Презентація "Мобільність як фактор професійної успішності сучасного фахівця інклюзивної освіти"

Про матеріал
Дана розробка є спробою узагальнення особливостей роботи педагогів, психологів, логопедів, корекційних вчителів у роботі з дітьми з ООП. Надано опис системи роботи з дітьми під час занять, в урочний та позаурочний час. Розглянуті складові роботи зі здобувачами освіти та рекомендації, які стануть у нагоді для оптимізації навчального процесу. Окрім того, детально висвітлені основні техніки психоемоційного розвантаження та підтримки фахівців інклюзивної освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мобільність як фактор професійної успішності сучасного фахівця інклюзивної освіти

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ПРАКТИКИ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ СТАБІЛІЗУВАТИСЯ

Номер слайду 13

КОНТРОЛЬ СТОППерше — це стопи. Подивіться зараз на ваші стопи. У той момент, коли ви чуєте інформацію, що вас лякає, постарайтеся одразу подивитися на свої стопи. Коли з’являється контакт із ногами, з’являється можливість рухатися.

Номер слайду 14

КОНТРОЛЬ СПИНИДруге — спина. Якщо у вас є можливість на щось опиратися, зробіть це. У той момент, коли стає страшно, притуліться до стіни чи до спинки стільчика.

Номер слайду 15

КОНТРОЛЬ ОЧЕЙТретє — очі. Озирніться своєю кімнатою. Подивіться, що видно навкруги. Якщо поруч із вами хтось є, зустріньтеся з ним / нею поглядом. Буває, усе “пливе” перед очима, а буває, в очах темніє. Тож спробуйте покліпати очима і знайти якусь яскраву точку навкруг, аби сфокусуватися.

Номер слайду 16

КОНТРОЛЬ РУКЧетверте — руки. Стисніть і розтисніть свої руки, потріть їх. У той момент, коли ми тремо руки, допомагаємо вийти собі з фази стресу. Далі обійміть себе. Коли нам страшно й ми потрапляємо у фазу сильного стресу, втрачаємо контакт зі своїм тілом. Ми буквально “вилітаємо” з нього. Але тільки тіло може витримати те напруження, з яким ми стикаємося..

Номер слайду 17

.

Номер слайду 18

ТОЧКА ЕКСТРЕНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС ПАНІКИЗнайдіть точку між безіменним пальцем та мізинцем і надавіть на неї. Це точка, на яку ми впливаємо, коли стає страшно. Це допомагає заспокоїтися.

Номер слайду 19

ОБОВ’ЯЗКОВА ВПРАВА «ПОТЯГУШКИ»Навіть якщо ви забудете про все інше, пам’ятайте про цю вправу. Як тільки з’являється можливість, зробіть “потягушки”, потягніться вверх. Якщо важко, ви перебуваєте в закритому просторі й не можете потягнутися, принаймні потягніть пальці рук, ніг, шию. Це допоможе повернути активність префронтальної кори, щоби думати і швидко реагувати.

Номер слайду 20

ВВІМКНІТЬ ЛОГІКУАби ввімкнулася логіка, треба відповісти на запитання:* Коли реагувати? (Треба реагувати на інформацію з перевірених джерел, якщо звучить сирена або чути гучні вибухи треба шукати безпечне місце.)* Як? Що робити? (Зараз є багато методичок із конкретними діями: куди треба пересуватися.)* Де мої речі й безпечні місця?* Кому? Кому телефонувати, до кого можна звернутися за підтримкою?

Номер слайду 21

Номер слайду 22

 Запам’ятайте: корабель не тоне на воді, він тоне, коли вода потрапляє всередину нього. Тому не так важливо, що ззовні, важливо — що ми впускаємо всередину. Опікуйтеся своїм психологічним здоров’ям.

Номер слайду 23

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ І БЛИЗЬКИХ!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Інкл
Додано
28 листопада 2023
Переглядів
159
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку