Презентація "Штурмові гвинтівки".

Про матеріал
Призначення та бойові властивості автоматів. Поняття про будову автоматичної зброї та роботу її частин та механізмів. Підготовка автомата до стрільби. Можливі затримки і несправності під час стрільби і способи їх усунення. Порядок неповного розбирання і складання та обслуговування. Тренування у неповному розбиранні та складанні автомату. Заходи безпеки при поводженні зі зброєю
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Призначення та бойові властивості автоматів. Поняття про будову автоматичної зброї та роботу її частин та механізмів. Підготовка автомата до стрільби. Можливі затримки і несправності під час стрільби і способи їх усунення. Порядок неповного розбирання і складання та обслуговування. Тренування у неповному розбиранні та складанні автомату. Заходи безпеки при поводженні зі зброєю

Номер слайду 2

{08 FB837 D-C827-4 EFA-A057-4 D05807 E0 F7 C}Характиристики. Калібр.308 Win. Ствол20-26" (508-660 мм) нержавіючий. Крок нарізів1:10", 1:11", 1:12"Кучність0,5 МОАСтвольна коробкаавіаційний сплав 7075-Т6; фрезована («billet»)Вага4-5,5 кг (без магазина)Довжина1050-1140 мм. Zbroyar Z-008 gen III Precision

Номер слайду 3

Штурмова гвинтівка Форт-221 Штурмова гвинтівка “Форт-221”, є ліцензійною копією ізраїльського “Tavor“, виготовляється у м. Вінниці. Вона вважається сучасною штурмовою гвинтівкою. Штурмова гвинтівка оснашенна схемою "буллпап", коли магазин з патронами знаходиться позаду рукоятки із спусковим гачком (пістолетної рукоятки). Таке рішення дозволило зменшити загальні габарити зброї не зменшуючи довжини стволу, та збільшити довжину ствола, що дозволяє підвищити її точність. Крім того, приклад гвинтівки розміщений на одній осі із стволом, а центр маси зміщений ближче до плеча бійця, це дозволяє вести більш точну стрільбу навіть довгими чергам

Номер слайду 4

Калибр - 5,56х45 мм. Загальна довжина – 722 (645) мм. Висота – 260 (300) мм. Ширина - 93 мм. Довжина ствола – 468 (375) мм. Маса з порожнім магазином - 3,9 кг. Маса із спорядженим магазином - 4,3 кг. Місткість магазину - 30 патронів. Зусилля спуску - 4.0-5.0 кг. Початкова швидкість польоту кулі – 600 (890) м/с. Темп стрільби -500-900 постр./хв Нарізів – 6 Принцип роботи - газовий двигун (дія газів на головку поршня)

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Модель може бути укомплектована тактичним ліхтарем, лазерним цілевказівником, оптичним прицілом з 3-х або 4-х кратним зближенням,приладом нічного бачення.

Номер слайду 7

Основні частини і механізмиштурмової гвинтівки Форт-221 (Форт-224):1. Ствольна коробка 2. Ствол3. Полум’ягасник4. Цівка5. Кришка прикладу6. Затворна рама з газовим поршнем7. Зворотня пружина8. Ударно-спусковий механізм9. Затвор10. Затворна затримка11. Рукоятка взводу12. Магазин13. Приціл

Номер слайду 8

ШТУРМОВА ГВИНТІВКА «ФОРТ-224»Штурмова гвинтівка «Форт-224» - укорочена модифікація штурмової гвинтівки «Форт 221», призначена для бійців спецпідрозділів. Гвинтівка може бути укомплектована тактичним ліхтарем, лазерним цілевказівником оптичним прицілом з 3-х або 4-х кратним наближенням, приладом нічного бачення.

Номер слайду 9

РОЗБИРАННЯ ШТУРМОВИХ ГВИНТІВОК ФОРТ-221 (224)Послідовність розбирання гвинтівок наступна: Перевірка наявності патрона у патроннику Розбирання рухомої системи автоматики гвинтівки. Розбирання магазина Примітка – повне розбирання гвинтівок виконується в умовах майстерні або інженерного (ремонтного) підрозділу кваліфікованими спеціалістами за допомогою спеціального інструменту.

Номер слайду 10

Основні переваги гвинтівок «Форт-221» і «Форт-224», в порівнянні з іншою зброєю:- збільшена удароміцність- комфортність використання;- розташування центру тяжіння близько до тіла стрільця (зручне утримування і прицілювання під час руху);- можливість право- і лівобічного використання гвинтівок;- точна система прицілу, яка прикріплена безпосередньо до ствола гвинтівки;- хороша дальність стрільби;- висока скорострільність;- місткий магазин. антикорозійне покриття ствола. Недоліки- гвинтівка має відчутну віддачу. При підвищенні темпу стрільби зброю стає досить непросто контролювати.- висока ціна покупки і ремонту.- знаходиться в категорії несерійне.

Номер слайду 11

Автомат МАЛЮК. Булпап (англ. bullpup) — схема компонування механізмів гвинтівок та автоматів, при якому ударно-спусковий механізм та магазин розташовані в прикладі позаду спускового гачка.

Номер слайду 12

Можливі несправності та способи їх усунення. НЕПОДАЧА ПАТРОНУ. Затвор в передньому положенні, але пострілу не відбулося - у патроннику немає патрону. Причини затримок:1. Забруднення або несправність магазину. 2. Несправність засувки магазину. Способи усунення. Перезарядити автомат і продовжувати стрільбу. Замінити магазин. УТИКАНИЯ ПАТРОНУ. Патрон кулею уткнувся в казенний зріз ствола, рухомі частини зупинилися в середньому положенні. Причина затримок: Погнутість загинів бокових стінок магазину. Способи усунення. Утримуючи рукоятку затворної рами, видалити патрон і продовжувати стрільбу. При повторенні затримки замінити магазин. ОСІЧКА. Затвор в передньому положенні, патрон у патроннику, курок спущений - пострілу не відбулося. Причини затримок:1. Несправність патрону. 2. Несправність ударника або ударно- спускового механізму, забруднення або застигання мастила. Способи усунення. Перезарядити автомат і продовжувати стрільбу. При повторенні затримки оглянути і прочистити ударник і ударно-спусковий механізм.

Номер слайду 13

ЗАТРИМКА ГІЛЬЗИ. Гільза в патроннику, черговий патрон уткнувся в неї кулею, рухомі частини зупинилися в середньому положенні. Причини затримок:1. Брудний патрон або забруднення патронника. 2. Забруднення або несправність викидача або його пружини. Способи усунення. Відвести рукоятку затворної рами назад та, утримуючи її в задньому положенні, відокремити магазин і витягти патрон. Витягти затвором або шомполом гільзу з патронника. Продовжувати стрільбу. При повторенні затримки прочистити патронник і патрони. Оглянути та очистити від бруду викидач і продовжувати стрільбу. НЕВИХІД ГІЛЬЗИ. Гільза не викинута зі ствольної коробки, а залишилася в ній попереду затвора або дослана затвором назад у патронник. Причини затримок. 1. Забруднення тертьових частин, газових шляхів або патронника. 2. Забруднення або несправність викидача. Способи усунення. Відвести рукоятку затворної рами назад, викинути гільзу і продовжувати стрільбу. При повторенні затримки прочистити газові шляхи , частини, що труться і патронник; труться змастити.

Номер слайду 14

Заходи безпеки під час поводження зі зброєю та боєприпасами (засобами імітації та сигнальними засобами).1. Отримав зброю - перевір, чи не заряджена вона;2. При поводженні зі зброєю - не направляй ствол у бік людей, не цілься в іншого й не допускай, щоб цілилися в тебе;3. Будь-яку зброю вважай зарядженою доти, доки сам її не перевіриш і не розрядивши її;4. Розрядив зброю – поводься з нею як із зарядженою ;5. При взводі курка (при відведенні затвора назад) ствол зброї направляй тільки до цілі або вгору під кутом 45-60 градусів в безпечному напрямку (не слід направляти ствол зброї у бік поверхонь, які можуть спровокувати рикошет, наприклад : бетонна підлога, стеля, стіни);6. У всіх випадках не накладай палець на спусковий гачок до тих пір, доки не буде необхідності у відкритті вогню;7. Перед навчальною стрільбою, виходом на завдання насухо протри канал ствола, перевір, чи немає в стволі сторонніх предметів, переконайся у справності зброї та спорядженні до неї.

Номер слайду 15

Догляд за зброєю. Автомат повинен утримуватися в повній справності і бути готовим до застосування. Це досягається своєчасним та умілим чищенням і змащенням і правильним зберіганням автомату. Чистка автомату, в підрозділі, проводиться:при підготовці до стрільби;після стрільби бойовими і холостими набоями - негайно по закінченню стрільби на стрільбищі (у полі); при цьому чиститься і змащується ствольна коробка, канал ствола, газова камера, газовий поршень, затворна рама і затвор; остаточна чистка автомату (кулемет) проводиться після повернення зі стрільби та протягом наступних 3-4 днів щодня;після наряду і занять у полі без стрільби - після повернення з наряду або занять;в бойовій обстановці та на тривалих навчаннях - щодня в періоди затишшя бою і під час перерв навчань;якщо автомат не застосовувався - не рідше одного разу на тиждень.

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
17 серпня 2019
Переглядів
2793
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку