Презентація "Тарас Григорович Шевченко"

Про матеріал
Презентація з читання на тему: "Тарас Григорович Шевченко"". Розділ "Шевченкове слово". Для дистанційного навчання учнів другого класу. Програми Нової Української Школи (О. Я. Савченко). За підручником О. Савченко
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тарас Григорович Шевченко. Тіора Ауріка Василівна. Липецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Подільської міської ради Подільського району. Одеської області

Номер слайду 2

Тарас Григорович Шевченко народився 9 березня 1814 року в с. Моринці на Черкащині в сім’ї кріпака Григорія Шевченка.

Номер слайду 3

Батько Тараса - Григорій Іванович Шевченко - людина письменна, кохався у слові Божому, чумакував, двічі брав у мандри з собою Тараса. Мати Тараса - Катерина Якимівна Бойко, була чутливою і безмежно люблячою жінкою. Померла в 1823 році, залишивши сиротами шестеро дітей.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Тарас ріс розумним хлопчиком. Був він пустотливим, допитливим, мрійливим, мав феноменальну пам'ять, любив природу, пісні, розповіді про минуле.

Номер слайду 6

Ще дитиною почав Тарас малювати і писати вірші. Дуже рано у Тараса виявився хист до малювання. Змалку крейда чи вуглина були для нього неабиякою радістю. Усе ними обмальовував, залюбки зображував птахів, звірів, людей. Коли служив у пана, потай змальовував картини.Із часом він став видатним художником.

Номер слайду 7

- Почав писати вірші Тарас ще в дитинстві. Перша його збірка вийшла під назвою «Кобзар». Всьому світові відома ця збірка. Вірші Шевченка перекладені різними мовами. Коли Тарас був малий, він любив слухати пісні про народ, його життя. Ці пісні співали дідусі і грали на кобзі. Їх називали кобзарями. А Шевченко писав вірші про народ і тому назвав свою книгу «Кобзар». В самі тяжкі хвилини життя, коли в нього випадала можливість побути на самоті він звертався до рідної природи, розмовляв з деревами (тополі, верба, калина).

Номер слайду 8

Народ шанує Т. Г. Шевченка. Його пісні, його думи в Україні повік не забудуть. Йому поставленні пам’ятники, його ім'ям названі вулиці, парки, школи. Одеса Київ Харків

Номер слайду 9

Помер Тарас Шевченко 10 березня 1861 року. Поховали його на Смоленському кладовищі в Петербурзі. У травні того ж року домовину поета перевезено в Україну й поховано, як він сам заповідав, на Чернечій горі над Дніпром біля Канева.

pptx
Додано
10 березня 2023
Переглядів
750
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку