Презентація: столиця Болгарії - Софія

Про матеріал
Презентація: столиця Болгарії - Софія Цiкавi мiсця для туристiв Цiкавi факти
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Cофiя. Столиця Болгарiї.

Номер слайду 2

Трiшки географiї: Населення: 1 379 874. Площа: 492 км²Кмет (Мер): Йорданка Асьонова Фанд'кова. Головна вулиця: Бульвар Вiтоша. Національності: болгари, турки, греки, українцi, молдавани, бiлоруси, вiрмени. Герб:

Номер слайду 3

Трiшки iсторiї: Стародавнє місто Софія, розпочало свій шлях у III тисячолітті до нашої ери. За всю історію існування, містом володіли то греки, то римляни, то турки. Фракійське поселення VIII століття з приходом Римської Імперії почало називатися Сердиком. За імператора Костянтина I (306—337 р) імператорський двір знаходився тут і звідси він керував імперією."Сердика це мій Рим" - так говорив імператор. При ньому Сердика стає частиною Візантії і набуває статусу одного з головних релігійних центрів. Iншi iмена мiста: Тріадіца (6 століття), Середець (9 століття), Софія (14 століття). Після приходу османів, місто стає важливим центром. Таким чином, місто стало найважливішим після Константинополя османським містом у Європі. Після звільнення від туркiв та відродження болгарської держави Софія стає столицею у 1879 році.

Номер слайду 4

Цiкавi мiсця для туристiв: Храм-пам'ятник Олександра Невського. Борисова градина. Нацiональний вiйськово-iсторичний музей Софiї:

Номер слайду 5

Цiкавi факти: У Софії є ​​один із найстаріших ринків, під назвою "жіночий" Його радять відвідати всім, хто хоче відчути цю атмосферу та звiсно щось прикупити. Софія входить до найстаріших міст Європи і водночас залишається наймолодшою ​​столицею європейської держави. Сучасну назву місто отримало на честь Собору Святої Софії, перша будівля якого була збудована у 311-313 роках. Софія подавала заявки на проведення зимових Олімпійських ігор тричі, але щоразу перевагу надавали її суперникам — Альбервілю (1992), Ліллехаммеру (1994) та Сочі (2014). Місто відоме з давніх часів своїми численними мінеральними та термальними джерелами.

pptx
Додано
2 жовтня 2022
Переглядів
563
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку