Презентація " Свято“ Спорту, творчості, краси! ".

Про матеріал
Мета: викликати в дітей позитивні емоції, спільний інтерес до спортивних занять, розвивати фізичні та вольові якості в умовах змагання, брати участь у спортивних іграх, вправах спортивного характеру, ознайомити дітей з історією Олімпійських ігор, з культурою і традиціями Греції, символікою Олімпійських ігор. Викликати прагнення активно діяти й перемагати. Виховувати поширення ідей олімпізму, розвиток олімпійського руху в Україні шляхом залучення якомога більшої кількості дітей, юнацтва та молоді до занять спортом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Свято“ Спорту, творчості, краси!Підготувала вчитель Аулівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів: Підгородецька О. В.

Номер слайду 2

Ведуча 1 Свято ми відкриваємо. Лунають музика і сміх усюди. Щастя усім бажаємо. Хай на планеті мир і радість будуть. Це єдність спорту і краси. Дітей лунають голоси. Художник і спортсмен,Артист і бізнесмен-Усіх єднає спорту світ,Ми молоді крокуємо завжди вперед,Нам до снаги всіх звершень висота. Якщо здоровя є, тоді і щастя є,Це знають всі-це істина проста.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Ведуча 2 Давайте в спорті йти до перемоги, Стояти до останнього в змаганнях. Відкриті до рекордів всі дороги,У школі ми продовжимо навчання. Ведуча 3 Зал тренажерний, басейн і гімнастика. Це нові друзі вірні в житті. Це-праця, гармонія і пластика,Здоровя запорука в майбутті

Номер слайду 5

Ведуча 2 Тож дружбу спорту, творчості, краси,Ми – шкільна родина,Даємо слово гідно пронести. Бо ми майбутнє України! Ведуча 3 Гості зібрані у залі,Настає жадана мить. Показать чого ми варті,Дух спортивний проявить!Мить і м’яч злетить до неба. Мить і дасть свисток арбітр. Час настав, нарешті треба. Церемонію відкрить.

Номер слайду 6

Ведуча 1 А тепер до нашого спортивного залу наближається Олімпійський вогонь, долає останні метри довгої подорожі. Довго шлях долає Олімпійський вогонь. Його запалює грецька жриця богині Вести в Олімпії. Переходячи з рук в руки, олімпійський вогонь поспішає на головну арену Олімпійських ігор. Священний вогонь олімпійський, палай над планетою вічно! Сьогодні він запалає і на нашому святі – вогонь миру і дружби. ( Звучить музика) Ведуча 2 Нехай цей факел запалаєЛюбов до спорту у серцяхІ хай ніколи не згасаєЗігріє вам життєвий шлях.

Номер слайду 7

Ведуча 1 У стародавні далекі часи Біля священного підніжжя Олімпу, Де славнозвісні могутні богиІз Зевсом на чолі, творили раду,У тихім місці, вздовж ріки Алфей,Олімпія знайшла притулочок собі.І саме тут, де свято миру, силу і краси. На Зевса честь славетно відбувались,На світ олімпіаніки зявилисьІ перемогами своїми прославились. Оливи гілку на чолі несли.ppt_xxshearppt_xppt_xxshearppt_x

Номер слайду 8

( Бог Зевс)Я головний та всемогутній бог. Своїм наказом війни припиняюІ назначаю ігри замість них. Щоб кожен міг у чесній боротьбіСвою відвагу й силу показатиІ славу здобувати на віки. Як переможець у безкровній битвіХай буде так однині і до віку. Для всіх цей мій божественний наказ. Тож розпочнемо свято в цей же час. ( Танок Дари богів)

Номер слайду 9

Гефест. А я покровитель атлетів – Гефест,Все знаю про спорт цей прекрасний,Про силу, про мязи, про швидкість – еге ж. Хай стріли мої летять до небес. Афродіта. А я – Афродіта, богиня краси. Хочу, щоб любили мене ви завжди. Займайтесь гімнастикою вчасно,Щоб грацію мати прекрасну. 

Номер слайду 10

Алфей. Я ріка – Алфей. Води мої цілющі Хотіла б я знати чи вмієте ви. Стрибати, пірнати і грати? Афіна. Богинею мудрості звуть вже давно. Розумну, чарівну Афіну. Тож грайте у шашки, у шахи завжди,Ніколи я вам не покину! Ведуча 1 А у Гермеса, повстанця богів. Немає проблем із танцями,Тому, що бігає він вдень і вночіНа довгі й короткі дистанції. 

Номер слайду 11

Ведуча 3 О спорт, ти зодчий трудівник. Формуєш нас, мов сталь гартуєш. Невтомний майстер будівник. Твориш характери гартуєш. Виводиш нас у вищий клас,А потім схрещуєш дороги,Щоб у печаль повергнуть нас, Або у радість перемоги. Слова тобі знайти які?О спорт, примирення і згода,Ти естафета всіх віків. Безсмертна наша насолода.( Танок Фізично-художній)

Номер слайду 12

Ведуча 1 У рідному краї буя диво цвіт. А в сутінках розлиті співи солов’їні. Де б ти не був, Ніколи не забудь: Ти син чи донька. Славної Вкраїни!  Ведуча 2 Крокує врочистим парадом. Струнко рівняє ряди. Шкільна футбольна команда,Що прагне вершин досягти! Ведуча1 Гордість спортивна, спортивна звитяга, Жага перемоги, натхнення і гарт –Все це об’єдналось в єдиному стязі В державному символі наших команд. Парад прапорів

Номер слайду 13

Пісня . Дорогі друзі! Наше свято закінчується. Ми надіємось, що наш олімпійський вогонь зігрів ваші серця, що він осяє вам дорогу для фізичного, розумового і духовного ствердження. Бажаємо вам досягти олімпійських висот в навчанні, в спорті, в житті. 

Номер слайду 14

pptx
Додано
21 березня 2020
Переглядів
823
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку