Презентація "Сон і сновидіння"

Про матеріал
Ознайомити учнів із поняттям сон; функціями сну; історією дослідження “науки про сон”; чинниками, що зумовлюють сон; цікавми фактами про сон і сновидіння.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сон і сновидіння

Номер слайду 2

Ви дізнаєтесь про: Поняття сну;Функції сну;Історію дослідження “науки про сон”;Чинники, що зумовлюють сон;Цікаві факти.rrrrr

Номер слайду 3

Поняття “Сон”Сон — періодичний функціональний стан організму людини, який характеризується вимкненням свідомості й зниженням здатності нервової системи відповідати на зовнішні подразники.

Номер слайду 4

Функції сну:це відновлення фізичних та психічних сил; перебудовується мозкова діяльність, яка потрібна для переробки інформації, що потрапила в період неспання, переведення її із проміжної в довготривалу пам'ять.style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 5

Історія дослідження “науки про сон”Засновником «науки про сон» була М. М. Манасеїна (1843–1903), учениця фізіолога І. Р. Тарханова, яка в 1870-ті рр. на цуценятах вивчала значення сну для організму. Аналізуючи свої результати, Манасеїна прийшла до висновку, що сон для організму важливіший їжі.

Номер слайду 6

Чинники, що зумовлюють сон:ендогенні чинники, пов'язані зі стомленням і гіпногенними речовинамибезумовні (темрява, спокій, положення тіла, сенсорна монотонність, вплив температури, атмосферного тиску)умовнорефлекторні (звикання до певного часу сну, його тривалості та ін.)

Номер слайду 7

Цікаві факти про сон:1. Тіло людини «паралізовано», коли вона спить. 2. Зовнішні чинники впливають на наші сни. 3. Люди, які кинули курити, бачать набагато яскравіші сни, ніж курці, або ті, хто ніколи не курив.4. Деякі люди бачать чорно-білі сни. 5. У снах ми бачимо тільки тих людей, яких ми десь бачили.6. Сни запобігають нервовим зривам. 7. Сни бачать всі. 8. Людина забуває близько 90% всіх своїх сновидінь.9. Сліпі люди бачать сни.r

Номер слайду 8

Дякую за увагу!!!

pptx
До підручника
Біологія 8 клас (Жолос О.В., Толстанова Г.М., Ягенська Г.В., Додь В.В., Довгаль І.В., Ходосовцев О.Є., Костіков І.Ю., Волгін С.О., Сиволоб А.В., Скрипник Н.В.)
Додано
11 грудня 2019
Переглядів
3340
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку