презентація створена для використання на уроці історії у 5 класі за підручником І. Васильків "Досліджуємо історію та суспільство"

Про матеріал
збагатити знання про види спорту, спортивні олімпіади, їх особливості та значення; відомості про спортсменів; виховувати у дітей цінне ставлення до власного здоров’я та стимулювати бажання дбати про нього; сприяти усвідомленню необхідності ведення здорового способу життя; прищепити інтерес до занять фізичною культурою та спортом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Опрацюйте ілюстрації і скажіть : про що піде мова сьогодні на уроці ?

Номер слайду 2

за підручником І. Васильків «Досліджуємо історію і суспільство»

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Вправа «Вибувайлик» -Яким був український спорт 100 років тому?Опрацюйте п.15.1 та запишіть взошиті короткі відповіді (мінімум 3) на поставлене запитання

Номер слайду 5

серпні 1913 року було проведено Першукиївську олімпіаду. Колискою українського олімпійського руху на теренах, що перебували під владою Російської імперії, став Київ. Для проведення всеросійської олімпіади це місто обралине випадково. У Москві та Петербурзі, найбільших містах імперії, бракувало засобів і коштів. А в Києві на той час вже діяло 196 спортивних організацій, учасниками яких були майже 8 тисяч осіб. Працював велотрек, стадіон, яхтклуб, іподром, стрільбище. Спеціально для олімпіади адаптували чимало інших споруд. Фінансувати проведення змагань зголосились українські підприємці Терещенки.

Номер слайду 6

Спортивні здобутки сьогодення. Тривалий час українські спортсмени і спортсменки на міжнародних змаганнях виступали за команди різних країн, а також успішно представляли Радянський Союз – державу, в складі якої майже 70 років перебувала Україна. Вперше на Олімпійських іграх Державний Гімн України тричі поспіль лунав у 1992 році в Барселоні.

Номер слайду 7

Чотирьохразова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова. Вид спорту «Плавання»

Номер слайду 8

У 2021 році українським олімпійським чемпіоном став борець Жан Беленюк, здобувши золоту медаль на Олімпіаді-2020 у Токіо. Вид спорту «Боротьба»

Номер слайду 9

Вид спорту «Легка атлетика»У 1995 році на чемпіонаті світу в Гетеборзі Інеса Кравець встановила світовий рекорд у потрійному стрибку (15,50 метрів), який утримувався аж до 2020 року

Номер слайду 10

Вид спорту «Легка Атлетика»Упродовж 27 років недосяжним був рекорд стрибуна з жердиною Сергія Бубки, а сам легкоатлет ставав рекордсменом світу аж 35 разів!

Номер слайду 11

Вид спорту «Шахи»Дев’ятнадцятирічний Руслан Пономарьов у 2002 році став чемпіоном світу з шахів, одночасно отримавши титул наймолодшого чемпіона в історії.

Номер слайду 12

Вид спорту «футбол»

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Вид спорту «Бокс»Брати Кличко

Номер слайду 15

Вид спорту «спортивна гімнастика»Гімнастка Лілія Подкопаєва вразила світ подвійним сальто вперед з поворотом на 180 градусів. Цей елемент виявився настільки складним, що більше 20 років жоден спортсмен його не може повторити.

Номер слайду 16

Вид спорту «Силова атлетика»Олексій Новиков у 2020 році здобув титул найсильнішої людини планети, а в 2021-му підтвердив цей статус на змаганнях із силової атлетики.

Номер слайду 17

Вид спорту «фехтування»

Номер слайду 18

Підсумуємо:ознайомтесь із плакатом « Головні досягнення українського спорту»

Номер слайду 19

Влаштуємо міні змагання. За 1 хв , запишіть як найбільше видівспорту, які успішно розвиваютьсяв Україні та видатних спортсменів-українців. Вправа «Перегони».

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Міжнародні спортивні змагання для людей з інвалідністю називають Паралімпійськими іграми. Їх проводять після Олімпійських ігор і, ось уже майже 30 років, – на тих самих аренах. В Україні сформовано 4 національні Федерації спорту людей із порушеннями опорнорухового апарату, порушеннями зору, слуху та інтелекту. Від 1996 року українські паралімпійці завоювали загалом 464 медалі (374 на Літніх і 90 на Зимових іграх).

Номер слайду 22

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Вид спортуІмя спортменадосягнення

pptx
Додано
15 березня 2023
Переглядів
266
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку