Презентація "Техніки плетіння з бісеру"

Про матеріал

Презентація до уроку.

Презентація містить інформацію про різні види бісеру, інструменти та матеріали, які використовуються для плетіння бісерних прикрас. А також класифікацію про техніки плетіння з бісеру.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Матеріали та інструменти для плетіння. Техніки плетіння з бісеру.

Номер слайду 2

Матеріали для плетіння з бісеру Бісер Отже, почнемо з головного, з вибору бісеру. Для плетіння бісером використовується чеський бісер PRECIOSA , ORNELA (JABLONEX) і рідше японський бісер Toho, мацун . Бісер цих виробників досить дорогий, але відрізняється особливим високою якістю. Про те, зараз вже є китайський бісер відкалібрований і досить непоганої якості, звичайно набагато дешевший. Головною особливістю є калібрування – єдиний розмір і форма в рамках певної серії . Другою особливістю є довговічність матеріалу, завдяки чому роботи не втрачають колір через багато десятків років.  Палітра чеського бісеру дуже різноманітна і дозволяє реалізувати безліч творчих задумів. СЕКРЕТ № 1 : 5 грам чеського бісеру PRECIOSA = 500 шт. бісеру Сучасний бісер дуже різноманітний і виготовляється з різних матеріалів. Він буває: Скляним; Керамічним; Пластмасовим; Металевим.

Номер слайду 3

При виробництві бісеру надають надзвичайно велику гаму кольорів та відтінки. Їх роблять двоколірними, триколірними та навіть із простенькими візерунками. Розмір та форма теж дуже різноманітна. Існує кілька основних видів бісеру: круглий, який, до речі, є найпоширенішим ; прямокутний; каплеподібний, отвори якого розташовані не по центру, а зміщені до краю; богемський - дрібний бісер, обрамлений як великий круглий кристал.

Номер слайду 4

Ще один матеріал - стеклярус (трубочки довжиною від 3 до 7 мм), а також рубаний стеклярус (короткі трубочки, «рубка»). Стеклярус буває гранований та кручений. Він дуже незручний у роботі через гострі краї, може перерізувати у виробі не тільки нитку, але і жилку. Тому зустрічаються сорти стеклярусу з приплавленими краями. Вони зручніші в роботі, і при виборі матеріалу на це слід звернути особливу увагу. Інший цікавий матеріал - це "рис" (витягнуті округлі намистинки у вигляді зернятка рису). На відміну від стеклярусу, він не ріже нитку і надає виробам об'ємність. Для визначення розміру бісеринок використовується шкала від 2/0 до 15/0. Цей номер показує, у скільки раз діаметр даної бісеринки менший від діаметра стандартної намистинки "Поні". Таким чином, чим більша цифра, тем менший розмір бісеринки. Діаметр бісеринки 10/0 – найбільш зручний для роботи.

Номер слайду 5

Види бісеру Прозорий Прозорий — це бісер, виготовлений з повністю або ж частково прозорого матеріалу. Крізь нього чітко видно нитку. Прозорий бісер є одним із найдешевших, оскільки виготовлення не вимагає широкого залучення виробничих процесів. В скло «вплавляється» колірний пігмент, який охороняє бісер від облізання, вигоряння на сонці і втрати кольору під час впливу хімічних засобів. Прозорий бісер є основним, на його основі виготовляється великий асортимент. Іноді такі намистинки покривають блиском, що надає йому «мокрого» ефекту.

Номер слайду 6

Непрозорий Непрозорий — бісер, виготовлений із непрозорого скла або пластмаси. Як і прозорий, вважається одним із найдешевших видів бісеру. Не боїться втратити колір від сонячного світла. Більше того, він не втрачає свою красу при потраплянні на нього побутових засобів для чищення. Непрозорий бісер буває: Матовим (без блиску); Перламутровим (з блискучим покриттям); З різнокольоровим блискучим покриттям(“розлитий бензин”).

Номер слайду 7

Прозорий кольоровий Прозорий кольоровий бісер з кольоровою серединою і блискучим покриттям. Дивовижний бісер з подвійним кольоровим ефектом. Наприклад, жовтий прозорий бісер з помаранчевою фарбованою серединою. Недоліком такого бісеру є те, що фарба нанесена в середину бісеринок стирається від багаторазового протягування ниток.

Номер слайду 8

Бісер з внутрішнім срібленням (дзеркальний) Бісер з внутрішнім срібленням — бісер виконаний з кольорового скла з посрібленою серединою, він має надзвичайний блиск. Бісер з округлим отвором сяє м'якше, ніж бісер з квадратним отвором. Недоліком такого бісеру є те, що внутрішнє посріблення бісеру з часом тьмяніє і бісер стає тусклим.

Номер слайду 9

НИТКИ Ниткам необхідно приділити особливої ​​увагу. Вони повинні бути міцні та достатньо тонкі для того щоб можна було протягнути їх крізь бісеринку декілька раз. Рекомендується використовувати нитки з 100% поліефіру (поліестеру), що не скручуються. Дійсно проблема скручування нитки дуже вагома. Деякі майстрині рекомендують змочити воском нитку (притиснути нитку пальцями до воску і протягнути через нього, надлишок воску видалити, протягнувши нитку через затиснуті пальці). Колір нитки повинен відповідати кольору бісеру, з якого виготовляється виріб. Можна також використовувати волосінь («лєску»), але при роботі з нею утворюються заломи і в місцях таких заломів волосінь часто рветься. СЕКРЕТ № 2 : Як втягати нитку в голку. - Кінчик нитки занурюють у прозорий лак, коли підсохне трішки придавлюють пальцями, нитка дуже добре втягається в голку; Кінець нитки пальцями щільно притискаємо до свічки або шматочку воску і протягується;- Якщо ви використовуєте нейлонову нитку кінець нитки можна злегка обпалити запальничкою і кінець притиснути.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ГОЛКИ Голка для плетіння бісером (голки № 10-15 ) відрізняються від звичайної швейної - у неї гострий кінчик, маленький діаметр і маленьке вушко такої ж товщини, як і сама голка - це необхідно для того, щоб вона пройшла через отвір бісеру. Такі голки швидко ламаються і гнуться, тому купуйте відразу упаковку.

Номер слайду 12

Для роботи, також необхідними будуть ножиці та різні металеві замочки-застібки.

Номер слайду 13

Техніки плетіння з бісеру. Поздовжнє нанизування: Нанизування; Плетіння двома голками (плетіння хрестиком). Поперечне нанизування: «Мозаїка»; Плетіння сіткою.

Номер слайду 14

Кругове плетіння; Об'ємне плетіння; Обплітання.

Номер слайду 15

Ткацтво з бісеру

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Єрмоленко Дар'я Дмитрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шевченко Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
29 липня 2018
Переглядів
7859
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку