Презентація "Танці народів світу"

Про матеріал
Стисла пізнавальна інформація, що розкриває тему "Танці народів світу" на рівні "Ознайомлення - зацікавлення". Акцент на цікаві образи одягу і вбрання народів світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво і навколишній світ Тема уроку: ”Танці народів світу”

Номер слайду 2

Дорогі друзі! Сьогодні я пропоную вам цікавий пізнавальний матеріал про те,як народи світу виражають у своїх чудових культурах мову танцю і тим самим творчо спілкуються з навколишнім світом!Розглядаємо питання: Що нам відомо про танці взагалі? 2. Якими були первісні танці? Що то були за рухи? Чи збереглися вони у сьогодення? 3. Танцювальна магія Африканців. 4. Танці Індії. 5. Мистецтво танців Китаю. 6. Поєднання мистецтва танцю і театрального гумору. 7. Традиційний український гопак.

Номер слайду 3

Та́нець, танок — вид мистецтва, де художні образи створюються засобами пластичних рухів людського тіла. В танці відображається емоційно-образний зміст музичних творів. Танець існував та існує в культурних традиціях всього людства й людських спільнот. За довгу історію людства танець змінювався, відображаючи культурний розвиток. Існує дуже багато видів і форм танцю. Що нам відомо про танці взагалі?

Номер слайду 4

Якими були первісні танці? Чи збереглися вони у сьогодення?Первісні танці виконувалися групою людей. В основі танців були певні ритмічні рухи. Ці рухи мали особисті знаки і допомагали танцюючим “відкрити серце”,щоб об’єднатись почуттями з навколишнім світом. Первісні танці можна порівняти з формою медитації (контакт з Абсолютом Всесвіту). Це надавало людям сили,енергії і здоров’я. Найчастіше для цього використовувався барабан, бубон, дудочки з пташиних кісток ,або танцюючі просто співали, плескали у долоні, або голосно кричали. Якими були первісні танці? Що то були за рухи?Чи збереглися вони у сьогодення?

Номер слайду 5

Танці народів Африки дуже захоплюють,мають яскраві особливості. Це - масовість і специфічні рухи. Рухи завжди імітують тварин , або мисливців, або виклик чи вигнання духів. Взагалі, азарт, як у нас в школі на перерві. Танцювальна магія Африканців

Номер слайду 6

У Стародавній Індії був розроблений ряд стилів і шкіл танцю з різною тематикою, мімікою і виразними рухами. Так народились і східні танці. Багато елементів рухів були взяті саме з індійської танцювальної школи (Відео 1)Зараз до вашої уваги пропоную чудовий танок “Легенда”. Зверніть увагу на пластику рухів виконавиці, а також на те, що супровід - знову барабани. На мій погляд - дуже чудово! (відео2)

Номер слайду 7

Китайський класичний танець Китайський класичний танець — одна з найбільш складних, виразних і витончених форм мистецтва в усьому світі. Унікальний, простий і водночас складний вид мистецтва, який створювався протягом 5000 років. Кожна династія Китаю вносила в нього щось своє, і, таким чином, танець увібрав усе найпрекрасніше з величі минулих епох. В основі класичного китайського танцю лежать три основних компоненти: технічна майстерність, форма і внутрішній зміст. Особливості танців народів Далекого Сходу. Поговоримо про Мистецтво танців Китаю

Номер слайду 8

Танці народів завжди розкривають в собі море позитиву і гарного настрою. До вашої уваги “Ірландський танок” Театр “Лицедей”(назва на російській мові)Поєднання мистецтва танцю і театрального гумору.

Номер слайду 9

Назва танцю походить від дієслова гопати (плигати, скакати). Танець в основному імпровізаційний. В народі його танцюють так, щоб виконавці один одному не заважали. Щодо цього гопак дещо нагадує російську «Камаринську», білоруську «Лявоніху», болгарське хоро та польську мазурку. Гопак виник у козацькому побуті й спочатку виконувався лише чоловіками. Тепер його танцюють разом із чоловіками і жінки. Гопак може виконувати один (обов’язково чоловік), два, три і більше танцюристів. У сценічній обробці він має відповідну композиційну структуру, яка складається з окремих танцювальних фігур, що, чергуючись, утворюють його орнаментальний малюнок. Проте гопак завжди відзначається героїчним забарвленням. Український гопак

Номер слайду 10

Відповідаємо на питання для підвищення особистого інтелекту: Чому танок - це вид мистецтва? 2. Якими були первісні танці? 3. Назвіть первісний ударний інструмент, який використовують африканці. 4. Чи сподобались вам танці Китаю? На що ви звернули увагу? 5. Які танці вам більш цікаво було дивитись: на театральній сцені у вигляді шоу, чи на природі, у звичайному виді, просто на вулиці? Чому? 6. Як ви вважаєте,чи можна об’єднати танок і гумор водночас? 7. Поясніть назву українського танцю “Гопак”. Що цікавого ви дізналися про цей танок? Друзі! Я сподіваюсь на те, що ви сьогодні були зацікавлені тематикою мистецтва танців народів світу! Домашнє завдання з цього уроку робити не треба!

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Розробки уроків
Додано
16 січня 2021
Переглядів
7257
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку