Презентація "Сьома принцеса"

Про матеріал
Позакласне читання. Елінор Фарджон біографія, казка "Сьома принцеса", прислів"я, висновки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СЬОМА ПРИНЦЕСАЕлінор Фарджон Виконав: учень 6-А класу. КЗ Дергачівський ліцей № 2 Карпенко Олександр

Номер слайду 2

Елінор Фарджон – одна з найбільш шанованих у Великобританії казкарок. За довге письменницьке життя вона опублікувала близько 60 книжок для дітей та дорослих. У 1956 році першою серед дитячих письменників усього світу була присуджена Золота медаль імені Х. К. Андерсена. Престижну міжнародну нагороду Фарджон отримала за збірку "Маленька бібліотечка". Казки та розповіді зі знаменитої збірки і увійшли до цієї книги. Елінор Фарджон розповідає юним читачам про найважливіші речі на світі – про просте, але вірне кохання, про співчуття до ближнього, про віру в людей і про заповітні мрії.

Номер слайду 3

Книгу читають не очима, а розумом. Книга мала та серцю люба. В клітці є пити, їсти і хороше сісти, та нема волі. І золота клітка, для пташки неволя. Прислів’я:

Номер слайду 4

Тема: Бажання свободи. Мета: родина, повага, здійснення найзаповітніших мрій - цінність свободи Жанр: казка

Номер слайду 5

Ніякі щедрі подарунки Короля не могли замінити одне бажання Королеви . Королева дуже його любила і не могла сказати, як їй хочеться вийти. Вона була циганка. Цей народ практично не веде осідлий спосіб життя. Наступною Королевою мала стати принцеса із найдовшим волоссям. Королева сама піклувалася про найменшу сьому донечку, підрізала щодня їй волосся. Цим королева спасла смугляву донечку, так схожу на неї, від королівських обов*язків, надавщи їй свободу та право вибору.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

pptx
Додано
7 листопада 2023
Переглядів
167
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку