Презентація . Словосполучення і речення. Головні і другорядні члени речення

Про матеріал

Презентація розкриває тему більш широко. Навчальний матеріал подано у схемах і таблицях, а також картина для розвитку писемного мовлення, що допоможе краще засвоїти матеріал з теми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: словосполучення і речення. Головні члени речення Мета:закріпити знання про словосполучення і речення; уміння пояснювати різницю між ними; знаходити і виправляти орфографічні і пунктуаційні помилки на вивчені правила; усвідомлювати необхідність гармонійного співіснування людини й природи, збереження захисту довкілля.

Номер слайду 2

Роль у мові Називає предмет, дію, ознаку Будова Як зв’язуються слова За змістом і граматично ( за допомогою закінчення, закінчення і прйменника)

Номер слайду 3

Рідний, місто; любити, Батьківщина; справжній, людина; золотий осінь, чудова, настрій; зустрітися, товариші, з. Із поданих слів складіть словосполучення. Визначте головні й залежні слова в словосполученнях. Із двома словосполученнями складіть два речення.

Номер слайду 4

За метою висловлювання Речення Розповідні Питальні спонукальні За емоційним забарвленням окличні неокличні За будовою прості складні За наявністю другорядних членів поширені непоширені

Номер слайду 5

Скласти і записати речення за картиною.

Номер слайду 6

Робота з підручником Члени речення Головні Другорядні Вправа 7 (усно) Вправа 9 Підмет Хто? Що? Присудок Що робить підмет? Який він є? Що він таке? Означення Який? Чий? Котрий? Обставини Який? Де? Куди? Звідки? Коли? Додаток Кого? Чого? Кому? Чому? Ким?чим? На кому? На чому?

Номер слайду 7

Повторити правила. Вправа 8 Домашнє завдання

ppt
Додано
5 вересня 2018
Переглядів
17151
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку