Презентація "Сніговик зі шкарпеток"

Про матеріал
Презентація «Сніговик зі шкарпеток», яка демонструє покрокове досягнення мети уроку; ознайомлює з історією виникнення сніговиків та його традиціями; узагальнює знання школярів набутих у процесі творчої діяльності з виготовлення новорічних іграшок; формує практичні уміння та навички з декорування новорічної іграшки з шкарпеток.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ніхто не стає майстром, не тренуючись у майстерності. Ян Каменський

Номер слайду 2

Хвилинка повторення Робота в групах. Завдання: знайти відповідність між графічним зображенням, назвою та зразком шва. На виконання – 2 хв.

Номер слайду 3

- У чудо - санях приїхала цариця ,- Білокоса, білолиця.- Рукавом махає -- Сріблом все вкриває.

Номер слайду 4

Перша сніжинка приготувала нам завдання - відгадати загадку .- Він не лялька й не людина ,- На снігу стояти звик .- В нього ніс - смачна морквина,- Хто ж це діти ?

Номер слайду 5

Сніговик

Номер слайду 6

АПСАЙКЛІНГАпсайклінг – це не просто переробка старих речей, а виготовлення з них нових. Він передбачає повторне використання вживаних речей. Апсайклінг дає можливість по-новому подивитись на непотріб, який точно є в більшості домівок, дає причину не тількивлаштувати глобальне прибирання, а й придумати і створити щось нове та гарне з речей, яким місце на сміттєзвалищі. Плюси: чистота і порядок, можливість заощадити сімейний бюджет і отримати стильні елементи інтер’єру. Зрештою, просто цікаво провести час.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Тема нашого сьогоднішнього уроку «Виготовлення сніговика зі шкарпеток»

Номер слайду 9

Історія сніговика. Друже! Чи замислювався ти над тим, що символізує сніговик за твоїм вікном та кому вперше в цілому світі спало на думку зліпити такого зимового красеня?Сьогодні сестрички- сніжинки розкажуть вам незвичайну і дуже цікаву історію сніговика та відкриють таємницю його появи на світ.

Номер слайду 10

Уяви собі, наших улюблених, милих сніговичків раніше зображали величезними, злими сніговими монстрами. І не дарма — адже колись зими були затяжними і набагато холоднішими, тож приносили в домівки чимало клопоту. Вважалося, зліпити снігову бабу в час повного місяця — накликати на себе нещастя і нічні кошмари. А в Норвегії вірили, що розглядати сніговиків уночі з-за штор небезпечно! Зустріти снігову фігуру ввечері вважалось поганим знаком. Тому в темний час доби її намагалися обійти стороною.

Номер слайду 11

На Русі сніговиків ліпили з давніх-давен та поважали, як і володаря зими -Мороза. Сніговиків просили про зменшення лютих морозів. Наші предки вірили, що хурделицею, снігопадами керують духи-жінки. Тому і ліпили на своїх подвір’ях снігових баб. Цікаво, що інші європейці завжди вважали снігову бабу чоловіком. Англійською це звучить «snowman».

Номер слайду 12

Християнська легенда розповідає, що сніговики - це янголи. Адже сніг - дар з неба. В Європі сніговиків завжди розкішно прикрашали: вбирали в гірлянди, закутували в шарфи та давали в руки великі, густі мітли. Ніс із морквини задобрював духів урожаю та родючості. Перевернуте відро символізувало достаток в сім’ї.

Номер слайду 13

Цікавий звичай прикрашати сніговика намистом з голівок часнику (для здоров’я родини і захисту від злих духів) існував у Румунії. Лише в XIX сніговики «стали» добрими героями новорічних казок, з’явилися на вітальних листівках та завоювали любов дитячих сердець.

Номер слайду 14

Цікавинки про сніговиків 16 ЦІКАВИХ ФАКТІВ ПРО СНІГОВИКАДетальніше: https://senfil.net/index.php?newsid=69

Номер слайду 15

Практична робота Рецепт виготовлення сніговика. Починати виготовлення варто, тільки якщо є бажання, гарний настрій, інакше грудки будуть розвалюватися або сніговик вийде кривобоким. Найпростіший сніговик складається з двох снігових куль. Нижня куля стає його тулубом, а верхня – головою. Замість носа – традиційна морквинка. Щоб не змерз на голову надягнемо шапочку. Залишилося приклеїти очі та намалювати рот.

Номер слайду 16

Але перш ніж ми почнемо працювати сніжинка принесла нам завдання . Повторити правила техніки безпеки та правила роботи з ножицями і клеєм.

Номер слайду 17

Картка №1 Не можна вколювати голку в робочий одяг; Не тримай ножиці вістрямим догори; При потраплянні клею на одяг його слід негайно змити водою; Голку потрібно тримати в гольниці ;Передають голку разом із ниткою, зав’язаною вузликом;    Картка№2 Шпильки і голки слід зберігати в гольниці;Ножиці треба передавати кільцями уперед; Під час роботи з ножицями притримуй матеріал лівою рукою;Закінчивши роботу, клей потрібно щільно закрити; Передають голку разом із ниткою, зав’язаною вузликом. Робота з картками

Номер слайду 18

Сніжинка запрошує нас до виконання завдання, Виготовлення сніговичка .  Послідовність виконання роботи:

Номер слайду 19

Сніжинка , хоче щоб ми трішки відпочили. Фізкультхвилинка

Номер слайду 20

«Мода сніговиків»

Номер слайду 21

Оздоблення виробу Сніжинка запрошує до виконання завдання

Номер слайду 22

Остання наша сніжинка хоче подивитися на наших сніговичків,що ми сьогодні навчилися виготовляти ?

Номер слайду 23

Рефлексія – А чи цікаво було вам робити ці іграшки? Зараз ми дізнаємось про це!  Перед вами – ялинка , ми її прикрасимо вашими враженнями від уроку – капелюхами різного кольору.{8799 B23 B-EC83-4686-B30 A-512413 B5 E67 A} Червоний капелюхусе сподобалося; усе вийшло;вдома ще буду робити іграшки. Жовтий капелюхусе вийшло, але було складно;більше робити не хочу. Синій капелюхнічого не вийшло;більше робити не буду

Номер слайду 24

Бачу, наша ялинка виблискує червоними кульками, а це означає, що вдома ви спробуєте зробити ще одну іграшку.

Номер слайду 25

Сподіваюся, що ми започаткуємо нову традицію – створення в родинному колі новорічних ялинкових прикрас власноруч. Нехай вони стануть родинними оберегами і передаватимуться від покоління до покоління, бо за кожною такою іграшкою стоятиме сімейна історія.

pptx
Додано
27 січня 2021
Переглядів
1842
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку