Презентація. "Східний похід Александра Македонського"

Про матеріал
Презентація до уроку "Східний похід Александра Македонського й утворення елліністичних держав". 6 клас. Всесвітня історія. Історія України (інтегрований курс).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Східний похід Александра Македонського

Номер слайду 3

План уроку Початок східного походу. Завоювання Сирії, Фінікії та Єгипту. Завоювання Індії. Наслідки і результати «Східного походу». Імперія Александра Македонського.

Номер слайду 4

Словник уроку Імперія – це велика держава, що включає в себе силоміць підкорені різні народи та території. Еллінізм – це період в історії країн Східного Середземномор'я між 323 і 30 рр. до н. е., час поширення і розквіт еллінської культури. Діадохи – «спадкоємці, наступники царя», командуючі армії Александра Македонського.

Номер слайду 5

Східний похід Александра Македонського Дата Подія Результат Битва на р. Гранік Битва біля м. Ісс Облога та взяття Тіра Завоювання Єгипту Битва біля селища Гавгамели Війна в Індії Смерть Александра Македонського

Номер слайду 6

Битва на річці Гранік

Номер слайду 7

Битва біля затоки Ісса

Номер слайду 8

Битва біля селища Гавгамели

Номер слайду 9

Чому Александра Македонського називають Великим?

Номер слайду 10

Рефлексія Сьогодні на уроці я навчився (навчилася)… Сьогодні на уроці було важко… Я зрозумів (зрозуміла), що… Ці завдання допомогли мені… Своєю роботою на уроці я… Мені видалось важливим… Я відчув (відчула), що… Я вважаю, що ці хвилини не пройшли дарма, тому що… Цей урок змусив мене задуматись над… Урок мене зацікавив тим.. Цей урок навів на роздуми…  

Номер слайду 11

Дякую за увагу! Навчаємося заради успіху!

ppt
Додав(-ла)
Проценко Ніна
Додано
3 лютого 2022
Переглядів
1964
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку