Презентація "Стилі в одязі. Врахування особливостей фігури при виборі власного стилю. Види одягу. та його вибір"

Про матеріал
Презентація до уроку з трудового навчання у 9 класі знайомить зі стилями в одязі. Робота над міні-проєктом допоможе визначити тип своєї фігури та врахувати знання при виборі стилю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міні-проєкт “МІЙ ВЛАСНИЙ СТИЛЬ” Стилі в одязі. Врахування особливостей фігури. Види одягу та його вибір «Стиль людини - це голос її душі…» Клас: 9 Предмет: Трудове навчання. Вчитель: Капуста В. М.

Номер слайду 2

Пропоную вам попрацювати над міні-проєктом “Мій власний стиль”. Для його виконання вам необхідно: Ознайомитись з інформацією, представленою в даній презентації;Проаналізувати відповідність вашого гардеробу вашим внутрішнім відчуттям;Спроєктувати свій власний стиль з урахуванням свого внутрішнього “Я” ;Представити роботу у вигляді фотографій тих образів, які вам імпонують (своїх або з Інтернету);Описати обрані образи, представлені на фото, визначити, до якого стилю вони належать та довести це.

Номер слайду 3

Стиль одягу– це сукупність деталей одягу, що разом створюють індивідуальний образ. Стиль одягу є одним з основних елементів іміджу людини (комплексу вражень, які справляє людина на оточуючих) або компанії . У рамках одного зі стилів іноді розрізняють його різновиди - підстилі або мікростилі. Поняття «стиль» і «мода» чітко розмежувала Коко Шанель: мода минає — стиль залишається. Мода — це те, що виходить із моди. Стиль  — у загальному значенні — сукупність характерних ознак, особливостей, властивих чому-небудь . Стиль одягу – це те, що нас виділяє. Це наша візитна картка. До основоположних стилів належать: класичний, романтичний, фолькльорний (етнічний) та спортивний. Всі інші стилі є похідними від основних.

Номер слайду 4

Класичний стиль - це стиль на всі часи, показаний абсолютно всім, доречний практично скрізь. Йому властиві:простота, строгість і практичність фасонів;лаконічність крою;відсутність рясного декору і не функціональних деталей. У гардеробі прихильниць і прихильників класичного стилю присутні строгі костюми (із спідницею середньої довжини або прямими брюками зі стрілками), жакети або піджаки, сукні-футляри, жилети, блузи або сорочки, водолазки.

Номер слайду 5

Класичний стиль Якщо говорити про колірну гаму, в класичному стилі переважають базові, стримані тони. Класика – це вбрання чорного, темно-синього, темно-сірого або бежевого кольорів. Саме вони впишуться в будь-який дрес-код (форму одягу для офіційних заходів та певних установ чи організацій) і підкреслять будь-чию привабливість. Аксесуари тут використовуються по-мінімуму. До них пред'являються ті ж вимоги, що і до основних предметів гардероба. Сумочка, шийна хустка, окуляри, годинник та прикраси - все це має виглядати благородно і стримано.. Класичний костюм – це стильне і сучасне вбрання.

Номер слайду 6

Для нього характерні:плавні, вільно облягаючі силует лінії;хвилясті тканини;велика кількість оздоблення: каскади воланів, рюшів та мережив, витончені драпірування, штучні квіти та інші витончені деталі. Романтизм. Основу гардеробу романтично стилю складають приталені сукні, сарафани, розкльошені спідниці, легкі широкі брюки, ажурні топи. Тканини, що використовуються при виробництві цих невагомих нарядів, - тонкі і приємні шкірі шовк, шифон, м'які трикотажні волокна. Колірна гамма у пастельних тонах, часто зустрічаються розмиті, акварельно-ніжні переходи одного відтінку в інший та квіткові мотиви.

Номер слайду 7

Що стосується аксесуарів, здатних підкреслити легкість образу, то тут можна дати простір фантазії і з захватом одягати капелюхи і обідки для волосся, шарфики і рукавички, біжутерію та маленькі сумочки. Романтизм

Номер слайду 8

Багато хто вважає, що вбрання у романтичному стилі створюють виключно для дівчат. Але це далеко не так. Чоловічі вбрання в романтичному стилі відрізняє багатошаровість і легка недбалість. У такому стилі костюми можуть складатися з декількох деталей – сорочки, накинутій поверх футболки і доповненої укороченим піджаком. Романтизм. Що стосується штанів, в даному стилі найбільш доречні такі моделі, як скінні і галіфе. Дуже часто образ в романтичному стилі доповнюють оригінальними аксесуарами – шийними хустками, незвичайними краватками або шарфами. Такий одяг чудово підходять для побачення, походу в театр або ресторан.

Номер слайду 9

Фольклорний стиль(етнічний0 Фольклорний стиль - (фолк стиль) - одяг, який стилізований під національний костюм. Ідея стилю полягає в тому, щоб не повністю копіювати національне вбрання, а лише запозичувати певні елементи, включаючи їх у сучасні моделі. Широко використовуються плетіння, клаптикова техніка, аплікації та різноманітна вишивка. Невичерпна скарбниця народної творчості та національних традицій завжди надихала дизайнерів, художників та модельєрів на створення повсякденного і святкового одягу за народними мотивами.

Номер слайду 10

максимальна зручність і практичність;вільний силует, який не сковує свободи руху;геометричність ліній крою. Спортивний стиль Сорочки-поло і футболки, шорти і бриджі, легінси і джинси, спіднички в складку і туніки, сукні та комбінезони - ці та інші предмети гардероба в спортивному стилі виготовляються з «дихаючих» тканин найрізноманітніших відтінків. Моделі часто прикрашаються великими накладними кишенями і погонами, хлястиками і клапанами, рясно забезпечуються застібками-блискавками, кнопками, оздоблювальними смужками. Доповнити створений образ можна бейсболкою, банданою та рюкзаком. Основні риси цього напряму в одязі наступні:

Номер слайду 11

Спортивний – це улюблений стиль не лише тінейджерів, а й багатьох зрілих людей – вся справа тут у зручності й розмаїтті зовнішнього вигляду. Сьогодні не існує, мабуть, такої особи, в гардеробі якої відсутній спортивний одяг! Адже, спортивный стиль настільки універсальний, що при правильному поєднанні речей, їх можна носити, навіть, на роботу. Спортивний стиль Зазвичай, одяг в спортивному стилі доречний на тренуваннях, вечірніх прогулянках чи молодіжних заходах. І, далеко не завжди, це - футболка, толстовка, спортивні штани та кросівки, як може видатися на перший погляд. В наш час виробляється величезний спектр спортивних речей: це і куртки та вітровки, і джинси та шорти, борцівки та сорочки, джемпери та кофти, спортивні мокасини, кеди та багато іншого, що здатне виділити вас із сірої маси.

Номер слайду 12

Вищезазначені стилі одягу є базовими, але мають нескінченну безліч відгалужень. Похідними від спортивного стилю можна вважати: сафарі, мілітарі, спортивний шик. Для сафарі-стилю характерні практичність і функціональність, прямий крій і вузький силует. Блузи, сукні-сорочки, комбінезони, виконані у біло-пісочно-оливковій палітрі з натуральних тканин та мають великі накладні кишені. Такий одяг розроблявся для подорожей та позичив елементи тропічної військової уніформи. Сьогодні часто використовується в повсякденному житті

Номер слайду 13

Костюми у стилі спортивний шикможуть бути виготовлені з велюру, трикотажу, шовку, тканин з ефектом металізації та їхніх поєднань. Спортивний шик – це поєднання комфорту і гламуру, це саме той напрямок, який поєднує в собі красу та зручність.

Номер слайду 14

Стиль мілітарі передбачає активне використання в гардеробі елементів військової уніформи (погон, широких лацканів, металевих гудзиків) і сіро-зеленої гами.

Номер слайду 15

Основна ідея стилю в тому, щоб одяг не відволікав увагу від ділових якостей співробітника. Одяг в діловому стилі має бути стриманим та елегантним, але, при цьому відповідати модним тенденціям. Лінії, форми, силуети - все має бути чітким і витриманим.. А у класичного стилю явно спільні корені зі стилем діловим.

Номер слайду 16

Класика не можлива без маленького чорного плаття, офісний дресс-код — без костюма, а стиль кежуал 2022 — без джинсів. Фасон може бути самим різним. Стиль casual (кежуал) - найпоширеніший і популярний стиль – передбачає використання сучасного повсякденного практичного і зручного одягу.І дещо про сучасні стилі одягу…

Номер слайду 17

або джинсовий стиль - коли улюблена багатьма тканина проникає в усі предмети гардероба в найнесподіваніших варіаціях. Стиль Денім

Номер слайду 18

Преппі стиль – єдиний, в якому неприйнятні джинси. Основою стилю є футболки поло, сорочки в клітину, в’язані жилети і светри з ромбами або гербом, сукні-трапеції, спідниці в складку, гольфи, кардигани, шорти-бермуди, брюки прямого покрою, вельветові штани. Це переважно одяг із натуральних матеріалів: кашеміру, вовни, бавовни, льону тощо.

Номер слайду 19

У 40-50-х роках XX століття у США термін "хіпстери" позначав джазових музикантів і богемну контркультуру, що сформувалася навколо них. Хіпстери ХХI століття з’явилися у 2004 році — це молодь , яка прагне залишатися осторонь суспільства, щоб не підпорядковуватися стандартним нормам. Представники цього стилю, зазвичай, люди творчих професій — фотографи, журналісти, дизайнери, діджеї, художники. До найпопулярнішого одягу хіпстера можна віднести джинси скіні — вузькі, щільно облягаючі брюки, кофти з принтом, картаті сорочки, кофти, футболки та майки з написами на різних мовах, зображеннями Лондона, британського прапора, фантастичних тварин. Улюблене взуття в образі хіпстера – кольорові кеди: жовті, зелені, оранжеві. Також хіпстери полюбляють носити сліпери, лофери, оксфорди, тенісні туфлі, мокасини. Дівчата часто обирають взуття на масивних підборах або високих платформах. Стиль хіпстер — свобода у всьому

Номер слайду 20

Треш (trash) — порівняно молода течія, зародилася у США. Треш — ніяких правил Мета і особливість трешу — не слідувати стандартам, поводитись, одягатись і жити так, як хочеться саме зараз, залежно від настрою. Цей стиль обирають сміливі екстравагантні люди. Треш ще називають "сміттєвим стилем", адже його представники полюбляють поєднувати непоєднуване. Вони не слідують моді - якщо всі починають носити облягаючі джинси, вони одягають кльош, якщо в цьому сезоні популярні строгі білі сорочки, вони з гордістю носитимуть чорні рвані майки. Дух протиріччя, виклик суспільству, прагнення протиставити себе більшості — у цьому весь треш. Представники трешу обожнюють фарбувати волосся у неприродні відтінки, робити неординарні зачіски і фантазійний макіяж, носити лінзи незвичних форм і кольорів. .

Номер слайду 21

Що слід враховувати у виборі стилю. Досліди форми свого тіла, зверни увагу на особливості своєї фігури.

Номер слайду 22

Люди всі різні і типи їхніх фігур також. Не існує негарної людини – є невдало дібраний одяг, його фасон.

Номер слайду 23

Завдання. Визнач власний тип фігури та спробуй знайти декілька фото зірок чи моделей схожих за типом фігури. Також можна розмістити власне фото в повний ріст.

Номер слайду 24

Як правильно визначити тип своєї фігури

Номер слайду 25

Основні правила вибору одягу. Правило 1. Одягайтесь відповідно до ситуації. Правило 2. Добирайте одяг відповідно до свого типу фігури. Правило 3. Відповідайте своєму кольоротипу. Правило 4. Будьте динамічними. Правило 5. Будьте собою. Правило 6. Будьте оригінальними.

Номер слайду 26

Домашнє завдання. Визначити власний тип фігури. Спроєктувати свій власний стиль з урахуванням свого внутрішнього “Я”. Представити роботу у вигляді фотографій тих образів, які вам імпонують (своїх або з Інтернету). Описати обрані образи, представлені на фото, визначити, до якого стилю вони належать та довести це.

Номер слайду 27

Використані ресурсиhttps://uahistory.co/pidruchniki/machacha-labor-training-service-types-of-work-9-class-2017/20.phphttps://naurok.com.ua/prezentaciya-do-proektu-miy-vlasniy-stil-9-klas-163909.htmlhttps://vseosvita.ua/library/mini-proekt-mij-vlasnij-stil-397901.html

Номер слайду 28

Корисні відео:5 способів знайти власний стиль:https://www.youtube.com/watch?v=l. Cs. Toa. F90 Uo. З чим носити піджак, щоб виглядати стильно:https://www.youtube.com/watch?v=f. IVy7aw. Scu. M8 речей, які ніколи не вийдуть із моди: https://www.youtube.com/watch?v=ty. NZh. Cv. T9x. EЯк створити модний образ в діловому стилі - правила моди: https://www.youtube.com/watch?v=yr. Ll. TVA4uh0 Як візуально виглядати вище:https://www.youtube.com/watch?v=4_NLa7 WA7h8 Паспорт стиилю:https://www.youtube.com/watch?v=2 Q48k. Hha. X3k&vl=ru. Чоловічий паспорт стилю:https://www.youtube.com/watch?v=BIHr. N54oj24&vl=ru

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Мельник Катерина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Балжі Олена Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 червня 2023
Переглядів
2802
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку