Презентація "Соціалізація особистості"

Про матеріал
Презентація за темою "Соціалізація особистості" для проведення уроку Громадянської освіти
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГРОМАДЯНСЬКА ОСВІТА Соціалізація особистості

Номер слайду 2

Особистість - це сукупність соціальних і духовних властивостей людини, що залежать від її участі в суспільному житті та культурі і виявляються через її діяльність і спілкування.

Номер слайду 3

Соціалізація – це процес засвоєння культури (норм поведінки, цінностей, ідей, правил, стереотипів розуміння) і формування соціальних якостей, завдяки яким людина стає дієздатним учасником соціальних зв’язків, інститутів та спільнот.

Номер слайду 4

Етапи соціалізації:дотрудова соціалізація (раннє дитинство, період навчання);трудова соціалізація (активна участь у трудовій діяльності);післятрудова соціалізація (збігається зазвичай з пенсійним віком).

Номер слайду 5

покупецьспортсменгромадянинпатріоткапішохідлідертіткадругдослідникбратводійматисестрадонькаученьздобувач освітионуксусідподругапасажирсинвідмінницяодногрупникспортсменкавідмінникпатріотгромадянкабатько. Соціальні ролі людини

Номер слайду 6

Основні кризові точки:16-17 років. Закінчення школи і підготовка до вступу у вищий навчальний заклад або пошук роботи. Зробити свій вибір дуже складно, катастрофічно не вистачає знань, життєвого досвіду. Криза середини життя (приблизно 45 років). Людина озирається на пройдений шлях і оцінює його. Вона зіставляє ідеальну траєкторію свого життя з реальною. Що більша розбіжність, то більше невдоволення власним життям. Ще можна зміники уклад життя, професію, але психологічно зробити це вкрай важко. Завершення трудової кар’єри і вихід на пенсію. З виходом на пенсію не тільки різко змінюється стиль життя людини, але і її соціальний статус, становище у суспільстві.

Номер слайду 7

Агенти соціалізаціїАгенти первинної соціалізації – люди, які становлять найближче оточення особи (батьки, родичі, друзі). Агенти вторинної соціалізації – це представники адміністрації навчального закладу, армії, підприємства, партії, засобів масової інформації, церкви.

Номер слайду 8

Інститути соціалізації – це установи, що впливають на процес соціалізації, спрямовують його.

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
5 квітня 2023
Переглядів
3519
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку