Презентація та відеофрагмент до уроку "Середовища існування одноклітинних організмів, їхні процеси життєдіяльності, особливості будови"

Про матеріал

Матеріали можна використати при підготовці до уроків у 6 класі при вивченні теми "Середовища існування одноклітинних організмів, процеси життєдіяльності, особливості будови"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок № 16. Середовища існування одноклітинних організмів, їхні процеси життєдіяльності, особливості будови

Номер слайду 2

«Склади слово»Складіть слова із поданих букв та установіть відповідність між термінами та їх визначеннями. ИІТЛКАНМДНЛАМАОДАІХООТАДВРІЛСПЬЗа) - здатність організмів змінювати прояви життєдіяльності у відповідь на дію подразника;б) - одиниця будови всіх живих організмів;в) – одноклітинна водорость, має джгутики. 

Номер слайду 3

Будова амеби протея

Номер слайду 4

Будова інфузорії туфельки

Номер слайду 5

Як ви вважаєте, які середовища населяють одноклітинні організми? Чим відрізняються між собою організми, які населяють різні середовища існування?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Розмноження хламідомонади

Номер слайду 8

Особливості морфології та будови діатомових водоростей. Клітинні покриви складаються, як і зазначалось, з кремнеземового панцира (фрустули). Він має дві половини: верхню (епітеку) та нижню (гіпотеку). Відповідно кожна половина складається із стулки та пояскового обідка. Край стулки загнутий під певним кутом, утворює загин стулки. У цій зоні з краєм стулки одним боком щільно з'єднується поясковий обідок. Різним групам Діатомових водоростей притаманна фрустула певної будови,

Номер слайду 9

Рух за допомогою довгого джгутика. Вічко визначає напрям падіння світла. Скоротливі вакуолі виплескують зайву воду та шкідливі продукти життєдіяльності. Ядро керує роботою клітини. У хлоропласті відбувається фотосинтез.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дайте відповіді на запитання. Опиши будову хламідомонади та евглени зеленої.

Номер слайду 13

Дайте відповіді на запитання. Що спільного в хроматофора і хлоропластів? Де в тілі евглени зеленої, що також має зелене забарвлення, міститься хлорофіл? Яке значення має хлорофіл?Де в природі зустрічаються діатомові водорості?Які існують екологічні групи одноклітинних організмів?

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Опрацювати відповідний матеріал підручникаІсценувати життя одноклітинних різних екологічних груп.

zip
Додано
4 грудня 2018
Переглядів
3200
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку