Презентація " Смітити не можна-переробляти "

Про матеріал
Побутове сміття зазвичай переробляють на сміттє спалювальних заводах, що екологічно небезпечно. В більшості розвинених країн мешканцям пропонують сортувати побутове сміття в окремі контейнери, де окремо збираються папір, пластик, органічні залишки, скло, метали, що полегшує переробку. Складною проблемою ліквідації або утилізації побутового сміття є пластики. Більшість нині існуючих пластиків не розкладається мікроорганізмами, тому від них поступово відмовляються на користь біодеградабельних  пластиків — пластмас, які за короткий час (від кількох місяців до двох років) руйнуються мікроорганізмами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Смітити не можна-переробляти. Пачковський В. В.

Номер слайду 2

Побутове сміття — відходи, що утворюються в результаті життєдіяльності людей і видаляються ними як небажані чи непотрібні. До сміття відносять:- картон;- газетний, пакувальний або споживчий папір;- всіляку тару (дерев'яна, скляна, металева);- предмети, що вийшли з ужитку або втратили споживчі властивості.

Номер слайду 3

Утилізація сміття Побутове сміття зазвичай переробляють на сміттє спалювальних заводах, що екологічно небезпечно. В більшості розвинених країн мешканцям пропонують сортувати побутове сміття в окремі контейнери, де окремо збираються папір, пластик, органічні залишки, скло, метали, що полегшує переробку. Складною проблемою ліквідації або утилізації побутового сміття є пластики. Більшість нині існуючих пластиків не розкладається мікроорганізмами, тому від них поступово відмовляються на користь біодеградабельних  пластиків — пластмас, які за короткий час (від кількох місяців до двох років) руйнуються мікроорганізмами. Також використовують тонку металеву тару. Алюмінієві банки від напоїв у більшості країн збираються для переплавки. Збір і переробка макулатури зменшує кількість сміття і одночасно сприяє збереженню лісових насаджень

Номер слайду 4

Проблема утилізації відходів знайома не тільки Україні, а й всьому світу. Кожна держава вирішує це питання по-різному: спалювання, захоронення, переробка, будування заводів, впровадження нових законів та правил. Однак, перший пункт, з якого усюди починалась боротьба з відходами – сортування сміття, проведення якого залежить саме від громадян.

Номер слайду 5

Роздільний збір сміття для європейців та мешканців інших розвинених країн – повсякденна справа, як похід до магазину за продуктами. Коли подорожуєш Європою, впадає в очі велика кількість різнокольорових контейнерів для сміття. І чим розвиненіша країна, тим цих контейнерів більше. В Україні дуже маленький відсоток людей дійсно сортують відходи, хоча мають для цього можливості. Дехто не знає, з чого почати, а дехто просто не розуміє важливість сортування сміття.

Номер слайду 6

Мало хто знає, але сміттєві звалища небезпечні не тільки забрудненням ґрунтів і підземних вод. Уся справа в метані. Його виробляють специфічні бактерії, що плодяться у сміттєвих покладах багатометрової товщини і розкладають органічні відходи, виділяючи газ і тепло.

Номер слайду 7

Щоосені на вулицях міст битва з урожаєм - збирання опалого листя. Найчастіше воно потрапляє на смітники, а краще було б готувати з опалого листя компост. Так вже роблять у Дніпродзержинську, Ялті, Євпаторії. А також у Європі, де компост - цілком дохідний бізнес

Номер слайду 8

У тонні сміття близько 30% паперових відходів. Але, потрапивши на смітник, вони губляться безповоротно і переробці не підлягають. Тому макулатуру заготовлюють окремо. Її ділять на 13 сортів - від відходів білого папера до старої шпалери і мішків від цементу.

Номер слайду 9

Нове життя

Номер слайду 10

Нове життя

Номер слайду 11

Нове життя

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Демчик Оксана
    Дякую за гарну презентацію та зекономлений час.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 травня 2020
Переглядів
4654
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку