Презентація" Способи використання планшетів і смартфонів у навчанні."

Про матеріал
Способи використання планшетів і смартфонів у навчанні. Мобільні додатки, інтерактивні вправи за предметами.Ознайомлення з сервісами для організації спільної роботи учнів через комп’ютери або мобільні пристрої, включаючи інтерактивні завдання, оцінювання, обмін файлами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Способи використання планшетів і смартфонів у навчанніПідготувала Диркавець Наталія Степанівна

Номер слайду 2

Пошук інформаціїУчні самостійно шукають навчальний матеріал на уроці в пошукових системах. Учні використовують енциклопедичні сайти для заглиблення в тему. Учні знаходять презентації, відео, ілюстраціїУчні просять допомоги в інших учнів через соціальні мережі

Номер слайду 3

Електронні книжки, хрестоматії, підручники. Зменшення фізичного навантаження на учня (рюкзак не повинен важити більше 15% від ваги дитини)Усі матеріали завжди під рукою, не можуть загубитися, неможливо вирвати сторінки або помалювати. Розмір шрифта, ілюстрацій можна змінювати з урахуванням особливостей зору й освітлення.

Номер слайду 4

Аудіо та відеокнижки. Легше «вмовити» учнів познайомитися з текстом в аудіо чи відеоформатіРозвивальні підручники, вивчення іноземної мови, аудіювання та ін.«Занурення» в атмосферу художнього тексту (начитка професійних дикторів, музика, звукові ефекти

Номер слайду 5

Учні переглядають презентації / ілюстрації / відео на своїх пристроях. Учні розглядають 3 D-моделі об’єктів, вивчаючи їх будову. Учні створюють наочність самостійно: малюнки, 3 D-моделі, знімають відео. Учні виконують лабораторні роботи за допомогою віртуальних змодельованих ситуацій. Наочність: презентації, ілюстрації, відео, 3 D-моделі

Номер слайду 6

Варіант 1. Запропонуйте учням знайти додаткові відомості з теми уроку в Інтернеті і оформити знайдене у вигляді плакату. При цьому вони мають довести, що знайдена ними інформація достовірна (порівняти кілька джерел або знайти першоджерела). Варіант 2. Запропонуйте учням пошукати мобільні додатки в Google Play з вашого предмета і презентувати їх. Попросіть учнів допомогти встановити найкращі з них на ваш смартфон. Використайте матеріали з цього додатку на уроці або як домашнє завдання. З чого почати?

Номер слайду 7

Варіант 3. Запропонуйте учням по дорозі до школи сфотографувати рослини або предмети з теми вашого уроку. На уроці учні перекинуть фото вам на пошту або в меседжер. Разом розгляньте зображення на проекторі і обговоріть. Варіант 4. Організуйте якесь групове завдання (можливо, міні-проект), який триватиме кілька уроків. Запропонуйте учням обговорювати роботу над завданням у меседжері разом з вами. Надавайте інструкції, обговорюйте створювані документи / презентації тощо.

Номер слайду 8

Learning. Apps – інтерактивні вправи за предметами. Класифікація, поєднання пар, кросворди, вікторини та інші готові інтерактивні вправи. Також є можливість створювати власні вправи.

Номер слайду 9

Class. Flow – середовище для навчання з гаджетами. Сервіс для організації спільної роботи учнів через комп’ютери або мобільні пристрої, включаючи інтерактивні завдання, оцінювання, обмін файлами. Принцип роботи відповідає моделі “1 учень – 1 комп’ютер”.

Номер слайду 10

Sketchfab: 3 D-моделі з різних предметів. Соціальна мережа, де користувачі викладають власні 3 D-моделі абсолютно різних тематичних напрямків. Їх можна вільно відкривати, вставляти на власні ресурси й використовувати як наочний матеріал нового рівня.

Номер слайду 11

PHET: інтерактивні симуляціїЛабораторні роботи й моделювання з фізики, хімії, біології, математики. Найкраще працює на планшетах та інтерактивній дошці.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
16 січня 2019
Переглядів
1914
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку