Презентація "Театр і архітектура" 5 клас

Про матеріал
Презентація містить ілюстровані матеріали, завдання для проведення онлайн уроків
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Театр та архітектура. Частина 15 М19

Номер слайду 2

Як ти думаєш, куди запрошують нас персонажі цієї картини? Звичайно, до театру! Це - особливий вид мистецтва, місце, де показують спектаклі, звучить музика, танцюють і співають. Там можна і посміятися, і поплакати, а ще - замислитися чи здивуватися. Слово «театр» походить від грецького «театрон» - «місце для видовищ». Сергій Івченко. Лялькова вистава. Театр зародився давно і відтоді дуже змінився. Тож давай ближче знайомитися з цим видом мистецтва.

Номер слайду 3

Переглянь. Вистава «Бременські музиканти» (Київський академічний театр ляльок, фрагменти). Завдання і запитання. Які види мистецтва поєднуються в театрі? Якими представлено театральних персонажів - Трубадура, Принцесу, Короля (мова, пісні, характер рухів, костюми тощо)? Що відбувається на картині? Які музичні інструменти ти впізнаєш? Що нагадує будівля? Знайди на картині ритмічні чергування. Порівняй ритм у різних видах мистецтва.

Номер слайду 4

Словник. Театральне мистецтво - мистецтво художнього відображення сюжету за допомогою сценічної гри акторів перед глядачами.

Номер слайду 5

Театральна грамота. У драматичному театрі на сцену виходять актори, щоб розповісти про життя героїв, яких вони зображують. Дійовими особами лялькового театру є ляльки, якими керують актори-ляльководи. У музичному театрі сюжет розкривається мовою інструментальної музики, співу і танцю, а в театрі пантоміми - рухами, жестами, мімікою обличчя.

Номер слайду 6

Визначте вид театру за фотографіями Театрляльковийдраматичниймузичнийпантоміми

Номер слайду 7

Завдання і запитання. Кожна людина, що прийшла до театру, має дотримуватися певних правил поведінки. Ось деякі з них. Поміркуй, які ще існують правила поведінки в театрі - наприклад, перед початком і після вистави, у театральному буфеті тощо.

Номер слайду 8

Вправа-пантоміма «Невихований глядач». Придумайте ситуації, що можуть статися в театрі. Відтворіть їх засобами пантоміми. Обговоріть разом, як спокійно й чемно реагувати на такі ситуації.

Номер слайду 9

Завдання і запитання. Разом з друзями та подругами оберіть ролі й відповідно до тексту інсценуйте цю пісню.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Поляк Олена Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Зазьоріна Лілія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 січня 2023
Переглядів
3342
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку