Презентація "Символи України"

Про матеріал
Вже в 1 класі ми повинні дати учням короткі відомості про Україну – незалежну європейську державу,ознайомити з державними та народними символами України; вчити дітей усвідомлювати себе громадянином, патріотом України, висловлювати почуття гордості за свою Батьківщину; сприяти усвідомленню учнями місця України серед інших країн Європи, спонукати до дослідницької та пошукової роботи; розвивати активне пізнавальне ставлення до природного та соціального оточення; виховувати почуття любові та поваги до рідної землі, шанобливе ставлення до його традицій; прищеплювати бережливе ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моя країна - Україна

Номер слайду 2

Символи України. Підготувала вчитель початкових класів КЗ ЗСО “ Дубищенський ліцей” Наперковська З. Ф.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Наш прапор – синьо-жовтий. У народі пояснюють, що синій колір символізує небо, а жовтий – пшеничне колосся . Тепер у незалежній Україні існує гарна традиція – на День Незалежності прикрашати свої домівки українським синьо-жовтим прапором.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Герб України. Учені ще й досі сперечаються, що означає наш тризуб. Одним він нагадує сокола, що витає в небі, інші бачать у ньому якір, ще інші – символ триєдиного світу. Українці – наші сучасники, бачать у тризубі зашифроване слово ВОЛЯ .

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Гімн«Ще не вмерла України»: кожна держава має свою урочисту пісню, яка є символом незалежності. ця пісня – особлива, тому її треба слухати стоячи, а ще можна тримати руку на серці.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Столиця України: Хто вже побував у Києві? Хто планує це зробити?

Номер слайду 13

Калина. А це калина – символ кохання, краси, щастя. Навесні калина вкривається білим цвітом і стоїть, як наречена у білому вбранні, а восени палахкотить гронами червоних плодів. Калиною уквітчують весільний коровай, оселю, печуть смачні пироги, лікуються.

Номер слайду 14

. Барвінок Барвінок - символ України. Через нев'янучу зелень і виняткову живучість барвінкові приписували чудодійну силу і вважали його символом вічності й постійності.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

. Вишивання Вишивка – це створення на шкірі та тканині узорів за допомогою ниток та голок.

Номер слайду 17

pptx
Додано
24 листопада 2021
Переглядів
607
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку