Презентація "Світова велич Кобзаря"

Про матеріал

Презентація "Світова велич Кобзаря" знайомить дітей з памятниками Т.Г.Шевченку в різних країнах, розширює усвідомлення учнів про велич творчості поета.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Світова велич Кобзаря» Пам’ятники Тарасу Григоровичу Шевченко у різних країнах Підготувала. Гук Надія Миколаївна вчитель поч.класів Маяківської загальноосвітньої школи І-ІІІст.

Номер слайду 2

Франція. Париж. Пам'ятник урочисто відкрито радянським посольством в 1978 році на бульварі Сен-Жермен у сквері, який отримав ім'я Т. Г. Шевченка. Автор пам'ятника-бюста - київський скульптор М. Лисенко.

Номер слайду 3

Канада. Оттава. Пам'ятник зображує поета в повний зріст в оточенні персонажів його творів. У лівій руці Шевченко тримає палітру та три пензлики. Пам'ятник є роботою скульптора Лео Мола (справжнє ім'я - Леонід Григорович Молодожанин), вродженого українця і громадянина Канади.

Номер слайду 4

Парагвай Енкарнасіон. Бюст Т. Шевченку відкрив Президент Альфредо Стресснер під час Тижня українського мистецтва та культури 15 листопада 1976 року на площі Плаза де Армас у присутності гостей з українських товариств Аргентини, Бразилії, США і Канади. На п'єдесталі написано: “Видатний поет і націона-льний пророк України.”

Номер слайду 5

Китай. Пекін8 серпня 2008 року в в парку Чаоян відкрито пам'ятник Шевченкові, єдиний не тільки в Китаї, але й у всьому азіатсько-тихоокеанському регіоні. Скульптор дипломат- портретист – Юань Сікунь.

Номер слайду 6

Куба Гаванна. Пам’ятник Тарасу Шевченку в Гавані. Відкрито у квітні 1999 року. Розташовано в парку Леніна.

Номер слайду 7

Італія Рим. Оригінальний пам'ятник, де Тарас Шевченко зображений в ролі римського патриція, урочисто відкритий в 1973 році перед греко-католицьким собором Святої Софії. Автор - італійський скульптор В. Мацей .

Номер слайду 8

Данія Копенгаген24 вересня 2010 року відбулося урочисте відкриття погруддя українського поета Тараса Шевченка в парку Остре Анлег, на березі каналу і місце його розташування віддалено нагадує берег Дніпра. Цей пам'ятник «Кобзаря» на даний момент вважається єдиним в Північній Європі .

Номер слайду 9

Аргентина Буенос-Айрес Пам'ятник Тарасу Шевченку в Буенос-Айресі відкрили в 1971 році на замовлення Українського Товариства Аргентини

Номер слайду 10

Австралія Канберра. Назва пам'ятника - «Шевченкові думи». Пам'ятник є подарунком Київської міської державної адміністрації від України для української діаспори в Австралії в 1999 році, встановлений в 2005 році. Автор - Анатолій Валієв.

Номер слайду 11

Бразилія Курітіба. Пам'ятник Тарасу Григоровичу Шевченко в Курітібі - бронзова фігура поета в повний зріст на гранітному постаменті, встановлений 29 жовтня 1967 року. Автор - скульптор Шарль Андре.

Номер слайду 12

Як умру, то поховайте. Мене на могиліСеред степу широкого. На Вкраїні милій…Тарас Григорович Шевченко 9 березня 1814р. – 10 березня 1861 р.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Федченко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Літературне читання 4 клас (Наумчук М. М., Романюк Н. З.)
Додано
23 березня 2018
Переглядів
11838
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку