Презентація "Світ невідомий"

Про матеріал
Презентація використовується з метою: - узагальнити та систематизувати знання учнів з теми "Світ невідомий"; - розвивати пізнавальну активність учнів, навички пошуку необхідної інформації в різноманітних джерелах; - виховувати інтерес до наукових знань про Всесвіт, бажання берегти нашу Землю як єдину планету Сонячної системи, на якій існує життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація до уроку узагальнення знань з теми. Світ невідомий Я досліджую світ4 клас Ніколаєва Світлана Григорівна. Вчитель початкових класів. Топилівський НВК І ст. Сагунівської сільської ради. Черкаська область

Номер слайду 2

Де у всесвіті зосереджена матерія?Майже вся матерія у Всесвіті зосереджена в галактиках. Галактика – це зв'язана силами тяжіння система із зірок, міжзоряного пилу, газу та темної матерії.

Номер слайду 3

Наша галактика. Чумацький шлях. Галактика, до якої належить наша планета, якщо дивитися на неї з Землі, нагадує білу смугу. Давні римляни називали її Молочною Дорогою, а українці – Чумацьким шляхом. Як ви гадаєте, чому?Практичне завдання: зобразіть, як ви уявляєте галактику, використавши матеріали за власним вибором: фольгу, блискітки та ін.

Номер слайду 4

Задача За підрахунками істориків, чумаки щороку привозили не менше 60 000 возів солі з Криму та Бахмуту. Обчисли, скільки це тонн , якщо один віз уміщував 50 пудів. А 1 пуд – це приблизно 16 кг.

Номер слайду 5

Сузір'я Спостерігаючи за зорями на небі, люди помічали, що деякі зорі розташовані одна біля одної. Та, щоб не заплутатися у цьому розмаїтті зірок на небі, більш яскраві стали групувати у сузір’я. Поняття “сузір’я” в народі розуміють не як ділянку небосхилу, а як своєрідну фігуру із зірок, “зоряну картину”. Погожого вечора на небі найлегше відшукати сузір‘я Великої Ведмедиці та Малої Ведмедиці.

Номер слайду 6

Сонце- найближча до нас зоря. На небі воно здається завбільшки з повний місяць. Але насправді – це величезна розжарена газова куля жовтого кольору. Температура на його поверхні сягає 6000 градусів, а в центрі – аж 15000000 градусів. Розташоване Сонце на відстані 150000000км від Землі.

Номер слайду 7

Планети Планети – холодні космічні тіла. Вони не випромінюють світла і тепла. Їх освітлює і обігріває Сонце. На нічному небі планети нам здаються яскравими зорями. Це тому що вони світяться відбитим сонячним світлом.

Номер слайду 8

Сонячна система. Навколо сонця рухаються вісім планет. Шлях, по якому рухається планета, називається орбітою. У більшості планет є природні супутники – космічні тіла. Земля має один супутник – Місяць. Сонце, планети, їх природні супутники, астероїди, комети, метеори, які рухаються навколо Сонця, утворюють Сонячну систему

Номер слайду 9

Земля – наш космічний дім. На сьогодні , Земля – це єдина відома планета, на якій є життя. Сонце – джерело світла і тепла, від якого залежить життя на Землі. Наше існування тісно пов'язане з сонячною енергією. Ми користуємось нею не лише тоді, коли засмагаємо, а й коли споживаємо їжу, спалюємо пальне. Це тому, що і в їжі, і в природніх видах палива міститься перетворена енергія сонця.

Номер слайду 10

Дослідження. Земля має форму кулі. Вперше це довели іспанські мореплавці ще 500 років тому. За три роки важкого і небезпечного плавання експедиція під командуванням Магеллана обігнула Землю і повернулася до рідних берегів. Давайте за допомогою мяча і крейди доведемо, що Земля має форму кулі.

Номер слайду 11

Невідомий світ у загадкахЇх є стільки – не злічити, та на них не можна жити. Велетенські , непрозорі, називаємо їх…. Безліч зір разом літають, наче острів, вигляд мають. В зоряного клаптика назва є…Мов ліхтарик для планет, астероїдів, комет. Світить нам щодня в віконце ця найближча зірка…

Номер слайду 12

Невідомий світ у загадках. Поле не міряне, вівці не лічені, пастух рогатий. Ой, за лісом, за пралісом золота діжа сходить. З якого ковша не п‘ють, не їдять, а тільки дивляться на нього. Неходжена доріжка , всипана горошком.

Номер слайду 13

До зустрічі

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
28 лютого
Переглядів
105
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку