Презентація "Спілкування з однолітками"

Про матеріал
Презентацію можна використати у 5 класі на ЗБД із теми "Спілкування з однолітками"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Помирились сонце з хмарою, І тепер танцюють парою. Ллється дощ, і сонце світить, Усміхаються їм діти. Райдуга місток зробила - Сонце з Хмарою здружила. Хай з них приклад беруть діти. Треба спілкуватись і дружити.

Номер слайду 2

Вправа «Осіннє деревце»

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Спілкування з однолітками. Стосунки між хлопцями й дівчатами. Дружба.

Номер слайду 5

Мета: розглянути особливості стосунків між хлопчиками і дівчатками; розвивати вміння дітей спілкуватися і підтримувати товариські стосунки в класі, між хлопчиками та дівчатками; виховувати тактовне ставлення один до одного; навчити берегти та цінити дружбу.

Номер слайду 6

Гра “ Шифрувальник”

Номер слайду 7

11357 41 28610, 286 41 113711911!А -1, В- 2, Д- 3, З -4, И- 5, І – 6, Н-7, С-8, Г- 9, Х-10., О-11

Номер слайду 8

Девіз уроку:«Один за всіх, всі за одного!»

Номер слайду 9

Вправа «Вільний мікрофон»

Номер слайду 10

Правила дружби.1. Дружба — це правда і чесність кожного.2. Поважай тих, з ким дружиш.3. Що вимагаю від друга, насамперед вимагаю від себе.4. Ніколи нікого не обманюй, не ображай.5. Ні до кого не чіпляйся, грай чесно, не дражнись.6. Будь терплячим, не засмучуйся через невдачу.7. Ти не кращий за всіх, але і не гірший за всіх!8. Якщо вмієш добре грати, то навчи іншого.9. Успіху можна досягти тільки разом, в колективі. Частіше кажи: «Нумодружити», «Нумо грати!».10. Ходи до школи. І хай вона буде тобі на радість!

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка

Номер слайду 12

Вправа«Вправа шукаю друга»

Номер слайду 13

Вправа«Утвори речення»

Номер слайду 14

Дружба та братство……і один за всіх. В нашій дружбі……дорожче багатства. Дружний табун……той сам собі заклятий ворог. Всі за одного..,…мало меду наносить. Одна бджола……не буде сутужно. Хто не шукає дружби з ближнім..,…наша сила. Берись дружно……і вовків не боїться. Вправа "Утвори речення"

Номер слайду 15

Психологічний тест

Номер слайду 16

1. Ви знаєте багато цікавих історій про одного зі своїх приятелів. Що ви зробите: а) розповісте їх іншим людям; б) розповісте, не назвавши імен; в) залишите історії при собі. 2. Ваш друг часто бере щось у вас, але ніколи не повертає взяту річ. Зараз він хотів би взяти коштовну відеокамеру. Що ви будете робити: а) скажете, що зараз камери у вас немає; б) дасте її; в) відмовите, пояснивши причину. 3. Друг випадково розбив ваш годинник. Ваші дії: а) відмовитесь від нового годинника, але влаштуєте маленький скандал. б) вимагатимете гроші; в) скажете, що і без того збиралися купити новий; 4. Ваш друг підтримує відносини з людиною, яку ви не любите. У такому випадку: а) скажете другові, що він повинен вибрати між вами й іншим. б) припините стосунки з другом; : в) нічого не скажете і будете продовжувати дружні відносини; 5. Почуваєте, що у вашого друга незабаром будуть великі неприємності. Тоді ви: а) порвете стосунки з ним, щоб не постраждати самому; б) продовжите дружбу. в) відверто поговорите з ним;

Номер слайду 17

6. Вважаєте, що дійсний друг повинен: а) ділитися з вами всім; б) залишати свої думки і проблеми при собі. в) говорити тільки те, що хоче; 7. Вам відомо, що другові потрібні гроші, і у вас їх досить, щоб, йому їх дати. Ви говорите: а) «переб'єшся! Мені вони й самому стануть у нагоді». б) «візьми їх, доставиш мені задоволення»; в) «згадай, скільки разів ти мені допомагав. Моя послуга ніщо в порівнянні з цим»; 8. Що ви зробите, якщо вам потрібно позичити гроші в друга: а) натякнете здалеку; б) попросите в борг; в) нічого йому не скажете. 9. Ваш друг купив одяг, що, як вам здається, йому не пасує, тоді ви: а) скажете, що він виглядає смішно; б) скажете, що ця річ не для нього, і поясните, чому; в) нічого не скажете. 10. Ви вважаєте, що ваш друг: а) менш розумний, ніж ви; б) більш розумний, ніж ви; в) ви обидва на одному інтелектуальному рівні

Номер слайду 18

Підрахунок балів:а – 1 бал б - 2 бали в – 3 бали. РЕЗУЛЬТАТИ:21—З0 балів: ви справжній друг. 15—20 балів: у вас є друзі, але, як більшість з нас, ви іноді не виказуєте в стосунках належного розуміння. Коли не знаєте, як реагувати, спробуйте поставити себе на місце іншої людини. 10—14 балів: ви схильні більше звертати увагу на себе, ніж на інших. Ця ваша риса — бар'єр перед справжньою дружбою. Щоб стати гарним другом, потрібно виявляти більше інтересу до інших людей.

Номер слайду 19

Вправа” Збираємо гербарій”

Номер слайду 20

Гра “ Квітка дружби”

Номер слайду 21

доброзичливістьпорядністьпочуття гуморумиролюбністьчесністьспівчуттяповагатактовністьсправедливістьщирістьчуйністьтерплячістьенергійністьактивністьоригінальністьоб'єктивністьдобротарозсудливість. Риси характеру

Номер слайду 22

Сьогодні на уроці я зрозумів... Я дізнався, що... Щоб поліпшити відносини в нашому класі, потрібно...

Номер слайду 23

Діти, давайте жити дружно!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Глодовська Людмила Олесандрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чудак Світлана
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
2 лютого 2023
Переглядів
4400
Оцінка розробки
4.5 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку