Презентація "Суспільно-політичне і соціально-економічне становище України в умовах «гібридної війни». Релігійне становище."

Про матеріал
У ситуації «гібридної війни», яку Росія розгорнула проти України, Україна розгорнула реформи, «виповзаючи» з радянського минулого. Дедалі більше громадян усвідомлювали, що комуністична ідеологія не тільки облудна, а й небезпечна для суспільства через фундаментальну відмінність між формою і змістом. Російська агресія почала рвати матеріальні й духовні «скрепи», що з’єднували Україну з імперською Росією.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Суспільно-політичне і соціально-економічне становище України в умовах «гібридної війни». Релігійне становище.

Номер слайду 2

Гібридна війна — війна з поєднанням в застосуванні конвенційної зброї, партизанської війни, тероризму, кібервійни та злочинної поведінки з метою досягнення певних політичних цілей, основним інструментом якої є створення державою-агресором внутрішніх протиріч та конфліктів з подальшим їх використанням для досягнення політичних цілей агресії. Експерти називають гібридну війну типом конфлікту, який все частіше буде застосовуватися у 21 столітті. 1. Становище України після п'яти років «гібридної війни»

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Квітень 2015 р. - Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». 15 травня 2015 р. Президент П.Порошенко підписав чотири закони, за якими комуністичний режим було порівняно з націонал-соціалістичним, заборонено радянську символіку та відкрито архіви радянських спецслужб. Через три місяці Міністерство юстиції заборонило КПУ брати участь у всіх виборах та позбавило її статусу політичної партії. Після Революції Гідності прискорилася дерадянізація країни.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

П.О. Порошенко (7.06.2014 – 20.05.2019 рр.)

Номер слайду 7

26 жовтня 2014 р. відбулися дострокові вибори до Верховної Ради України за змішаною виборчою системою. Прем’єр-міністр - Арсеній Яценюк Президент України П. Порошенко зосередився на зовнішньополітичній діяльності, а прем’єр-міністр А. Яценюк опікувався внутрішньою політикою Здобутки Прорахунки модернізація Збройних Сил створено Національну гвардію і Національну поліцію реструктуризація зовнішнього боргу припинився спад промислового виробництва Угода про асоціацію з Євросоюзом включно з Угодою про зону вільної торгівлі запроваджено систему електронних закупівель ProZorro. різке падіння добробуту населення підвищення комунальних тарифів для населення падіння курсу гривні не була подолана корупція Голова Верховної Ради - Володимир Гройсман

Номер слайду 8

У квітні 2016 р. прем’єр-міністром став голова парламенту Володимир Гройсман, а Верховну Раду очолив Андрій Парубій. Голова Верховної Ради Андрій Парубій Прем’єр-міністр Володимир Гройсман РЕФОРМИ судова система «Про відновлення довіри до судової влади», «Про судоустрій і статус суддів» 2016-2018 рр. почалося незначне зростання ВВ Позика від МВФ для забезпечення відносної стабільності гривні. Вкрай важке матеріальне становище працівників бюджетної сфери (науковців, викладачів, працівників охорони здоров’я і пенсіонерів. 19 жовтня 2017 р. - медична реформа та Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» У червні 2017 р. Закон про поглиблену співпрацю з НАТО для набуття в перспективі членства в цій організації. 21 лютого 2019 р. набув чинності закон, яким закріплено в Конституції України курс на членство в ЄС і НАТО.

Номер слайду 9

Із червня 2017 р. між Україною та Євросоюзом запрацював безвізовий режим: змога громадянам України приїжджати до країн ЄС з діловою чи туристичною метою або в сімейних справах терміном до 90 днів упродовж 180-денного періоду протягом року 2. Угода про асоціацію між Україною і ЄС. Безвізовий режим для українських громадян у країни ЄС У березні 2014 р. Президент України П. Порошенко підписав у Брюсселі політичну частину Угоди про асоціацію з Євросоюзом, а у червні - її економічні розділи.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

подання електронних декларацій про доходи і статки на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Жовтень 2014 р. - Верховна Рада затвердила пакет антикорупційних законів: «Про Національне антикорупційне бюро України», «Про засади державної антикорупційної політики в Україні», «Про запобігання корупції»: За недостовірні відомості в e-декларації передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність.

Номер слайду 12

Квітень 1991 р. - Закон України «Про свободу совісті та релігійні організації». Релігійні організації зрівняно у правах із громадськими організаціями й надання їм права юридичної особи. Поступове повернення конфіскованої радянською державою церковної власності. 3. Релігійне життя Кількість зареєстрованих релігійних громад на початок 2018 р.: православних - 19 460, католицьких - 5192, протестантських - 10 438, іудейських - 363, мусульманських - 265.

Номер слайду 13

Боротьба за створення в Україні автокефальної Церкви розпочалася ще від 1992 р. У 2014 р. воно було актуалізовано анексією Криму і військовою агресією Росії на Донбасі. Представники церковних кіл звернулися до П. Порошенка з проханням порушити перед Вселенським патріархом питання щодо надання Томосу про автокефалію Українській Церкві.

Номер слайду 14

5 січня 2019 р. Вселенський патріарх Варфоломій у патріаршому храмі в Стамбулі підписав Томос про автокефалію Православної церкви України (ПЦУ) 15 грудня 2018 р. у Софійському соборі було створено єдину помісну Українську Православну церкву.

Номер слайду 15

31 березня 2019 р. відбулися вибори Президента України. Своє бажання обійняти президентську посаду виявили 44 кандидати. 21 квітня 2019 р. відбувся другий тур виборів Президента України. Переможцем став В. Зеленський

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Бондаренко Олександра
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Січенко Марія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Каліщук Ольга Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Пекар Тетяна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Гура Ірина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
ppt
Додано
12 квітня 2021
Переглядів
6178
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку