Презентація "Сучасне освітнє середовище"

Про матеріал

Ми не можемо поміняти напрям вітру… але завжди можемо підняти вітрила! Вільному розвитку сприяє творче середовище. Таке середовище буде організоване в Новій українській школі.

У Новій школі зросте частка проектної, командної, групової діяльності у педагогічному процесі. Відповідно буде урізноманітнено варіанти організації навчального простору в класі. Крім класичних варіантів, буде використано новітні, наприклад, мобільні робочі місця, які легко трансформувати для групової роботи. Виділятимуться окремі приміщення з відкритим освітнім простором. Планування і дизайн освітнього простору школи буде спрямований на розвиток дитини і мотивації її до навчання.

Запровадження ІКТ в освітній галузі перейде від одноразових проектів до системного процесу, що охоплює всі види діяльності. ІКТ суттєво розширить можливості педагога, оптимізують управлінські процеси. Розвиватиметься інфраструктура для забезпечення різних форм навчання. Зокрема буде створено освітню он-лайн платформу з навчальними і методичними матеріалами для учнів, учителів, батьків і керівників навчальних закладів.

Освітній простір Нової української школи не обмежуватиметься питаннями ергономіки. Організація нового освітнього середовища потребує широкого використання нових ІТ- технологій, нових мультимедійних засобів навчання, оновлення лабораторної бази для вивчення предметів природничо-математичного циклу. Формуванню навичок наукової діяльності та винахідництва слугуватимуть сучасні лабораторії, а також програми доступу дітей до наукових музеїв, обсерваторій, відкритих навчальних курсів та інших ресурсів.

Кожна школа матиме у своїй структурі сучасну бібліотеку, яка стане ресурсним осередком і експериментальним майданчиком для учнів і вчителів, забезпечить вільний доступ до якісних електронних підручників, енциклопедій, бібліотек, лабораторій.

У Новій школі буде заохочуватися інклюзивна освіта. Для учнів з особливими потребами буде створено умови для навчання спільно з однолітками. Для таких дітей буде запроваджено індивідуальні програми розвитку, зокрема корекційно-реабілітаційні заходи, психолого-педагогічний супровід і необхідні засоби навчання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасне освітнє середовище

Номер слайду 2

«Ми не можемо змінити людей,але люди можуть змінитися, іми можемо або сприяти процесу, або стояти у нього на шляху». Ми чекаємо на зміни…

Номер слайду 3

Зміна організації простору класу

Номер слайду 4

Запровадження ІКТ в освітній галузі

Номер слайду 5

Освітній простір Нової школи не обмежуватиметься будівлею школи

Номер слайду 6

Сучасна бібліотека в кожній школі

Номер слайду 7

Для учнів з особливими потребами буде створено умови для навчання спільно з однолітками

Номер слайду 8

Ми не можемо поміняти напрям вітру…… але завжди можемо підняти вітрила!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Густий Олександр Миколайович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
8 січня 2018
Переглядів
16481
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку