Презентація "Системи рівнянь та стародавні задачі"

Про матеріал
Презентація пропонує підбірку задач, яку можна використати на уроках алгебри у 7 класі під час вивчення систем рівнянь.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Системи рівнянь та стародавні задачі 7 клас

Номер слайду 2

1. Стародавня китайська задача Скільки в клітці фазанів і кролів, якщо разом у ній 35 голів і 94 ноги ?

Номер слайду 3

2. Стародавня китайська задача 5 волів і 2 барани коштують 11 таєлів, а 2 воли і 8 баранів – 8 таєлів . Скільки баранів можна купити за гроші , одержані від продажу 5 волів ?

Номер слайду 4

3. Стародавня китайська задача Задача Чжан Дюцзяня 1 петух стоит 5 цяней (цянь — денежная единица), 1 курица стоит 3 цяня, 3 цыпленка стоят 1 цянь. Всего на 100 цяней купили 100 птиц. Спрашивается, сколько было в отдельности петухов, кур, цыплят.

Номер слайду 5

4. Завдання з казки «1001 ніч» (ніч 458-я) Зграя голубів підлетіла до високого дерева. Частина голубів села на гілках, а інша розташувалася під деревом. Що сиділи на гілках голуби говорять розташувався внизу: «Якби один з вас злетів до нас, то вас стало б втричі менше, ніж нас усіх разом, а якби один з нас злетів до вас, то нас з вами стало б порівну». Скільки голубів сиділо на гілках і скільки під деревом?

Номер слайду 6

5. Задача Стародавнього Вавилона (бл. 2000р. до н. Е.) Довжина і ј ширини разом становлять 7 долонь, а довжина і ширина разом - 10 долонь. Скільки долонь складають довжина і ширина окремо?

Номер слайду 7

6. Римський математик (бл. 1 ст. до н.е.)

Номер слайду 8

Адвокати в Стародавньому Римі мали звичай ставити один одному завдання. Одна з таких завдань свідчить: «Якась вдова повинна розділити залишилося після смерті чоловіка спадщину в розмірі 3500 динаріїв з ще не народженою дитиною. За римськими законами, якщо народиться син, то мати отримує половину належної йому частки, а в разі народження дочки мати отримує вдвічі більше неї. У вдови народилися близнюки - син і дочка. Як розділити спадок, щоб всі вимоги закону були дотримані?

Номер слайду 9

7. З "Арифметики" Л.Ф.Магніцкого (1703 р) Каже дід онукам: "Ось вам 130 горіхів. Розділіть їх на 2 частини так, щоб менша частина, збільшена в 4 рази, дорівнювала б більшій частині, зменшеній в 3 рази“. Як же розділити горіхи?

ppt
Додано
19 грудня 2020
Переглядів
592
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку