Презентація "Субкультура. Анімешники"

Про матеріал
Презентація "Субкультура. Анімешники"Презентація "Субкультура. Анімешники"Презентація "Субкультура. Анімешники"Презентація "Субкультура. Анімешники"Презентація "Субкультура. Анімешники"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Анімешники як субкультура. Виконала здобувачка вищої освіти 11-ПО групи Соколенко Анастасія

Номер слайду 2

Що таке аніме?Аніме - це японська мультиплікація,яка на відміну від мультиплікацій інших країн розрахована не лише на дитячу,а й на підліткову або дорослу аудиторії;це добре розвинений вид мистецтва і тому користується популярністю не лише в Японії, але і у світі.

Номер слайду 3

Ви хоча б раз дивилися аніме?

Номер слайду 4

План Поширення Анімешники в інтернеті Загальні ознаки анімешника Про кількість «тайтлів» Зовнішність Манера поведінки та вікова категорія Підсумки

Номер слайду 5

Субкультура спочатку сформувалася в Японії, де і сьогодні майже четверту частину населення заявляють про своє небайдужість до аніме. В Росії вона з'явилася в 90-і роки, коли телеканали почали показувати перекладені японські мультфільми. Особливу популярність субкультура анимешников в Україні отримала в 2000-х роках, коли аніме стало доступно як на телеканалах, так і на відеодисках, і в Інтернеті.

Номер слайду 6

В інтернеті анімешники переважно перебувають на своїх фан-сайтах, де обговорюють сюжети, «косплей», зовнішність аніме-персонажів і решту цікавих речей, пов'язаних з аніме-культурою і Японією.

Номер слайду 7

Дивиться аніме та читає манґу. Має два списки: того що уже подивився/прочитав і того що буде дивитися/читати. Знає щонайменше півсотні рандомних японських слів. Сидить на аніме-форумі, або є у аніме-спільнотах ВКонтакті. Може з пам'яті назвати кілька десятків «тайтлів» та імен аніме-персонажів.

Номер слайду 8

Старається показати, що розбирається у японській культурі (хоча насправді має лише поверхневі знання). Аніме дивиться онлайн або качає. У мовленні з'являються японські слова. Старається копіювати манга-стиль, коли малює. Слухає японську музику. Підспівує. Знає хочаб п'ять українських фандаберів; когось із них ненавидить, одного обожнює.

Номер слайду 9

Анімешники обожнюють мірятися кількістю переглянутих «тайтлів» (аніме).

Номер слайду 10

Анімешник за зовнішністю нічим не відрізняється від популярного образу підлітка, але іноді є значні відмінності. Іноді за незначними деталями (брелок на телефоні у вигляді анімешного персонажа, підвіска на ланцюжку) можна визначити анімешника.

Номер слайду 11

Досить складно визначити загальну для всіх анімешників манеру поведінки. Анімешники — це один з найбільш відомих видів неформальних рухів, і найчастіше, анімешниками є підлітки від 11 до 18 років, але також, в рядах анімешників можна зустріти і більш старше покоління, але в рідкісних випадках, особливо саме вік 10- 20( 40-45 якщо діти підсадили) років і є головна складова частина всіх анімешників.

Номер слайду 12

Підведемо підсумки Анімешники - миролюбна субкультура, а повсякденний вигляд її представників, як правило, не епатажний. В результаті у суспільства немає підстав ставитися з анімешникам з настороженістю, як це буває у випадку з багатьма іншими субкультурами. Позитивний вплив анімешників на суспільство виражається, зокрема, в пропаганді в середовищі молоді інтересу до японської культури і мови, а також толерантності до інших культур.

Номер слайду 13

Дякую за увагу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Свириденко Ірина
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
8462
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку