Презентація "Світове господарство. Міжнародний поділ праці"

Про матеріал
Презентація "Світове господарство. Міжнародний поділ праці" подає основні визначення теми, які є важливими в географії та економіці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття світового господарства. Міжнародний поділ праціПідготувала: Вчитель географії та економіки Чернівецької СШОРТ І-ІІІ ступенів №41 Мадей Г. В. СВІТОВЕ ГОСПОДАРСТВОМІЖНАРОДНИЙ ПОДІЛ ПРАЦІ

Номер слайду 2

СВІТОВЕ ГОСПОДАРСТВО (ЕКОНОМІКА)система, утворена сукупністю національних господарств країн світу, що взаємопов’язані міжнародним поділом праці.роль в їх об’єднані відіграють : - міжнародні економічні зв’язки, що виражені рухом (потоками) товарів, послуг, капіталів, робочої сили, інформації між країнами й регіонами світу

Номер слайду 3

ГЕОГРАФІЧНИЙ ПОДІЛ ПРАЦІнаціональні економіки взаємодіють у системі світового господарства за законами географічного поділу праці;географічний поділ праці передбачає формування господарської спеціалізації територій та товарний обмін між ними результатами своєї господарської діяльності.спеціалізація території – виробництво на ній певний видів продукції для обміну.

Номер слайду 4

МІЖНАРОДНИЙ ПОДІЛ ПРАЦІце спеціалізація окремих країн на виробництві певних видів продукції та послуг і подальший товарний обмін ними на світовому ринку.світовий ринок – це сфера товарно-грошових відносин між країнами; сформувався на основі міжнародної торгівлі.на світовому ринку діє особлива система цін – світові ціни.

Номер слайду 5

УМОВИ СПЕЦІАЛІЗАЦІЇпереваги країни над іншими виробниками продукції, яку вона виробляє (дешева сировина, кваліфікована робоча сила, секрети технологій);повинен бути попит на цю продукцію, а затрати на транспортування вигідними для виробника і споживача;країни-експортери будуть імпортувати продукцію, яку не виробляють.

Номер слайду 6

Використана література. Географія (9) Бойко В. М., Дітчук І. Л., Гринюк Т. А., Смаль І. В.,Харенко І. М. §6 с.34-38.

Номер слайду 7

Дякую за увагу!Успіхів!

pptx
Додав(-ла)
Галина Мадей
До підручника
Географія 9 клас (Бойко В.М., Дітчук І.Л., Заставецька Л.Б., Гринюк Т. А., Смаль І. В., Харенко І. М.)
Додано
20 лютого 2019
Переглядів
3240
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку