Презентація "Синдром згоряння"

Про матеріал
Синдром згоряння - це складний психофізіологічний феномен, що визначається як емоційне , розумове і фізичне виснаження через тривале емоційне навантаження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала Пр.психолог Карпенко Н.В. ЗГ № 91

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Виснаження, втома, безсоння; Психосоматичні ускладнення, почуття провини; Негативне ставлення до підлеглих, до своєї роботи; Нехтування виконанням своїх обов’язків; Зменшення апетиту чи переїдання; Негативне само оцінювання; Посилення агресивності, пасивності; Збільшення прийому психостимуляторів (кава, тютюн, ліки...).

Номер слайду 4

Напруженість і конфлікти у професійному оточенні; Недостатні умови для самовираження; Одноманітність діяльності, невміння творчо підійти до роботи; Вкладання в роботу значних особистісних ресурсів; Зверхність у ставленні до вчителів; Робота без перспективи; Невмотивованість учнів, результати роботи з якими “непомітні”.

Номер слайду 5

Постійно - 3 Часто, й значно - 2 Рідко і не дуже - 1 Ніколи - 0 Зім’ята газета, яку ви хочете прочитати; Жінка похилого віку, яка вдягнута, як молода; Близькість співрозмовника до вас; Жінка, що палить на вулиці; Людина, що кашляє в ваш бік; Коли хтось гризе нігті; Коли хтось недоречно сміється;

Номер слайду 6

Коли хтось вчить вас, що та як робити; Коли хтось постійно запізнюється; Коли вам дарують непотріб; Гучні розмови в транспорті...; Різкі парфуми; Людина, яка жестикулює під час розмови; Колега, який часто й недоречно використовує іноземні слова; Коли в кінотеатрі той, хто сидить попереду, крутиться і коментує фільм; Коли вам розповідають сюжет роману, який ви збирались прочитати. Постійно -3 Часто й значно -2 Рідко й не дуже -1 Ніколи - 0

Номер слайду 7

Заздалегідь програвайте в уяві різні варіанти поведінки ( успіху досягає саме той, хто знає, що робити, зазнавши невдачі.) Насамперед учіться планувати ( дезорганізація може призвести до стресу.) Визнайте і прийміть обмеження. Ставте перед собою цілі, які зможете досягти. Варто сформовувати настанову на діяльність, причому не тільки в себе , а й в учнів. Варто проводити “розминку” мислення (вимовити голосно й чітко скоромовку - активізує мовно-мисленнєву функцію, знімає емоційне напруження.) Розважайтесь. Знайдіть заняття приємне та захоплююче.

Номер слайду 8

Будьте позитивною особистістю. Не критикуйте інших. Учіться терпіти і пробачати. Нетерпимість призведе до фрустрації і гніву. Уникайте нездорової конкуренції. Це робить людину агресивною. Регулярно робіть фізичні вправи. Розповідайте про свої неприємності. Учіться безмедикаментозному методу розслаблення.

ppt
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
28 листопада 2023
Переглядів
242
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку