Презентація " СНІД - виклик людству "

Про матеріал

Презентація може бути використанавчителем, як інформативний матеріал під час вивчення теми " СНІД ". А також для виховної роботи класного керівника.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

СНІД – ВИКЛИК ЛЮДСТВУ! Каліщук Богдани

Номер слайду 2

СНІД – сукупна назва уражень, що відбувається на III-IV клінічних стадіях інфекції, яку спричинює вірус імунодефіциту людини. Загальноприйнятою назвою хвороби на сьогодні є ВІЛ-інфекція. ВІЛ уражає імунну систему людини, знижуючи при цьому протидію організму різним ВІЛ-асоційованим захворюванням.

Номер слайду 3

1 грудня з 1998 року – відзначається, як Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Червона стрічка – символ солідарності з ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД. Під егідою Всесвітньої організації охорони здоров’я, діє міжнародна медична організація AIDS Care Education and Traning, що займається профілактикою поширення ВІЛ-інфекції та підтримкою хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД, у різних країнах Європи, Африки, Азії, Америки й Австралії.

Номер слайду 4

Синдром набутого імунодефіциту вперше було зафіксовано в США в 1983 році. Упродовж двох місяців хворий помер. Сьогодні за добу у світі чотириста тисяч осіб заражується цією хворобою. Сам по собі СНІД не є смертельною хворобою, але функціонування його вірусу в організмі впливає на імунну систему так, що навіть простий нежить може призвести до смерті людини. Збудник — вірус, що має вигляд спіралі в трикутній серцевині. Він носить назву ВІЛ, який руйнує Т-лімфоцити, і це призводить до втрати організмом захисних реакцій, унаслідок чого різко підвищується ймовірність смертельних запалень, уражень нервової системи, розвитку онкологічних захворювань.

Номер слайду 5

Найбільша кількість вірусу міститься в крові. Саме тому її переливання від ВІЛ-позитивного донора майже завжди призводить до зараження реципієнта

Номер слайду 6

За останні два роки число людей, які заразилися на ВІЛ статевим шляхом збільшилось у два рази. На сьогоднішній день 45% заражень відбувається через незахищений секс.

Номер слайду 7

В Україні, як і в більшості інших країн світу, провідним шляхом інфікування дітей є вертикальний, тобто передача ВІЛ від матері до дитини. В нашій державі кількість немовлят з антитілами до ВІЛ, народжених інфікованими матерями, які перебувають під диспансерним наглядом, щорічно зростає майже вдвічі. Матері цих дітей звичайно або самі належать до групи ризику, осіб з безладним статевим життям, повій, або є сексуальними партнерами чоловіків з уразливих контингентів.

Номер слайду 8

Від загальної кількості ВІЛ-інфікованих, наркомани складають 88 %В Україні 50 тисяч молодих людей мають подвійний діагноз – ВІЛ-наркоманія.52 % зараження – відбувається через “ шприц “

Номер слайду 9

МИ ПРОТИ НАРКОТИКІВ !

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Епідемічна ситуація з ВІЛ-інфекції в Україні станом на 01.04.2019 Україна сьогодні посідає одне з перших місць серед країн європейського регіону за кількістю ВІЛ-позитивних осіб. За оцінними даними, на початок 2018 р. в країні проживало 244 000 ВІЛ-позитивних людей. Кожен сотий громадянин України у віці від 15 до 49 років інфікований ВІЛ, що є одним із найвищих показників серед країн регіону. Протягом 2018 р. в Україні щодня реєстрували 50 випадків захворювання на ВІЛ-інфекцію, 24 — захворювання на СНІД і дев’ять випадків смерті від хвороб, зумовлених СНІДом. Найвищі рівні поширеності ВІЛ-інфекції зареєстровано в Одеській (898,3 на 100 000 населення), Дніпропетровській (792,6), Миколаївській (743,5) областях, м. Київ (479,0), Київській (447,9), Херсонській (420,1) та Чернігівській (420,4) областях.

Номер слайду 17

Щодня у світі від ВІЛ|CНІДу помирає близько 8 тисяч людей, 75 % яких складають люди до 30 років.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Подолинна Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Галицкая Наталия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Біологія, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
12 травня 2020
Переглядів
5784
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку