Презентація "Сприяння зниження рівня стресу у здобувачів освіти 1-2 класів"

Про матеріал

Презентація створена для проведення заняття практичним психологом із здобувачами освіти 1-2 класів з метою профілактики та сприяння зниження рівня стресу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сприяння зниженню рівня стресу у здобувачів освіти 1-2 класів. ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЧЕРВОНОСЛОБІДСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИЧЕРВОНОСЛОБІДСЬКИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІІ СТУПЕНІВ № 1 ЧЕРВОНОСЛОБІДСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ2022 Практичний психолог. Рибчинська Світлана Станіславівна

Номер слайду 2

У різних стресових ситуаціях ми можемо переживати різні емоції та почуття (сум, злість, тривогу. страх, гнів, образу, байдужість та інші) – це НОРМАЛЬНА реакція організму на ненормальні ситуації. Але переживати тривалий час негативні емоції та почуття шкідливо для фізичного та психічного здоровʼя людини. Тому ми маємо навчитися визначати свій емоційний стан, щоб знати як вплинути на нього. Отже, подивіться на картинки та подумайте: «Як Я почуваю себе зараз?»

Номер слайду 3

Відчувати: ТРИВОГУ та СТРАХ – це нормально (допомагають знайти правильне рішення під час складної ситуації). ЖАХ та ПАНІКА – не нормально (заважають знайти правильне рішення під час складної ситуації).

Номер слайду 4

Як зменшити тривогу до нормальної: Вирівняйте дихання. Поділіться страхами із батьками (відчуйте, що ви не самі). Продовжуйте навчатись. Допомагайте батькам. Дбайте про ваших улюбленців (домашніх тварин).

Номер слайду 5

Відео «Козлик та його горе»»https://learningapps.org/watch?v=pbc8ciret22

Номер слайду 6

Дихальна вправа Вам потрібно відчувати своє дихання і використовувати його, щоб відновити рівновагу. У цьому допоможе так зване «квадратне» дихання: 4 секунди на вдих, 4 секунди — затримка дихання, 4 секунди на видих і 4 секунди — затримка без повітря.

Номер слайду 7

Що таке СТРЕС?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Методи боротьби зі стресом: 1. Прогулянки на свіжому повітрі. 2. Слухати спокійну та приємну музику, дивитися позитивні мультики та фільми. 3. Їжа без ноута та телефону. 4. Розслаблення. Просто прийняти горизонтальне положення, усвідомлено розслабити тіло від кінчиків пальців ніг до голови. 5. Спів. 6. Дихальні вправи. 7. Сон, засипання до 22.00.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Вправи для зняття напруги та тривоги «Масаж пальчиків»https://youtu.be/GPklus. ZMO7 Y

Номер слайду 15

Вправи для зняття напруги та тривоги «Масаж рук резинкою»https://youtu.be/g. Tv. Nve_AD4 E

Номер слайду 16

Вправи для зняття напруги та тривоги «Масаж рук олівцем»https://youtu.be/8 IMb. COXs. URc

Номер слайду 17

Релаксація «Кольоротерапія»https://youtu.be/bk. CWLD0z. N5g

Номер слайду 18

Релаксація «Водоспад»https://learningapps.org/watch?v=pcgka6s7522

Номер слайду 19

Дякую за увагу!!!Бажаю МИРУ та ЗЛАГОДИ!!!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
2 травня 2022
Переглядів
408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку