Презентація "Світове господарство. Міжнародні економічні відносини"

Про матеріал

Презентація до уроку з економіки (рівень стандарту) на тему: "Світове господарство. Міжнародні економічні відносини". Для учителів,які викладають економіку в 11 класі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

СВІТОВЕ ГОСПОДАРСТВО. МІЖНАРОДНІ ЕКОНОМІЧНІ ВІДНОСИНИ.

Номер слайду 2

План. Поняття про світове господарство. Групи країн, що формують світове господарство. Міжнародні економічні відносиниstyle.font. Weightstyle.font. Weightstyle.font. Weight

Номер слайду 3

Номер слайду 4

розвиток міжнародного переміщення факторів виробництва, передусім у формах ввезення-вивезення капіталу, робочої сили та технологій;зростання на цій основі міжнародних форм виробництва на підприємствах, розташованих у кількох країнах, насамперед у межах ТНК;економічна політика держав у підтримці міжнародного руху товарів і факторів виробництва на двосторонній і багатосторонній основах;виникнення економіки відкритого типу в межах багатьох держав і міждержавних об’єднань. Характерні риси сучасного світового господарства:

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Країни-члени. Країни, які мають подвійне представництво. СпостерігачіКраїни, що не входять в СОТСВІТОВА ОРГАНІЗАЦІЯ ТОРГІВЛІ (СОТ, WTO)

Номер слайду 7

Міжнародні економічні відносини – це складний комплекс виробничих, торговельних, фінансових, науково-технічних, валютно-кредитних зв’язків між країнами, який дає можливість ефективного використання ресурсів, збільшення світового обсягу товарів і послуг. Форми міжнародних економічних відносин: міжнародна торгівля товарами та послугами;міжнародний рух капіталів;міжнародна міграція робочої сили;міжнародне науково-технічне співробітництво;міжнародний туризм;

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Дякую за співпрацю)

pptx
Додав(-ла)
Олег Г
До підручника
Економіка (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Крупська Л.П., Тимченко І.Є., Чорна Т. І.)
Додано
24 липня 2018
Переглядів
3707
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку