Презентація "Техніка безпеки та профілактика травматизму на уроках футболу""

Про матеріал
Презентація з фізичної культури для учнів 6-8 класів, на тему: "Презентація "Техніка безпеки та профілактика травматизму на уроках футболу"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профілактика травматизму. Правила безпеки під час занять футболом.1. Загальні положення.2. Вимоги безпеки.3. Профілактика травматизму. Вчитель фізичної культури Наталія Ралле

Номер слайду 2

Після перенесених травм або хвороби учень допускається до подальших занять тільки з дозволу лікаря. Учні , які не допущені до занять, через відсутність належної спортивної форми, хвороби, поганого самопочуття та ін., мають бути присутні на уроці.

Номер слайду 3

Вимоги безпеки перед початком занять футболом на уроці фізичної культури. На перерві учні переодягаються в належну спортивну форму. У роздягальнях дотримується чистота і порядок. Урок починається за дзвінком з шикування. Перед вивченням нового модулю учні проходять інструктаж з техніки безпеки, про що ведеться відповідний запис у журналі реєстрації проведення інструктажу з питань техніки безпеки.

Номер слайду 4

Вимоги безпеки на уроці фізичної культури під час занять футболом. На уроках з футболу учні виконують програмні вправи згідно з якими отримують поточні, тематичні та семестрові оцінки. Без дозволу вчителя заборонено брати і кидати м'ячі. Обов'язково виконувати загальну та спеціальну розминки. При виконанні вправ з м'ячами, м'ячі передавати точно, не різко. Під час роботи з м'ячами бути уважним, зібраним, виконувати команди і розпорядження вчителя.

Номер слайду 5

Вимоги безпеки на уроці фізичної культури під час занять футболом. Під час навчальної гри дотримуватись правил, вести себе коректно по відношенню до суперника. Учням опановувати основними прийомами поводження з м'ячем на місці і в русі. Під час технічного тренування учень повинен приділяти однакову увагу розминці і розвитку обох ніг. На уроках з футболу учні опановують методи самоконтролю. При поганому самопочутті на уроці фізичної культури учень повинен припинити заняття, повідомити вчителя і звернутися до медичного пункту.

Номер слайду 6

Вимоги техніки безпеки після закінчення заняття футболом. За командою вчителя учні організовано шикуються в шеренгу. Після підведення підсумків, повідомлення оцінок, учні організовано залишають спортивний зал і розходяться по роздягальням уникаючи зіткнень

Номер слайду 7

Профілактика травматизму на уроках футболу. Ситуації, що ведуть до травматизму. Гра у захисті. Біг та різка зупинка, щоб відкритися або отримати м'яч. Різка зупинка, щоб виконати удар. Зупинка одним кроком, щоб змінити напрямок. Стрибок через лежачого гравця. Блокування. Приземлення після удару головою. Біг за м'ячем, втративши рівновагу. Одночасний з суперником удар по м'ячу. Втрата рівноваги внаслідок зіткнення.

Номер слайду 8

Області ушкодження у футболі. Стопа. Гомілковостопний суглоб. Гомілка. Колінний суглоб. Стегновий суглоб. Пах. Спина.

Номер слайду 9

Профілактика травмувань під час занять футболом Виконувати вказівки вчителя. Дотримуватись встановлених правил гри. Навантаження додавати поступово. Слід відпрацювати техніку ударів і прийомів м'яча. Одяг має бути зручним, не затрудняти рухів. Взуття має бути на жорсткій підошві. Застосовувати індивідуальні засоби захисту (наколінники, спеціальне взуття). Гравці повинні застосовувати прийоми самострахування при випадкових сутичках, стрибках та непередбачених ситуаціях. Дотримуватися ігрової дисципліни

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ ТА БАЖАЮ ВАМ ЗДОРОВ'Я

pptx
Додано
17 жовтня 2022
Переглядів
1424
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку