Презентація "Станіслав Шумицький" до уроку література рідного краю.

Про матеріал

Презентація "Станіслав Шумицький" до уроку література рідного краю, в якій розповідається про непересічну особистість Харківщини. žСправжній лірик, кращий стиліст, мастак на епіграми, перекладач, літературний перекладач.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Епіграф: І не треба мого Імення Між поетових ставить. Ні: Просто я повертаю натхнення Те, що люди дають мені.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Щирий і порядний, життє- радісний, із чудовим почуттям гумору, а часом іронічним, він вабив до себе багатьох; щедрий, дружелюбний, мав приємну, відкриту посмішку, прекрасно володів словом; дивовижний працелюб, не терпів нехлюйства, зла ніколи ні на кого не тримав; любив життя.

Номер слайду 4

1949 р. – оселяється з матір’ю в Каравані, поблизу Люботина, де Станіслав закінчив семирічку. Саме в цей час починає писати вірші.

Номер слайду 5

- Працював у редакції газети “ Ленінська зміна “. - Літературний редактор “Вечірнього Харкова “.

Номер слайду 6

- Любив розмовляти про новини на літературній ниві – чи то вітчизняній, чи зарубіжній. - Захоплювався мовами. - Дуже любив природу, народні пісні.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

- Крапля поволі підточує камінь. Інколи краплі для щастя комусь не стає. Крапля отрути і крапля любові віками Роблять у світі одвічнеє діло своє. - Йому земля, напевне, буде пухом: Він кров’ю-потом чорнозем зросив! А я додам: він був титаном духу, Бо рідну землю на руках носив! - Я зможу тоді оцінити безсмертя, Коли вже насправді помру.

Номер слайду 11

- …Людині очі зав’язала тьма – Здається, горя більшого нема, Та між людей людина не загине, Лише б не похилилась в боротьбі… …Куди страшніше, як вона в собі Безповоротно втратила Людину! - Непромовлене слово жахнішим бува за обмову, Непромовлене слово страшнішим за постріл бува. То й повірте мені, як-то кажуть, на слово: Непромовлене слово теж убива.

Номер слайду 12

- Щастя розплескалося зненацька, І його по краплі не зібрать. - До дітей тоді приходить ясність, Як стають батьками вже й самі… - Можна пізно померти лише, А народження вчасне завжди. - І я гублюся в голубих снігах, Щоб проліском у березні розквітнуть. - Та якби на землі Припинились розлуки, То й побачень би вік не було на землі.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Власова Ірина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
2 січня 2019
Переглядів
1704
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку