Презентація "Словничок "Дванадцять місяців""

Про матеріал

Презентація є частиною програмового засобу вивчення усної народної творчості в початкових класах. Може використовуватися на різних уроках, позакласних заходах, виховних годинах учнями, вчителями, батьками. Розвиває спостережливість, мислення, увагу, пам'ять. Презентація виконана технологічним прийомом «Карусель». В полі для завдання об'єкти розташовані по колу і робота з ними здійснюється в цьому режимі. Суть даного прийому полягає в тому, що при наведенні курсору на певний об'єкт (у нашому випадку картинку - дитина), в центральному полі з'являється відповідна реакція (у нашому випадку назва місяця). Створюється ефект, що ми знаходимося на одному слайді. Але це не так, ми непомітно переходимо на різні слайди. Це заслуга гіперпосилань.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

СЛОВНИЧОК“ДВАНАДЦЯТЬМІСЯЦІВ”АВТОР: КУШНІР НАТАЛЯ ІВАНІВНА,УКРАЇНСЬКА ЗОШ I-III СТУПЕНІВ №13 СЕЛИДОВСЬКА МІСЬКА РАДА, УКРАЇНА Технологічний прийом “Карусель”

Номер слайду 2

Вигадала мама донькам імена: Літечко і Осінь, Зимонька й Весна. Як Весна приходить, то цвітуть сади, Ластівки щебечуть, всівшись на дроти. А як прийде Літо, все кругом буя, І радіє Літу вся моя сім'я. Осінь багата нам дає плоди,Ті, що родять рясно і поля, й сади. А слідом за нею Зимонька-Зима. Снігом і морозом землю обніма. А. Кузнецова. ПОРИ РОКУ

Номер слайду 3

Весна. Це куди подівся сніг. З гірки біля дому?Він струмочками побіг,Не здоженеш ніколи. Гляньте, льоду вже немаІ нема морозів. А струмок веде свою. Пісеньку в дорозі. Літо. Теплий, довгий-довгий день. Повна миска черешень. Достигає жовтий колос,Демонструє коник голос.І суничка дозріває – То коли це все буває?Осінь. Сумно у гаях блукаю,Жовті шати одягаю. Золотисту стелю постіль – Жду сестрицю білу в гості. Зима. Там, де недавно латаття цвіло. В гості побігла стежка в село.І розмалюють лід ковзани. Там, де гойдала хвиля човни. Річка сховалась – була і нема,Замурувала річку …. .

Номер слайду 4

Давайте згадаємо назви дванадцяти місяців. Перевірте себе, навівши курсор мишки на зображення цього місяця! Починаємо з першого місяця зими. Успіхів вам! Дорогі діти!

Номер слайду 5

Номер слайду 6

грудень

Номер слайду 7

січень

Номер слайду 8

лютий

Номер слайду 9

березень

Номер слайду 10

квітень

Номер слайду 11

травень

Номер слайду 12

червень

Номер слайду 13

липень

Номер слайду 14

серпень

Номер слайду 15

вересень

Номер слайду 16

жовтень

Номер слайду 17

листопад

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Куцан Наталія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Slovyansk Russell
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
zip
Додано
12 січня 2018
Переглядів
2971
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку