Презентація "Світовий лідер патентів: лідери й аутсайдери"

Про матеріал
Презентація "Світовий лідер патентів: лідери й аутсайдери"дає поверхневий аналіз щодо розвитку світового ринку патентів. Презентація може бути використана у якості допоміжного матеріалу на уроках географії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світовий лідер патентів: лідери й аутсайдери

Номер слайду 2

Патент - це документ, що посвідчує виключне право автора на винахід протягом встановленого законом терміну (зазвичай від п'яти років до декількох десятиріч).

Номер слайду 3

Мета отримання патенту — захист інтелектуальної власності, а саме обмеження на комерційне та некомерційне використання усіма, крім власника. Таким чином, протягом усього терміну дії документа лише його власник може дозволяти і забороняти використання власного творіння.

Номер слайду 4

Патент можна отримати навинаходи промислові зразкикорисні моделітехнологічні процесиприлади, обладнання, машиниматеріали продукти

Номер слайду 5

Сьогодні існує єдина процедура видачі патентів – РСТПроцедура РСТ – це процедура за Договором про патентну кооперацію (Patent Cooperation Treaty – РСТ). Вона може бути застосована для одержання національних патентів в 154 країнах світу, Європейського патенту і Євразійського патенту.

Номер слайду 6

У 2015 році було подано 218000 заявок за процедурою РСТ. Лідерами є наступні країни

Номер слайду 7

комп'ютерні технології (16385)цифровий зв'язок (16047) машини ( 14612)медицина (12633)транспорт (8627)Більшість заявок було подано у наступних галузях:

Номер слайду 8

Перша десятка лідерів компанії подачміжнародних заявок за процедурою РСТ

Номер слайду 9

Аналіз патентної статистики показує, що фінансування і сприяння винахідницької активності сприяє активному розвитку як суспільства, так і території, на якій відбувається підтримка економіки. Активну підтримку та сприяння винахідницької активності, пов'язане з економічним розвитком і дозволяє країнам швидко подолати економічні кризи. Найголовніше просте і швидке впровадження технологій забезпечує країнам, навіть у яких спостерігаються несприятливі природно-кліматичні умови, вагомі конкурентні переваги, в тому числі і на міжнародних ринках.

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гриценко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Бекас Дмитро
Додано
22 квітня 2023
Переглядів
3731
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку