Презентація "Спілкування. Повторення вивченого в початкових класах"

Про матеріал
Презентація допоможе підготуватися до уроку української мови у 5 класі за підручником авторів Н.Б. Голуб, О.М. Горошкіної
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 79. Спілкування. Повторення вивченого в 1-4 класах

Номер слайду 2

Добрий день, дорогі друзі!Добрий день!На вас чекає гарний день. Бачу, ви - веселі і здоровіДо уроку всі готові?

Номер слайду 3

25.01.2023 СьогодніЕмоційне налаштування «Екран настрою»

Номер слайду 4

25.01.2023 СьогодніПосміхніться одне одному, «зніміть» посмішку зі свого обличчя та «киньте» своєму сусідові. «Спіймайте» посмішку, «прикрасьте» нею своє обличчя. Тож починаємо працювати у гарному настрої. Будемо: уважні, розумні, організовані, кмітливі. Щоб урок пройшов цікаво, всі берімося до справи!Психологічне налаштування на урок. Вправа «Спіймай настрій»

Номер слайду 5

Пригадуємо: Що таке спілкування? Що означає «вміти спілкуватися»? Як емоції допомагають нам спілкуватися? Які емоції можуть заважати спілкуватися? Що шкодить спілкуванню, а що – допомагає? Що означає «слухати співрозмовника»? Яке спілкування називають усним, а яке – письмовим?

Номер слайду 6

Спільний – загальний, колективний СПІЛЬНО́ТА, · СПІ́ЛЬНІСТЬ (сукупність людей, держав, згуртованих спільними умовами життя, метою, інтересами). Європейська спільнота. Спілка · зв'язок · (гурт) товариство · співтовариство · співдружність ·Вправа 544 Прочитайте слова. Поясніть їх. Що означає кожне з них? Що в них спільного? Спільний, спільно, спільник, спілкуватися, спільнота, спілка.

Номер слайду 7

Вправа 545 Розгляньте малюнки. Чи скрізь зображено спілкування? Відповідь обґрунтуйте

Номер слайду 8

"Якщо, слухаючи вас, дивляться вам в обличчя, реагують на ваші слова, погляд спрямований вам в очі - будьте впевнені: ви спілкуєтеся". М. І. Лісна

Номер слайду 9

Спілкування – це взаємодія між людьми чи групами людей, задопомогою якої учасники краще пізнають один одного, обмінюютьсяінформацією, думками, почуттями, досягненнями тощо, досягаютьвзаєморозуміння. Отже, СПІЛКУВАННЯ – це коли є взаємодія і взаєморозуміння.

Номер слайду 10

Вправа 546 Прочитайте фразеологізми. Що вони означають? Знайдіть фразеологізми-синоніми. Що добре для спілкування, а що – ні? 1. Точиться розмова. 2. Ні пари з уст. 3. Не подати голосу. 4. Слова не ідуть на язик. 5. Утрачати мову. 6. Держати слово. 7. Сипати словами, як горохом. 8. Решетом воду міряти. 9. Переливати з пустого в порожнє. 10. Губити думки. 11. Язик підвішений. 12. Чесати язика. 13. Говорити щиро

Номер слайду 11

— Поміркуймо, чи можна хоч один день обійтися без спілкування? Життя — це найбільша цінність, якою володіє людина. А найбільша розкіш у житті — це «розкіш спілкування».                                    Антуан де Сент-Екзюпері— Чому Антуан де Сент-Екзюпері назвав спілкування розкішшю?

Номер слайду 12

Найвище багатство людини – це можливість спілкуватися. У спілкуванні ми пізнаємо один одного, розвиваємо свої моральні і психічні якості, розкриваємо себе. Спілкування з оточуючим середовищем починають зі слова, погляду, жесту, усмішки.

Номер слайду 13

Вправа 547 Об’єднайтеся в пари. Розгляньте малюнки. Якою темою вони об’єднані? Оберіть один із них, розподіліть між собою ролі й складіть текст їхньої розмови.

Номер слайду 14

Спілкування - це обмін думками, новинами, враженнями, тобто повідомленнями.

Номер слайду 15

Спілкування – це складний багатоплановий процес установлення і розвитку контактів між людьми, який породжений потребами спільної діяльності і включає обмін інформацією, вироблення єдиної стратегії взаємодії, сприйняття і розуміння іншої людини.

Номер слайду 16

Домашнє завдання:§79, с. 248. Вправа 550 (І). Складіть і запишіть фрагмент спілкування з приємною для вас людиною.

Номер слайду 17

Дякую за увагу

pptx
Додано
27 січня 2023
Переглядів
2188
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку