Презентація "Сім чудес України."

Про матеріал
Мета: поглиблювати уявлення учнів про Батьківщину; розвивати громадянські якості школярів;ознайомити з різноманіттям культурної спадщини українців; виховувати повагу до сучасного України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сім чудес України. Виконала Онісковець Ірина Миколаївна. Вихователь ГПД

Номер слайду 2

Національний історико-архітектурний заповідник «Кам'янець»Розташований в Кам'янці-Подільському Хмельницькій області. Ще 23 березня 1928 у Харкові УРСР видала Постанову «Про оголошення замку-фортеці в місті Кам’янці-Подільському державним історико-культурним заповідником». Відповідно до цієї Постанови замок у межах старовинних його стін і земляних валів з усіма старовинними фортечними спорудами, що мало історико-культурне значення, у відання наркомату освіти УРСР.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Успенська Києво-Печерська лавра. Одна з найбільших православних святинь України, визначна пам'ятка історії та архітектури, а також діючий монастир Української православної церкви Московського патріархату зі статусом лаври. У теперішній час пам'ятка перебуває під юрисдикцією національного заповідника, державних музеїв і Української православної церкви Московського патріархату.

Номер слайду 5

Основні пам'ятки і споруди. Велика лаврська дзвіниця. Успенський собор. Велика лаврська дзвіниця. Троїцька надбрамна церква. Монастирські печери. Успенський собор. Трапезна церква Св. Антонія і Феодосія. Некрополь Києво-Печерської лаври. Фортечні мури

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Національний дендрологічний парк «Софіївка» Парк, науково-дослідний інститут Національної академії наук України. На сьогодні — це місце відпочинку. Щорічно його відвідують близько 500 тисяч людей. Площа — 179,2 га. Парк «Софіївка» заснований у 1796 році власником міста Умані, магнатом Станіславом Щенсним Потоцьким та названий на честь його дружини Софії Вітт-Потоцької.

Номер слайду 8

Головна композиційна вісь парку проходить по річищу Кам'янки, де споруджено ряд штучних басейнів та ставів: Верхній — понад 8 га, Нижній — близько 1,5 га та інші, водоспади шлюзи, каскади, підземну ріку Ахеронт , водограї тощо. Парк прикрашають штучні скелі , гроти, павільйони (, альтанки, скульптура.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Собор святої СофіїХристиянський собор в центрі Києва, пам'ятка української архітектури та монументального живопису 11—18 століть, одна з небагатьох уцілілих споруд часів Київської Русі. Одна з найголовніших християнських святинь Східної Європи.1990 — ансамбль Софійського монастиря занесено до Переліку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Херсонес Таврійський. Старогрецьке місто-держава в південно-західній частині Криму. Херсонес Таврійський був заснований 422–421 рр. до н. е. грецькими вихідцями з Гераклеї Понтійської як грецька колонія на північному узбережжі Чорного моря і за античної доби став важливим торговельним, ремісничим і політичним центром південно-західного узбережжя Криму.23 червня 2013 року на 37-й сесії Комітету Світової спадщини ЮНЕСКО, що проходила у Камбоджі, Херсонес Таврійський був включений до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Хотинська фортеця. Фортеця 13–18 століття у місті Хотин на Дністрі, що у Чернівецькій області, Україна. Сьогодні на території фортеці розташований Державний історико-архітектурний заповідник «Хотинська фортеця». Одне з семи чудес України. Сьогодні на території Хотинської фортеці створено Державний історико-архітектурний заповідник. Тут полюбляють проводити свята козацької звитяги та знімати фільми.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Хортиця. Найбільший острів на Дніпрі, розташований у районі міста Запоріжжя. Унікальний природний та історичний комплекс. Хортиця витягнута із північого-заходу на південний-схід, має довжину 12,5 км, ширину в середньому 2,5 км і площу приблизно 3000 га .. На острові є заселені селища. 2007 року на Хортиці було розбудовано комплекс «Запорозька січ».

Номер слайду 17

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Інші матеріали
Додано
23 березня 2020
Переглядів
784
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку