, іранській, персидській, турецькій.

Номер слайду 15

Чак-чак Чак-чак — виріб із тіста з медом, що відноситься до кухні тюркських народів; національна страва татар і башкирів.

Номер слайду 16

Халва Халва́ (з араб.- солодощі) — східний десерт, що виготовляється з цукру, обсмажених горіхів або насіння і збитої з піноутворювальною речовиною карамельної маси (увареного цукрового сиропу з патокою).

Номер слайду 17

Види халви арахісова,  горіхова,  соєва,  кедрова,  соняшникова,  тахінна (з насіння кунжуту), комбінована (з насіння кількох видів).

Номер слайду 18

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1.  Natalya
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бєлєвцева Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
29 січня 2020
Переглядів
3886
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку