Презентація "Стилі одягу"(для 8-9 класів)

Про матеріал
Презентація "Стилі одягу"(можна використати в 8 і 9 класах, якщо вчитель обрав проект "Стилі одягу")
Перегляд файлу

Класифікація стилів в одязі

До основоположних стилів відносяться: класичний, романтичний і спортивний. Всі інші стилі, є похідними від основних.

Класичний консервативний стиль

Класичний стиль (консервативний) — це стримана простота в лініях, лаконічний крій. Речі цього стилю привабливі своєю високою якістю і добротністю матеріалів. Переважає ахроматична колірна гамма або пастельні відтінки. Це самий неемоційний стиль, все в ньому вкрай помірно. Відсутність гостромодних деталей. Довжина, ширина, обсяги і пропорції завжди середні, звичні для ока.
 

Класичний консервативний стиль

Романтичний стиль

Романтичний стиль в одязі характеризується створенням піднесеного, витонченого образу. Для стилю характерне використання рюшів, воланів, довгих суконь летючого крою. Для чоловіків в романтичному стилі характерні жилети, шийні хустки, сорочки з широкими рукавами та романтичні фасони капелюхів. Стилю властивий квітковий принт, а також ніжна пастельна колірна гамма.

Романтичний стиль

Спортивний стиль

Спортивний стиль характеризується волею, не стискує руху одягом, призначеної для занять спортом та активного відпочинку або повсякденного одягу, стилізованого під спортивну, що має атрибутику притаманну спортивній екіпіровці. Досить яскравий і динамічний за своїм характером одяг відрізняється практичністю і зручністю.

Спортивний стиль

Стиль casual

Стиль casual — найпоширеніший і популярний стиль, припускає сучасну (модну) повсякденний практичний і зручний одяг. Цей стиль може поєднувати в собі елементи інших стилів, але відмітною особливістю є комфорт і зручність одягу. Існують підрозділу цього стилю на city casual (міський повсякденний), smart casual (елегантний повсякденний), є так само формулювання «business casual», яка скоріше характеризує дрес-код «робоча п’ятниця» по суті, теж саме, що і smart casual. І ще один підвид: sport casual — це повсякденний стиль з елементами спортивного, але цей стиль не для занять спортом.

Стиль casual

Як приклад стилю cusual пропонуємо деякі варіанти з портфоліо наших стилістів.

 

Стиль дербі

Дербі — жокейський стиль. Назва стилю носить ім’я англійського лорда Дербі, великого фаната скакових коней. Жокейський стиль повторює одяг наїзників.

Стиль дербі

Діловий стиль в одязі

Діловий стиль одягу — основна ідея стилю в тому, щоб одяг не відволікав увагу від ділових якостей співробітника. Одяг в діловому стилі повинен бути стриманим і елегантним, але, при цьому, на відміну від консервативного стилю, ділової стиль схильний до модних тенденцій. Лінії, форми, силуети все повинно бути чітким і визначеним.

Діловий стиль в одязі

 

 

 

 

Екстравагантний стиль

Екстравагантний стиль в одязі — дуже небезпечне стилістичне спрямування, що вимагає відточеної смаку і дизайнерської майстерності, тому що може межувати з вульгарністю. Але, в теж час, екстравагантний стиль є двигуном моди. Екстравагантним може вважатися артистичний стиль, в якому творчі люди самовиражаються, прагнучи виділитися з натовпу. Для стилю характерні незвичайні фасони, використання асиметрії, помітні виразні акценти, нестандартні деталі і кричущі колірні поєднання.

Екстравагантний стиль

Еротичний стиль в одязі

Еротичний стиль — стиль максимально підкреслює приналежність до жіночої (або чоловічому)  статі. Формується для залучення протилежної статі. Виражається в максимально обтягуючим, відкритим і зухвалим одягом.

Еротичний стиль в одязі

Етнічний стиль одягу

Цей стиль увібрав в себе елементи різних національних костюмів. Став популярний в 1976 році, завдяки Ів Сен Лорану.

Етнічний стиль одягу

Стиль в одязі мінімалізм

Мінімалізм — це не означає мало, це значить нічого зайвого.

Стиль в одязі мінімалізм

Стиль сафарі

Сафарі стиль з’явився в 60-і роки. Це переважно стиль для подорожей, який запозичує елементи тропічної військової уніформи. Характерною особливістю є всі відтінки пісочного кольору в одязі і безліч накладних кишень. Знаковим атрибутом є світлий капелюх з невеликими полями.

Стиль сафарі

 

Мілітарі стиль

Одяг з елементами військового костюма: погони, еполети, накладні кишені, шнурівка і т. п. Основні кольори: сіро-зелений, оливковий, хакі.

Мілітарі стиль

 

Колоніальний стиль одягу

Схожий зі стилем сафарі, але в колоніальному стилі більше ретроспективних мотивів. Перевага віддається білому кольору і тонким тканинам.

 

Колоніальний стиль одягу

 

 

 

 

 

Морський стиль

Морський стиль одягу — це курортна класика. Характерні особливості: поєднання трьох кольорів: синього, білого і червоного. Смугастий принт, матроський комір, укорочена спідниця в складку, і морська атрибутика в аксесуарах.

Морський стиль

 

Стиль вамп

Вамп стиль — це, перш за все, певний образ, який може вгадуватися в одязі з відкритими плечима і декольте. Переважаючі кольори: чорний і червоний. Завжди яскравий макіяж, червона помада і каблуки.

 

Стиль вамп

 

 

 

 

Стиль Диско

Диско стиль. Стиль одягу для клубних вечірок 70-х років. Пізнаваний по блискучим тканинам.

Стиль Диско

Стиль Тедді-гелз

Стиль Тедді-гелз або Джудіз — відмітні деталі стилю: подовжений жакет, обтягуюча спідниця олівець, підсукані джинси, капелюхи канотье, мініатюрні брошки, еспадрілі і клатчі.

Стиль Тедді-гелз

 

 

 

 

Стиль Гарсон

Гарсон стиль — це жіночий одяг в чоловічому стилі. Отримав поширення в 20-роки 19 ст. на хвилі емансипації. Для стилю характерні смокінги і жакети чоловічого крою.

Стиль Гарсон

Oversize-Look — стиль

Oversize-Look — стиль, в якому навмисно носять одяг на кілька розмірів більше ніж потрібно. Був модний в 80-і і 90-і роки, гаряче любимий Готьє.

Oversize-Look - стиль

 

 

Стиль Кантрі

Кантрі стиль (від англійського слова country — село) — сільський стиль американського заходу кінця 19 століття. Американці називають цей стиль Вестерн (western — західний). Стиль ковбоїв і фермерів. Відрізняється натуральними тканинами теракотових відтінків, джинсами, картатими сорочками, а також ковбойськими капелюхами і чобітьми.

Стиль Кантрі

Фольклорний стиль

Фольклорний стиль (фолк стиль) — одяг, стилізований під національні костюми. Ідея стилю полягає в тому, щоб не повністю копіювати національні вбрання, а лише запозичувати певні елементи, включаючи їх у сучасні моделі. Широко використовується в’язка, плетіння, клаптева техніка, аплікації і різноманітна вишивка. Фолк стиль відрізняється зручністю.

Фольклорний стиль

 

 

Рустикальний стиль

Рустикальний стиль одягу-грубіша варіація фольклорного і кантрі стилю. Простий одяг сільського стилю з грубих натуральних тканин.

Рустикальний стиль

Екологічний стиль

Екологічний стиль (Еко стиль) — найдавніший і природний стиль одягу. Для стилю характерні кольори природи: колір землі, трави, піску, малюнки на тканинах швидше виняток і носять флоральні мотиви. Тканини використовуються тільки натуральні, часто грубого плетіння, фасони вільні.

Екологічний стиль

 

 

 

 

 

Стиль гаучо

Гаучо стиль- стиль іспано-індіанських скотарів. Включає різноманітні пончо, широкополі капелюхи з неглибокою тулією, шийні хустки і широкі брюки.

Стиль гаучо

Міський стиль

Міський стиль (міський шик) — це повна протилежність кантрі стилю. Щільні якісні тканини, переважання строгих, лаконічних деталей, слідування сучасним модним тенденціям і дорогі аксесуари.

Міський стиль

 

 

 

Стиль авіатора

Стиль авіатора — повторення одягу перших льотчиків. Основний елемент стилю — куртка «авіатор» з різноманітними спортивними нашивками, відповідної форми окуляри і шапка пілота.

Стиль авіатора

Стиль «Нью-лук»

Стиль «Нью-лук» (new look, новий образ) — стиль, введений в моду Крістіаном Діором після другої світової війни, коли всі втомилися від жакетів з квадратними плечима, характеризувати військовий стиль, не вистачало жіночності, яку і запропонував Діор. Стиль характеризують довгими пишними спідницями, підкреслена лінія талії і прилеглий ліф. На той період це було чимось кардинально новим, звідси і назва стилю.

 

Стиль «Нью-лук»

 

 

 

 

Конструктивний стиль

Конструктивний стиль одягу — фокусує увагу на формі, конструкції одягу. Характерні підкреслено прямі лінії, плисирування, іноді гіпертрофовані геометричні лінії в крої.

Конструктивний стиль

Стиль Достаток

Достаток стиль — еклектичний стиль, в якому поєднується все несумісне. Не має чітких відмінностей між кітчем. Стиль придумав Жан Полем Готьє. (Кензо еклектику в одязі назвав дифузним стилем).

Стиль Достаток

 

Поверхневий стиль в одязі

Поверховий стиль характеризується багатошаровістю одягу, короткою поверх довгої. В Америці носить назву Звібел (Zwiebel цибулина) для українського менталітету ближче аналогія з капустою.

Поверхневий стиль в одязі

Піжамний стиль

Піжамний стиль характеризується просторими безформними речами, що нагадують піжамний наряд, але призначених не для сну. Характерні принти у вертикальну смужку.

Піжамний стиль

 

 

Стиль арт-деко

Арт-деко — ретро-стиль. Типові розкішні тканини, велика кількість обробки, занижена талія, відсутність акценту на грудях та стегнах. А також скляні намиста, блискітки і довга бахрома.

Стиль арт-деко

Білизняний стиль одягу

Білизняний стиль одягу — характерна особливість стилю в тому, що верхній одяг нагадує ажурну білизну. Активно використовується вишивка гладдю, рішельє, мереживо.

 

Білизняний стиль одягу

 

 

 

 

Стиль Готична Лоліта

Стиль Готична Лоліта набув поширення в Японії. Являє собою змішання образу дівчинки вікторіанської епохи (лялькового образу) і готичного стилю. Переважання чорного, білого і рожевого кольорів. Наявність великих бантів і корсетів.

Стиль Готична Лоліта

Вантажний стиль

Вантажний стиль відрізняють трендові речі попереднього покоління, як мінімум тридцятирічної давності, оригінальні або стилізовані під старовину.

Вантажний стиль

 

 

Стиль Шанель

Стиль «Шанель» — це елегантність і прямі форми. Головний атрибут: прямий твідовий жакет.

Стиль Шанель

Стиль преп

Преп (скорочення від pre-college, підготовчі навчальні заклади) стиль багатих студентів ліги плюща. Характерна елегантність, класика, дорожнеча і брендовість або гербова символіка одягу.

Стиль преп

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Бєлая Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Kozlova Olga
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Глушко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
11 квітня 2020
Переглядів
18819
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку