Засоби колективного захисту, радіаційна безпека населення

Про матеріал
Презентація до шкільного уроку, позакласної години, чи просто пізнавальної інформації. Учням 11 класів та 10 класів (9 включно)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Засоби колективного захисту населення при радіаційній небезпеціВиконала студентка групи СС9-2-2 Колонтай Анастасія

Номер слайду 2

Радіоактивність (від лат. radio — «випромінюю» radius — «промінь» і activus — «дієвий») — явище спонтанного перетворення нестійкого ізотопа хімічного елемента в інший ізотоп (зазвичай іншого елемента) (радіоактивний розпад) шляхом випромінювання гамма-квантів, елементарних частинок або ядерних фрагментів. Радіоактивність відкрив у 1896 р. Антуан Анрі Беккерель.

Номер слайду 3

Доза випромінювання (доза радіації) D характеризує ступінь уражальної дії радіоактивного випромінювання. Доза радіації – це кількість енергії випромінювання, поглинена в одиниці об’єму або маси речовини за весь час дії.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Колективні засоби захисту - це герметизовані або негерметизовані стаціонарні інженерні споруди або рухомі об'єкти військової техніки, які обладнані фільтровентиляційними установками і призначені для групового захисту людей від зброї масового ураження

Номер слайду 6

Що таке ПРУ?У разі виникнення радіаційної катастрофи використовуються особливі притулку - укриття протирадіаційні (скорочено - ПРУ). Вони служать для захисту населення від іонізуючих випромінювань, які спостерігаються при зараженні місцевості радіацією. Крім того, вони використовуються для захисту від проникаючої радіації (включаючи нейтронний потік), світлового випромінювання, ударної хвилі (частково), попадання на одяг і шкіру людини отруйних, радіоактивних речовин, а також біологічних (бактеріальних) засобів.

Номер слайду 7

Всі заглиблені приміщення, придатні для мети захисту, можуть бути пристосовані під укриття протирадіаційні. Це льоху, підвали, печери, підземні виробки, овочесховища. Підійдуть і наземні будівлі, стіни яких зроблені з матеріалів, що мають захисні властивості. Площа приміщення при цьому може бути різною.

pptx
Додано
16 травня 2021
Переглядів
997
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку