Презентація " Стоп, булінг"

Про матеріал
Ознайомлення з ознаками булінга, його причинами, видами і методами подолання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Булінг

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Насильство, що це таке?Насильство – це застосування агресивних, жорстоких дій однієї людини по відношенню до іншої, що порушують права і свободу особистості та завдають шкоди фізичному, психічному, моральному здоров’ю, а також розвитку. Насильство є демонстрацією сили і бажанням здобути цілковитий контроль та владу над іншою стороною. Слова, які характеризують насильство – жорстокість, агресія, погроза, ґвалт, силування, примус.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Булінг перекладається як хуліган, забіяка, задирака, грубіян, насильник. визначається як утиск, дискримінація, цькування. Цей термін означає тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи до іншої дитини або інших дітей.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Форми шкільного булінгу:систематичні кепкування з будь-якого приводу (від національності до зовнішнього вигляду дитини);задирство;фізичні і психічні приниження;різного виду знущання;бойкот та ігнорування;псування особистих речей та ін.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

18 грудня 2018 року Верховна Рада ухвалила в цілому закон про протидію булінгу, яким вводиться адміністративна відповідальність за цькування в навчальних закладах. 16 січня 2019 року президент України Петро Порошенко  підписав цей законопроект. 

Номер слайду 20

19 січня 2019 року набув чинності Закон №2657-VIIІ про протидію булінгу в Україні “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)”.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

У цьому відео ми надамо алгоритм дій на випадок, якщо дитина в школі або ви стали жертвою булінгу. https://www.youtube.com/watch?v=Go71 J_z. Df. MY

Номер слайду 27

Віддай людині крихітку себе. За це душа поповнюється світлом. Л. Костенко

pptx
Додано
19 січня 2022
Переглядів
4236
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку